Těšte se na Blu-ray se špatnou pověstí

vydáno 28. 7. 2009 | autor Daniel Felix Hrouzek | sekce Novinky | téma Filmy, Ze světa

Tagy: Blu-ray, Dolby TrueHD, Easy Virtue, film, MPEG-4 AVC, Sony Pictures, Žena se špatnou pověstí

Easy Virtue (2008)

Divadelní hra Noëla Cowarda Easy Virtue se dočkala už dvou stejnojmenných filmových adaptací. Ta první z roku 1928 je němá, postaral se o ni legendární režisér Alfred Hitchcock a u nás ji známe pod názvem Žena se špatnou pověstí. O osmdesát let později vznikla druhá, až nečekaně dobrá verze.

V romantické komedii Easy Virtue (FDb.cz) si pod režijním vedením Stephana Elliota zahrála kromě Colina Firtha a Bena Barnese také Jessica Biel, jejíž herecký výkon je velkým překvapením v tom nejlepším slova smyslu. Oddechový příběh z anglického venkova potěší zejména ctitele zvláštního, ale o to více příjemného britského humoru.

Na Blu-ray film vydává Sony Pictures, v regionu A (USA) vychází 15. září. Výbava bude sice minimální, ale to se dalo u tohoto typu filmu čekat: obvyklý MPEG-4 AVC obraz, Dolby TrueHD 5.1 zvuk, komentář režiséra a scénáristy, vynechané a pokažené scény.

Sony Pictures své Blu-ray disky regionálně nekóduje, importovaný titul z Ameriky tedy u nás bude možné bez problémů přehrát. Pokud bude vydána i evropská edice filmu, na některé z mutací pro region B by se mohla objevit i česká jazyková podpora, v regionu A je zbytečné ji očekávat.

Easy Virtue (2008)

Atraktivní americká vdova Larita se na jihu Francie provdá za mladého Angličana Johna. Poté společně odjíždí do Anglie, aby potkali Johnovy rodiče. Johnova matka paní Whittakerová má okamžitě averzi vůči svojí nové snaše, zatímco Johnův otec Jim nalezne v Laritě spřízněnou duši.

Easy Virtue (2008)

A tehdy začíná bitva bez hranic, v níž ten (respektive „ta“) nejdůvtipnější vyhrává. A nebo prohrává…?

Článek je součástí seriálu Blu-ray filmy na obzoru »

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře