Titáni svedou mytologický souboj na Blu-ray

vydáno 7. 12. 2009 | autor Daniel Felix Hrouzek | sekce Novinky | téma Filmy, Ze světa

Tagy: Blu-ray, Clash of the Titans, DigiBook, Dolby TrueHD, film, Souboj titánů, VC-1, Warner Bros.

Souboj titánů (Clash of the Titans, 1981)

Při pohledu na název tohoto článku musí celé řadě z vás poskočit srdce radostí. Existují filmy, které by měl vidět každý fanoušek daného žánru. Stejně tak, jako je Vymítač ďábla „povinnou četbou“ pro milovníky klasických hororů, je triková podívaná Souboj titánů (Clash of the Titans, FDb.cz) základním kamenem pro všechny příznivce fantasy.

Ačkoliv je tento snímek na světě už téměř třicet let, neztratil vůbec nic ze své atmosféry a navíc dokáže v mnohých vyvolat nostalgické vzpomínky. Jako dítě se u něj v televizi bál snad každý, někteří si velkolepé antické dobrodružství užili i v kině, na špičkové (samozřejmě ve své době) triky slavného Raye Harryhausena nelze zapomenout a hláška „Vypusťte Krakena!“ u nás svého času zlidověla.

Největší filmový úspěch jinak spíše televizního režiséra Desmonda Davise se příští rok dočká zcela zbytečného remake, který nás v tuto chvíli samozřejmě vůbec nezajímá. Je ale možné, že právě díky němu se studio Warner rozhodlo vydat v regionu A (USA) 2. března nesmrtelnou titánskou klasiku na Blu-ray.

Jak bývá u legendárních katalogových titulů Warner Bros. zvykem, Blu-ray vydání bude k dispozici v takzvané DigiBook edici (viz fotografie níže). Technické specifikace ještě nejsou známy, zcela jistě ale můžeme očekávat studiový standard VC-1 video a Dolby TrueHD 5.1 audio, obrazový přepis bude zřejmě patřičně vyčištěn a zrestaurován.

Bonusy budou tvořit pouze dva dokumenty (A Conversation with Ray Harryhausen, Maps of Myths and Monsters Gallery), dobový trailer a také upoutávka na zmiňovaný remake.

Souboj titánů (Clash of the Titans, 1981) (DigiBook Blu-ray)

Studio Warner svá Blu-ray vydání regionálně nekóduje, americkou edici si tedy budeme moct bez problémů přehrát i u nás. Česká jazyková výbava ve formě titulků nebo dabingu na ní ale zcela jistě nebude, mohla by se objevit až na některé z mutací vydání pro evropský region B. Jestli se tak ale skutečně stane, to se teprve uvidí.

Souboj Titánů / Clash of the Titans (1981)

Perseus, syn boha Dia a pozemské krásky, je nevědomky zatažen do intrik Diovy žárlivé manželky Héry a více či méně malicherných konfliktů ostatních bohů. A tak Perseus na své cestě za štěstím (a krásnou Andromedou) musí překonat nejen mýtické nestvůry, včetně strašlivé Gorgony Medusy, ale i lidské vrtochy božských vládců Olympu.

Článek je součástí seriálu Blu-ray filmy na obzoru »

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře