Toshiba ohlásila třetí generaci HD DVD přehrávačů

vydáno 7. 8. 2007 | sekce Novinky | téma Přehrávače, Ze světa

Tagy: CE-Link, Deep Color, HD DVD, HD-A3, HD-A30, HD-A35, HDMI, HDMI-CEC, High Bit Rate Audio, přehrávač, REGZA, Toshiba

Společnost Toshiba včera v tiskové zprávě oznámila tři nové HD DVD přehrávače, které se mají na americkém trhu objevit během září a října. K dispozici jsou základní technické informace i zaváděcí ceny.

Toshiba HD-A3

Tento lowendový přehrávač má mít video výstup pouze 1080i, ale bude umožňovat přístup k interaktivnímu obsahu přes internet. Za příznivou cenu $299.99 bude vhodným startovním přehrávačem pro majitele běžných HD ready televizorů. Na americkém trhu se objeví v říjnu.

Toshiba HD-A30

Přehrávač střední třídy bude mít video výstup 1080p/24, tedy v nejvyšší možné kvalitě. Přítomná je i technologie HDMI-CEC (pod obchodním názvem CE-Link), která umožňuje dálkové ovládání a vzájemnou komunikaci takto vybavených a propojených zařízení. I v tomto případě bude možný přístup k interaktivnímu obsahu přes internet. Na americkém trhu se objeví v září za cenu $399.99.

Toshiba HD-A35

High-end přehrávač, který bude mít oproti HD-A30 navíc 5.1 analogový výstup, 7.1 High Bit Rate Audio HDMI výstup a technologii Deep Color. Přístup k interaktivnímu obsahu přes internet je samozřejmostí. Na americkém trhu se objeví v říjnu a jeho cena bude $499.99.

Toshiba HD-A35

Všechny tři přehrávače budou mít jednotný „tenký“ design (pouze 60mm na výšku) a „skleněný“ černý povrch, který má korespondovat se vzhledem LCD televizorů Toshiba řady REGZA.

O uvedení na evropský trh lze zatím jen spekulovat. Jednak se u nás HD DVD moc nedaří a kromě toho se zde teprve nedávno začala prodávat mutace druhé generace HD DVD přehrávačů Toshiba (pod označením HD-E1 a HD-XE1).

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře