Televize LG díky pohyblivým reproduktorům přizpůsobí poměr stran obsahu

vydáno 21. 12. 2018 | autor Pavel Kreuziger | sekce Novinky | téma Televizory

Tagy: LG, patent, pohyblivé reproduktory, poměr stran, televize

Jihokorejská LG vyvíjí televizi, která využívá pohyblivé reproduktory pro přepínání mezi poměry stran 21:9, 16:9 a 4:3 v závislosti na aktuálně přehrávaném obsahu. Alespoň to vyplývá z žádosti o patent, které si jako první všiml portál LetsGoDigital.

Je třeba zdůraznit, že se zatím jedná jen o žádost o patent, takže není jasné, zda se zařízení někdy dostane do sériové výroby, ale LG tento koncept podle všeho bere poměrně vážně. Žádost, která byla podána v květnu 2018 a zveřejněna v listopadu, obsahuje spoustu detailů a několik ilustrací televize téměř ze všech úhlů.

Všichni určitě známe černé pruhy, které jsou způsobeny různými formáty obsahu přehrávaného na TV. Většina filmů je snímána ve velice širokém formátu 21:9, což na většině televizí způsobuje horizontální pruhy nad a pod samotným obrazem. Naopak v minulosti byly některé televizní programy natáčeny ve formátu 4:3, což zase znamenalo černé pruhy vlevo a vpravo při sledování obsahu na moderních televizorech.

Žádost o patent od společnosti LG pak popisuje televizi se dvěma reproduktory, kterými lze pohybovat doleva a doprava v závislosti na poměru stran video obsahu. Detailní popis se týká i způsobu pohybu reproduktorů na obě strany. Kromě toho si výrobce představuje, že jeho televize bude možné využívat pro zobrazování užitečných informací či grafiky/umění v době, kdy nebude využívána (podobně jako to má Samsung u svého rámečku Frame).

Zdroj: FlatpanelsHD

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře