Takoví normální zabijáci na Blu-ray - znovu a lépe!

vydáno 21. 5. 2009 | autor Daniel Felix Hrouzek | sekce Novinky | téma Filmy, Ze světa

Tagy: Blu-ray, Dolby TrueHD, film, Natural Born Killers, Takoví normální zabijáci, VC-1, Warner Bros.

Takoví normální zabijáci (Natural Born Killers, 1994)

Kontroverzní film neméně kontroverzního režiséra Olivera Stonea Takoví normální zabijáci (Natural Born Killers, 1994) na Blu-ray sice vyšel už před rokem, přesto se teď chystá nové dvoudiskové vydání. Studio Warner se skutečně snaží a „opravuje“ své starší Blu-ray disky jeden za druhým – viz Terminátor 2 na Blu-ray – znovu a lépe! a 300 na Blu-ray – znovu a lépe!. Skoro už by to bylo na samostatnou rubriku…

Ale k věci. Jeden z nejlepších a dle zlých jazyků společensky nejnebezpečnějších (první verzi scénáře měl na svědomí Quentin Tarantino…) filmů devadesátých let vyšel na Blu-ray pouze v kinoverzi, která musela být zkrácena o čtyři minuty čistého násilí, aby snímek dostal alespoň „R“ rating (druhý nejpřísnější po NC-17, takové filmy ale v kinech moc nevydělají).

Nové Blu-ray vydání, které studio Warner připravuje pro region A na 25. srpna, tento nedostatek napravuje. Na disku jsou obě dvě verze filmu s VC-1 obrazem a Dolby TrueHD 5.1 zvukem, nově přibylo úvodní slovo režiséra. Druhý disk pak bude věnován čistě bonusům. Kromě těch, které byly už na předchozím Blu-ray vydání (vynechané scény s komentářem, alternativní konec, rozhovor s režisérem) nebo na DVD (dokument o natáčení Chaos Rising: The Storm Around Natural Born Killers, trailery), bude připraven ještě zcela nový dokument NBK Evolution: How Would It All Go Down Now?.

Obvyklé shrnutí na závěr: studio Warner své Blu-ray disky regionálně nekóduje, vydání z regionu A (USA) tedy na našich evropských přehrávačích půjde přehrát bez problémů. Pokud se dočkáme edice pro region B (Evropa), čistě teoreticky by na některé z mutací mohla být česká jazyková podpora, ale příliš pravděpodobné to není.

Takoví normální zabijáci (1994)

Mallory neměla mnoho důvodů být šťastná. Otec ji tyranizoval a sexuálně obtěžoval, matka nepodnikala nic na dceřinu obranu. Když se dívka náhodně setkala s Mickeym, byla z toho láska na první pohled. Ještě téhož večera si tajně vypůjčili auto Malloryina otce a vyrazili na projížďku. Otec nahlásil krádež policii, uprchlíci byli dopadeni a Mickey putoval za mříže.

Takoví normální zabijáci (Natural Born Killers, 1994)

Podařilo se mu však utéct, a tak se zanedlouho znovu objevil u Mallory. Jejich setkání mělo hrůzný průběh: nejprve zbili dívčina otce, pak ho utopili v akváriu, a poté přišla na řadu matka – tu polili v posteli benzínem a Mallory ji zapálila. Mladí milenci se dávají na útěk a nechávají za sebou další mrtvé. Jejich řádění sledují sdělovací prostředky, policie je jim na stopě…

Článek je součástí seriálu Blu-ray filmy na obzoru »

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře