The Social Network vyjde už brzy na Blu-ray

vydáno 21. 12. 2010 | autor Petr Semecký | sekce Novinky | téma Filmy, Ze světa | 3 komentáře

Tagy: Blu-ray, DTS-HD Master Audio, film, Sony Pictures, The Social Network, Život online

The Social Network (Život online, 2010)

Nejnovější opus režiséra Davida Finchera The Social Network (Život online, 2010, FDb.cz) ještě ani nezmizel z tuzemských kin a v zámoří už má blízko k lednovému vydání na Blu-ray.

Jeho úkolem bude připomenout americké filmové Akademii (ano – té, co udílí Oscary), že zfilmovaný příběh nejmladšího miliardáře světa patří mezi nejdůležitější snímky nejen posledních měsíců, ale i let.

Studio Sony si tímto krokem zvyšuje již tak dost velké šance na vítězství v hlavních kategoriích (nejlepší film, scénář, herci…).

V nedávné době totiž Fincherův film získal řadu cen od jednotlivých filmových odborů, které vždy jako první naznačí, kdo má a kdo nemá na slavnostním únorovém ceremoniálu šanci. A nyní se film ještě těsně před hlasováním připomene divákům i porotě.

Domněnku o zacílení na Akademii přitom dokládá i dopředu oznámené regionální kódování výhradně pro Region A, do nějž spadá pouze USA (v Česku zakoupených přehrávačích tudíž disk nepřehrajete).

Teď už ale k samotnému disku. Poměr stran obrazu ještě zveřejněn nebyl, ale zvuk bude v šestikanálovém DTS-HD Master Audio, přičemž nebude chybět ani nadprůměrné množství bonusových materiálů, z nichž se nejzajímavější zdá být duo audiokomentářů.

V prvním z nich bude totiž v průběhu filmu hovořit sám Fincher, a v druhém ho spolu s herci doplní scenárista Aaron Sorkin (snad nevynechá ani historku, jak po sepsání třiceti stran scénáře nevěděl, jak pokračovat).

The Social Network (Život online, 2010)

V následujících samostatných dokumentech bychom se měli podívat na zoubek působivému vizuálu (film byl točený na digitál, ale pozná to na něm málokdo) i soundtracku, o němž se rozpovídají jak Fincher, jenž si zvuk svých filmů hlídá jako oko v hlavě, tak samotní autoři hudby Atticus Ross a Trent Reznor. A chybět by nemělo ani obsáhlé „making of“, u kterého je slíbena délka okolo 90 minut.

Hlavní bonusy pak doplní ještě několik menších featurettů, které Blu-ray disku určitě neublíží, takže kdo má doma „region free přehrávač“ (buď stolní, anebo v podobě PC mechaniky) a nevadí mu absence české jazykové podpory, neměl by váhat.

Všichni ostatní si musí počkat na evropskou mutaci, která sice vyjde neznámo kdy, ale s největší pravděpodobností nabídne ve všech směrech totožnou kvalitu. Jen design obalu by mohl projít zásadní změnou. Nic proti úsměvu Jesse Eisenberga, ale šest citací z recenzí skoro křičí „dejte nám Oscara, protože nás kritika miluje“.

Trocha skromnosti by neškodila ani přesto, že je The Social Network opravdu pecka, jíž budu zlatého plešouna v případě vítězství přát mnohem více než většině oscarových laureátů uplynulé desetiletky.

Článek je součástí seriálu Blu-ray filmy na obzoru »

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře

Re: The Social Network vyjde už brzy na Blu-ray

Vložil d.f.h, 21. Prosinec 2010 - 17:14

Obrázek uživatele d.f.h

A já jen dodám, že opravdu svělý soundtrack k The Social Network lze za $5 pořídit zcela legálně (od samotných tvůrců) zde http://www.nullco.com/TSN/ ve formátu FLAC. Digitální distribuce mu vzhledem k tématu filmu opravdu sluší…

Mimochodem doporučuju i ostatní tvorbu Trenta Reznora (a Atticuse Rosse): How to Destroy Angels a samozřejmě legendu Nine Inch Nails, několik posledních alb je na jejich webech ke stažení zdarma nebo za pár drobných.

Tak se na nenažraná hudební studia musí! :-)

Re: The Social Network vyjde už brzy na Blu-ray

Vložil Alienhan (bez ověření), 22. Prosinec 2010 - 12:02

Obrázek uživatele Alienhan

Co si o tomto filmu myslíte? 84% na csfd mi přijde trochu moc…

Re: The Social Network vyjde už brzy na Blu-ray

Vložil d.f.h, 22. Prosinec 2010 - 13:53

Obrázek uživatele d.f.h

Já si tedy myslím, že je to ještě málo.