Terminátor 2 na Blu-ray - znovu a lépe!

vydáno 5. 3. 2009 | autor Daniel Felix Hrouzek | sekce Novinky | téma Filmy, Ze světa | 10 komentářů

Tagy: BD-Live, Blu-ray, BonusView, DTS-HD Master Audio, film, LionsGate, MPEG-4 AVC, Terminator, Terminator 2, Terminátor 2: Den zúčtování, Terminator 2: Judgment Day, The Terminator

Terminator 2: Judgment Day - Skynet Edition (Blu-ray)

Existuje jen velmi málo filmových sérií, ve kterých některé z pokračování překoná svou kvalitou první, „mateřský“ film. Terminátor 2: Den zúčtování režiséra Jamese Camerona takovou výjimku představuje a zcela právem bývá označován za jedno z nejlepších akčních sci-fi, jaké se kdy objevilo na filmovém plátně.

Film se už vydání na Blu-ray dočkal, a to dokonce už v roce 2006, kdy ještě naplno zuřila takzvaná válka formátů. Vzhledem době vzniku se ale nejednalo o žádný zázrak – obrazový přepis ve formátu MPEG-2 byl tehdy pravidlem a kromě něj se na jednovrstvý 25 GB disk vešel už jen zvuk (ovšem žádné HD, obyčejné Dolby Digital 5.1 EX a DTS-ES Matrix 6.1) a dva audiokomentáře.

Film byl navíc v kinoverzi – tedy téměř o dvacet minut kratší, než mnohem lépe vyznívající režisérská verze, která vyšla na ultimátně vybavené dvojdiskové DVD edici. Studio LionsGate se prostě moc nevytáhlo a tak bylo více než jasné, že se časem objeví nová, technicky povedenější a obsahově bohatší Blu-ray verze Té dvojky. Počkat jsme si sice museli celé dlouhé tři roky, ale výsledek bude podle všeho stát za to.

Na 19. května totiž LionsGate pro fanoušky série chystá hned dva dárky. Tím prvním je Terminator 2: Judgment Day – Skynet Edition, Blu-ray vydání legendárního filmu se zcela novým MPEG-4 AVC obrazovým přepisem, THX certifikovaným DTS-HD Master Audio 6.1 zvukem a neuvěřitelnými osmi hodinami interaktivních bonusů: 140 minut záběrů ze zákulisí natáčení, multimediální galerie a storyboardy ve formě BonusView, audiokomentáře, kvízy, hry a navíc ještě další obsah, dostupný přes BD-Live. Podle všeho by měl disk obsahovat všechny tři verze filmu, tato informace ale zatím nebyla potvrzena.

Limted Edition T2 Complete Collector's Set (Blu-ray)

Pro naprosto oddané příznivce filmu je ale připraveno něco ještě masivnějšího – Limted Edition T2 Complete Collector's Set. Obrázek napoví, zbytek slovy: pětatřicet centimetrů vysoká replika kovové lebky terminátora T-800 je vybavena zvukovými efekty známými z filmu a rudě zářícíma očima, na šesti discích pak bude obsaženo jak Blu-ray T2 Skynet Edition, tak DVD vydání Extreme Edition a Ultimate Edition (obojí dvojdiskové) plus dnes „nezbytný“ disk s digitální kopií filmu pro přehrávání v kapesních přehrávačích.

Závěrem zbývá už jen dodat, že T2 Skynet Edition by měla být k mání za $30, za lebku pak zájemci pochopitelně výrazně připlatí – $175. LionsGate první vydání Terminátora 2 regionálně nezakódoval, je tedy šance, že se k nám evropským Blu-ray pozitivním stejně vstřícně zachová i podruhé.

Terminátor 2: Den zúčtování (1991)

Deset let po neúspěšném pokusu zabít Sarah Connorovou, matku budoucího vůdce lidstva ve válce proti strojům, se do Los Angeles vrací z budoucnosti nový Terminátor, typ T-1000, aby zlikvidoval už narozeného Johna Connora. Dospělý Connor v roce 2029 na svoji ochranu posílá do minulosti druhého terminátora T-800.

Oba stroje nezávisle na sobě pátrají po malém Johnovi. Chlapec zjišťuje, že T-800 je naprogramován na jeho ochranu a s jeho pomocí osvobodí svou matku z psychiatrického ústavu, kde je léčena z údajné schizofrenie. T-800 oběma vysvětluje, co přinese budoucnost. Tu je však možné změnit… a při tom všem hrdiny stíhá nemilosrdný a zřejmě nezničitelný T-1000.

Terminátor 2: Den zúčtování (Terminator 2: Judgment Day, 1991)

Článek je součástí seriálu Blu-ray filmy na obzoru »

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře

Re: Terminátor 2 na Blu-ray - znovu a lépe!

Vložil Rx (bez ověření), 5. Březen 2009 - 8:44

Obrázek uživatele Rx

Opravte si překlep v části:

„Studio LionsGate se prostě moc nevytáhlo a tak vylo více než jasné, “

místo VYLO mělo být BYLO. Klávesa V a B je tak blízko…

Re: Terminátor 2 na Blu-ray - znovu a lépe!

Vložil d.f.h, 5. Březen 2009 - 9:57

Obrázek uživatele d.f.h

Díky za korekturu :-). To je tak, když člověk píše článek ve dvě v noci… A navíc kontrola pravopisu tuhle chybu neodhalí. Ještě že máme čtenáře :-)

Re: Terminátor 2 na Blu-ray - znovu a lépe!

Vložil papinak (bez ověření), 5. Březen 2009 - 9:01

Obrázek uživatele papinak

Tak to se moc moc těším. Jen je škoda, že není set s T 1,2,3. Navíc v červnu v kinech T4.

Re: Terminátor 2 na Blu-ray - znovu a lépe!

Vložil d.f.h, 5. Březen 2009 - 9:59

Obrázek uživatele d.f.h

Žádný oficiální set se zřejmě neobjeví, ostatně není k dispozici ani na DVD, pokud se nepletu. Každý z filmů má totiž „pod palcem“ jiné studio (trojku Warner, jedničku tuším MGM) a tak samozřejmě není šance, že by to dali nějak dohromady… :-(

Re: Terminátor 2 na Blu-ray - znovu a lépe!

Vložil papinak (bez ověření), 5. Březen 2009 - 15:09

Obrázek uživatele papinak

No vidíš, sem fakt lama. S těma studiama mě to nenapadlo. Pak to je samozřejmě bezpředmětný. No trojka vyjde na BD cca v květnu, dvojka teda bude taky, tak už jenom jedničku. Vim, že ta už vyšla venku, ale bohužel jsem odkázaný na české titulky, protože angličtinou tak dobře nevládnu, proto nákup ze zahraničí se mě netýká.

Re: Terminátor 2 na Blu-ray - znovu a lépe!

Vložil DonCorleone (bez ověření), 6. Březen 2009 - 19:45

Obrázek uživatele DonCorleone

No na tu jednotku by som este zrejme pockal predpokladam ze vyjde spolu so 4 dielom a navyse nanovo zrestaurovana ked uz ju zaradili medzi klenoty svetovej kinematografie vid. :http://www.edna.cz/…noty-113.asp

Re: Terminátor 2 na Blu-ray - znovu a lépe!

Vložil Petr Mašek (bez ověření), 4. Květen 2010 - 18:40

Obrázek uživatele Petr Mašek

Mám dotaz vyjde Terminator první díl a druhý díl na blu ray s Cz podporou nebo kdyžtak jen s cz titulkama ? Ještě tento rok ? Bylo by to fakt super tento film je opravdu klasika.......

Re: Terminátor 2 na Blu-ray - znovu a lépe!

Vložil d.f.h, 4. Květen 2010 - 19:59

Obrázek uživatele d.f.h

Po pravdě řečeno – nevím, netuším…

Re: Terminátor 2 na Blu-ray - znovu a lépe!

Vložil Martin (bez ověření), 22. Říjen 2011 - 17:12

Obrázek uživatele Martin

Prosim vas preco tento bd nevyjde u nas ? T2 Mala bit v oktobri ale posunuli na november ? Hladal som uz vsade ale okrem ceny 16.99eur nikde nic! ! Preboha to je problem kupit tuto ediciu a dat tam cz dabing + cz/sk titulky? Ved boly na predchadajucich DvD ! To robia nove ?? To je problem ? Neignorujte ma zistite aky T2 bude a dajte vediet! Dystributor Magic box o nom na svojej stranke nepise !! Uz neviem kde hladat info ? Za T2 skynet Bd dam aj 30–40 eur ale co moze obsahovat Bd za 17eur? ? PROSIM VAS NEIGNORUJTE MA DAJTE VEDIET T2 JE FILMOVY GRAL !!!

Re: Terminátor 2 na Blu-ray - znovu a lépe!

Vložil Martin (bez ověření), 22. Říjen 2011 - 18:56

Obrázek uživatele Martin

Tak bol som na Magicu uz pisu je to vsak STRAH A HROZA ! Len 2 dokumenty ktore maju spolu 30 mit + trailer a ZVUK IBA 5.1 ZAtial co zahranicne maju 6.1 / 7.1 pred rokmy som kupil T2 v Peknom PAPIEROVOM OBALE NA 2 DVD KOMPLETNE V CZ/SK PODPORE !! Od BD som cakal viac totoje PREPADAK ! Ak si ho aj kupim tak urobim vymenu BD-DVD A budem mat PARADNU EDICIU T2 na Bd v Papierovom obale z dvd z bonus dvd Z kompletnou cz/sk podporou dvd s filmom dam do obalu bd a predam/darujem a BUDEM MAT T2 v referencnom obraze+ zvuk teda az to nebude ten prepis z roku 2006 ? Ked nie distributor tak ja sam urobim T2 SKYNET EDICIU !! Elebo mam dat Magicku MELON ! Ako sponzorsky DAR NECH VYDAJU T2 TAK AKO V ZAHRANICI ??