Temný rytíř na Blu-ray trhá rekordy

vydáno 12. 12. 2008 | autor Daniel Felix Hrouzek | sekce Novinky | téma Filmy, Ze světa | 7 komentářů

Tagy: Batman Begins, Batman začíná, Blu-ray, DVD, film, Iron Man, prodej, Temný rytíř, The Dark Knight

Temný rytíř (The Dark Knight, 2008)

Začátkem tohoto týdne vyšel na Blu-ray zřejmě nejočekávanější titul letošního roku – Temný rytíř (The Dark Knight). Pokračování úspěšného filmu Batman začíná si co do prodejů vede podle očekávání velmi, ale opravdu velmi dobře.

K dispozici jsou čísla za první den prodeje: v Evropě se během něj prodalo 107000 Blu-ray vydání Temného rytíře, v Americe a Kanadě to bylo zhruba 500000. O jak moc velké objemy se jedná bude zřejmější po několika srovnáních.

107 tisíc evropských Blu-ray disků s Temným rytířem znamená 21 % z celkového množství tohoto titulu na optických discích, prodaných za první den. Zbylých 79 % tedy představuje Temný rytíř na DVD, což znamená poměr 21:79 – a to je opravdu skvělé. Pokud by to nestačilo, tak je dobré vědět, že za celý předchozí měsíc se v Evropě prodalo asi 460 tisíc filmů na Blu-ray.

Půl milionu prodaných Blu-ray vydání Temného rytíře v Americe během prvního dne je pak nový rekord – dosud na tom byl nejlépe blockbuster Iron Man, kterého se za první den na Blu-ray prodalo 250 tisíc. Na Blu-ray a DVD společně se během prvního dne prodaly téměř tři miliony vydání Temného rytíře, což opět znamená více než 20 % zastoupení Blu-ray.

Temný rytíř - Joker

Tento jednoznačný úspěch bude ale ještě znásoben; očekává se totiž, že do konce tohoto týdne dosáhne celosvětový počet prodaných Blu-ray vydání Temného rytíře jednoho milionu. Během jednoho jediného týdne se něco takového zatím skutečně nepodařilo žádnému titulu.

Zdá se tedy, že stačí spojit silný titul s předvánočním šílenstvím a úspěch je zaručen i na tak průkopnickém poli, jakým Blu-ray alespoň zde v Evropě ještě stále je. Tak ať je takových úspěchů co nejvíce!

DVDobchod.cz - logo

TIP: Filmy Batman začíná a Temný rytíř na Blu-ray si můžete spolu se spoustou dalších už teď objednat za skvělé ceny například v e-shopu DVDobchod.cz.

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře

Re: Temný rytíř na Blu-ray trhá rekordy

Vložil DTS-HD Master Audio (bez ověření), 14. Prosinec 2008 - 9:20

Obrázek uživatele DTS-HD Master Audio

Haha, no taky už ho mám :-D a k tomu jsem vzal ještě „Batman začíná“. Oba filmy mají perfektní obraz a velice dnymický zvuk – večer neposlouchatelný bez Dynamic Range compression, tedy pokud nežijete někde na samotě :-) u Temného rytíře téměř všechny bonusy v HD, jediná vada na kráse je dabing, u prvního dílu to ještě jde, ale u druhého, ve chvíli kdy přijde na scénu Joker, raději všcihni přepněte na originální znění.Zklamán tím ovšem nejsem, protože už v kině při první projekci mi bylo jasné, že postava Jokera je nedabovatelná.Jinak všem doporučuji, kdo vzal pod stromeček cokoliv „modrolejzrového“ přihoďte tam ještě Batmany, určitě nebudete litovat

Re: Temný rytíř na Blu-ray trhá rekordy

Vložil Patrik (bez ověření), 14. Prosinec 2008 - 21:11

Obrázek uživatele Patrik

JJ v Eng. dabingu je to prostě nejlepší a už jsem si ho taky objednal na 2 Blue-Ray a v Limitované Edici s maketou Batpodu.Zajimavý je že už ho máš já už si to objednal a nevím jesz-li mi přijde do vánoc a to ještě PPL službou . Prostě HD je BOMBA ty DETAILY SUPERRR !!! JJ mimochodem jsem do Jokera a Batmana úúplneej blázen, když jsem shlídnul Trailer v HD, tak mě to uchvátilo natolik že si ho koupím určitě na (2) Blue-Ray a v Limitované Edici a největší BOMBA je v tom že jsem ho ani NEVIDĚĚl !!! v kině ani jinde kde je to možné ,očekávám že mě to pohltííí natolik abych se vydal do Ameriky a podíval jse na něj v Lednu kdy má premiéru jěště jednou. PS : Díkyyy JOKEROVI jsem do toho tak natěšeenej , škoda jen že už mezi náma nenííí :(((((((( HIT ROKU !!! TĚŠÍÍÍÍÍMMM MoooooooC. :)))))))))

Re: Temný rytíř na Blu-ray velké zklamání

Vložil Anonym (bez ověření), 19. Prosinec 2008 - 19:41

Obrázek uživatele Anonym

Dnes jsem si domu přinesl Blu-ray s temným rytířem a musím říci, že po spuštění jsem byl maximálně nadšen, ovšem toto nadšení zkončilo, právě ve chvíly, kdy po bankovní scéně, kde bylo video přez celou obrazovku to skočilo do standartního pruhu a film běžel oříznut v pruhu… Načež přišla exteriérová scéna a film opět byl na celé obrazovce, přičemž to mak zase skočilo do pruhu. TOTO mi u takovéhoto titulu velice vadí a zvažuji vrácení filmu..... Podotýkám, že nastavením přehrávače ani tv to není......

Re: Temný rytíř na Blu-ray velké zklamání

Vložil d.f.h, 19. Prosinec 2008 - 20:13

Obrázek uživatele d.f.h

Eh… To je jedna ze zásadních vlastností tohoto filmu – IMAX scény mají jiný formát obrazu, než „normální“ scény. De facto je to přesně naopak, než jak to vnímáte – na DVD je celý film v obrazovém formátu 2,40:1 (tedy užší, než 16:9), na Blu-ray tím pádem v IMAX scénách získáváte oproti DVD obraz navíc. Čili já bych si vůbec nestěžoval :-)

Re: Temný rytíř na Blu-ray velké zklamání

Vložil Anonym (bez ověření), 19. Prosinec 2008 - 21:22

Obrázek uživatele Anonym

hmmm tak to je zajímavé.. díky za uklidnění, jen mě to zarazilo a trochu jsem byl rozčarován, ale jak se říká neznalost neomlouvá DÍKY

Re: Temný rytíř na Blu-ray velké zklamání

Vložil d.f.h, 19. Prosinec 2008 - 23:30

Obrázek uživatele d.f.h

Ona je to s těmi scénami vůbec docela zajímavá věc, když má člověk třeba projektor. Viz http://forum.hdmag.cz/viewtopic.php?… někde asi v polovině.

Re: Temný rytíř na Blu-ray trhá rekordy

Vložil Patrik (bez ověření), 4. Leden 2009 - 0:00

Obrázek uživatele Patrik

Blue-Ray nejlepší proto musel být první z nich The Dark Knight ! Zatím jěště nemám Blue-Ray Player ale koupil jsem ho z toho důvodu abych se na Temného Rytíře ještě více těšil v těch strhujících detailech !

Poprvé když jsem viděl a srovnal rozdíl Traileru Temného Rytíře v HD a PAL dvd verzi, tak to byl zážitek jako nikdy předtím ! Temný Rytíř mě zcela ovládnl že jsem přestal kupovat DVD a začal s Blue-Ray!

Vlastě Temný Rytíř je moje poslední DVD v Limitované Edici s Batpodem a první Blue-Ray ! Když chcete projevit velký důkaz o fanouškovství k Jokerovi i Batmanovi , mě tedy ohromil Joker, tak musíte mít doma Celou ságu,Limitovanou Edici s Batpodem,Komiksy a na závěr…

=jsem si objednal z USA figurku= ( no figurka se tomu říci nedá protože je přes 30 Cm vysoká ) která má 32 plně pohyblivých kloubů a je od Hot Toys. Fascinující detaily no a kolik jsem v přepočtu za to dal? Nooo držte se skoro 3000,– Kč a vezměte ještě dovoz z USA to vás přijde o další tisícovku navíc Podle toho od jaké přepravní služby a váze balíku, tohle je vlastně velký ale opravdu velký důkaz o fanouškovství nejen k Jokerovi a k tomuhle fascinujícímu megafilmu ale i k celému mýtu Batmana, takže =Joker= Forever a Batman taky :)))) Trojce zdar !

Tento Článek je věnován na památku Heatha Ledgera :(