TÉMA: Vetřelec - Série s nekonečným přívalem Blu-ray edic

vydáno 20. 11. 2014 | autor Petr Semecký | sekce Novinky, Extra HD | téma Filmy, Z domova | 5 komentářů

Tagy: Alien, Blu-ray, film, kolekce, Prometheus, sběratelská edice, Vetřelec, Vetřelec: Antologie

Studio 20th Century Fox se v posledních letech stalo šampionem ve vydávání stále nových a nových edic prověřených titulů. Jistě. rozhodně není samo. Takoví Warneři stihli již několikrát vydat například Casablancu či Čaroděje ze země Oz a své reediční favority mají i u Sony (Spider-Man) či u Universalu (Jurský park), Foxové se však mohou opřít o stále aktivní série a dolují je s každým novým kinematografickým příspěvkem. Stačí se podívat na Planetu opic, která může nabídnout zhruba tři dobré filmy, ale nejrůznějších boxů má minimálně v zahraničí nepočítaně. To samé X-Meni, kteří se objevují v novém balení téměř každý rok a jen letos stihnou reedici hned dvakrát.

Vetřelec

Největším tahounem Foxovských peněženek však i nadále zůstává Vetřelec, jehož první díl letos slaví 35. výročí, což pro hollywoodské účetní znamená jedinou věc – potřebu vydat další sběratelské balení, které ohledně disků sice nenabídne nic nového, ale pár nově přiložených plakátů apod. donutí v kombinaci s výhodnou cenou dosud váhající zájemce ke koupi. Pojďme nyní zavpomínat na všechny kolekce a edice, které Foxové ve spojení s Vetřelecem stihli za poslední měsíce a roky na českém trhu vydat. A že jich vážně není málo.

Čtěte dále:

Kolekce Alien Anthology – limitovaná edice s vetřelčím vejcem

Sběratelská Blu-ray edice Vetřelec: Antologie (Illuminated Egg Statue) První „kompletní“ kolekce (spolu s lacinějším facehugger balením) a mezi sběrately jasný favorit. Disky totiž nabídly remasterované filmy v kinoverzích i rozšířené podobě, téměř 10 hodin vymazlených bonusů a to všechno ještě v povedeném balení slizkého vejce, okolo kterého se obtáčí mozkožravý xenomorf. Vzpomínám si, že se pár fanouškům nepozdávala velikost, která se nevyrovná velikostem dnes velmi populárních bust. Vzhledem k tomu, že jsem kolekcí úspěšně strašil návštěvníky několik měsíců a možnost rozsvítit vejce mi vždy umožnila vytvořit specifickou atmosféru při každé opakované projekci se však podobným nářkům mohu (a vy se mnou) vysmát. Tohle byla trefa do černého. A ještě dnes se dá sem tam na pár zbývajících kusů narazit. Pokud se vám poštěstí, neváhejte ani vteřinu.

Prometheus to Alien: The Evolution kolekce

Prometheus to Alien Téhle možnosti Foxové museli využít. Prometheus, dlouho očekávaný prequel vetřelčí série, sice nebyl takový hit, jak se čekalo. A především od kritiků si film slízl pořádnou dávku recenzentské kyseliny. Z pohledu kolekce se však jednalo o povedené balení. Sice se nemohlo svou hodnotou vyrovnat předchozímu vejci, neboť bylo vše zabalené jen v pevném papírovém boxu, avšak Prometheus nabídl další několikahodinovou dávku bonusových materiálů, božsky vypadající a znějící film a v neposlední řadě příležitost ke koupi pro ty, kteří s předchozím vejcem zaváhali a chtěli mít všechny filmy pěkně pokupě. I tato edice je aktuálně dostupná.

Steelbooky

Alien - Blu-ray steelbook Vetřelčí steelbooky se nejprve objevily na britském trhu, nakonec je však přinesl i český distributor Bontonfilm. S jedinou výjimkou – Cameronovým vojenským pokračováním Vetřelci, za což hardcore sběratelé neopomněli distribuci vyčinit. Steelbooky jsou to ovšem tradičně povedené, byť tentokrát chybí bonusové disky z předchozích kolekcí, což zamrzí především ty, kteří by rádi jen některé filmy série, aniž by museli tratit na bonusových materiálech. Ani tentokrát se edice nevyprodaly. Jak Vetřelec, tak Vetřelec 3 a Vetřelec: Vzkříšení seženete v plechu téměř všude. A to do Česka dorazilo limitované množství pouhých 500 kusů na titul. Holt přesycenost trhu.

Alien Anthology: Nostromo edice k 35. výročí

Alien Anthology: Nostromo edice k 35. výročí Přesycenost, která by se měla ještě zvýšit právě s nově vydanou kolekcí Alien Anthology k 35. výročí prvního filmu v designu vesmírné lodi Nostromo. Jaký je obsah? Stejné disky (filmy i bonusy) jako v případě kolekcí s vejcem (Prometheus tentokrát chybí) a novinky v podobě zmenšenin plakátů, komiksu a karet s vizuálními návrhy H.R. Gigera. Zdá se vám to málo? Někoho může nalomit cena, která je z aktuálních edic zaručeně nejnižší a je distributorem stanovená na solidních 1699 korun.

A co nás čeká do budoucna? Žádné nové vydání prozatím ohlášené není. Nemusíte se však bát, Ridley Scott už totiž připravuje Promethea 2, nově vznikla povedená videohra Alien: Isolation a za pět let budeme slavit 40. výročí prvního filmu. Takže příležitostí k dalším sebraným kolekcím má 20th Century Fox tolik, že filmovým fanouškům ještě několikrát rádo pustí žilou.

A jen tak mimochodem, jakou kolekci jste si v minulosti koupili Vy?

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky, Extra HD

Komentáře

Re: TÉMA: Vetřelec - Série s nekonečným přívalem ...

Vložil marko (bez ověření), 20. Listopad 2014 - 17:57

Obrázek uživatele marko

takto chyba este, ze v SB vysli vsetky styri filmy a potom samostatne bez druheho dielu. Priznam sa, ze ich mam v plastovych amarayoch a to len 1 a 2 diel. 3 a 4 mi chybaju su vsade vypredane!

Re: TÉMA: Vetřelec - Série s nekonečným přívalem ...

Vložil Oscar (bez ověření), 20. Listopad 2014 - 20:25

Obrázek uživatele Oscar

Nazdar,3 a 4 sa este daju sa kupit Vetřelec 3 http://www.tpd.sk/katalog/detail/?… Vetřelec: Vzkříšení BLU-RAY http://www.dvdbest.sk/…seni-blu-ray

Re: TÉMA: Vetřelec - Série s nekonečným přívalem ...

Vložil marko (bez ověření), 21. Listopad 2014 - 18:29

Obrázek uživatele marko

dakujem! Na dvdbest mali Votrelca 4 vypredaneho, tak potom museli doplnit.

Re: TÉMA: Vetřelec - Série s nekonečným přívalem ...

Vložil Anonym (bez ověření), 20. Listopad 2014 - 23:14

Obrázek uživatele Anonym

Ještě vám tam nějaká ta kolekce BD chybí :)

Re: TÉMA: Vetřelec - Série s nekonečným přívalem ...

Vložil Čenda Kadlec (bez ověření), 22. Listopad 2014 - 19:46

Obrázek uživatele Čenda Kadlec

Dobrý den, vlastním kolekci: Alien Anthology – limitovaná edice s vetřelčím vejcem. Nádherný kousek!!