Tajemná řeka se rozlije na Blu-ray

vydáno 12. 10. 2009 | autor Daniel Felix Hrouzek | sekce Novinky | téma Filmy

Tagy: Blu-ray, DTS-HD Master Audio, film, Million Dollar Baby, Mystic River, Tajemná řeka, VC-1, Warner Bros.

Tajemná řeka (Mystic River, 2003)

Clint Eastwood je žijící legenda světa filmu. Slavný herec, představitel výrazných westernových postav a drsných policistů, producent, vysoce ceněný a uznávaný režisér, držitel několika Oscarů. Čím více jeho filmů bude k dispozici ve vysokém rozlišení, tím lépe. Třeba právě kriminální drama Tajemná řeka (Mystic River, Fdb.cz).

Pomalu plynoucí tragický příběh, jehož režie se Eastwood zhostil rok před podobně silným snímkem Million Dollar Baby ze sportovního prostředí (ve kterém si i zahrál), stojí především na výtečných hereckých výkonech všech zúčastněných. Nepříliš komplikovaný scénář vyvažuje zajímavá atmosféra irské dělnické komunity a všudypřítomný motiv odplaty a spravedlnosti ve svých vlastních rukou.

Blu-ray vydání tohoto výjimečného a trochu nedoceněného filmu připravuje pro region A (USA) studio Warner na 2. února příštího roku. VC-1 obraz a DTS-HD Master Audio 5.1 zvuk doplní audiokomentáře herců, dokument Bravo Channel TV – Mystic River: From Page to Screen, další čtyři krátké dokumenty a trailery.

Studio Warner své Blu-ray disky regionálně nekóduje, americkou edici tedy u nás bude možné bez problémů přehrát. Českou jazykovou podporu je ale zbytečné na ní očekávat, ta by se mohla objevit až na případném evropském vydání, které ale zatím nebylo ohlášeno. Blu-ray filmy Waner Bros. jsou na našem trhu v oficiální distribuci společnosti Magic Box.

Tajemná řeka (Mystic River, 2003)

Tajemná řeka (2003)

Ti tři jsou přáteli od dětství. Jimmy Marcus (Seann Penn), Sean Devine (Kevin Bacon) a Dave Boyle (Tim Robbins) se znovu setkávají po smrti Jimmyho nejstarší dcery Katie. Sean navíc v roli policisty, když celý případ vyšetřuje.

Okolnosti smrti jsou nejen podivné, ale ještě je navíc velmi obtížné vybrat z mnoha zmatených stop, tu která vede k objasnění případu.

A pak je tu ještě Jimmyho vztek a touha po odplatě…

Článek je součástí seriálu Blu-ray filmy na obzoru »

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře