Tabulím ve školách odzvonilo - díky projektorům BenQ

vydáno 1. 9. 2010 | autor BenQ | sekce Tiskové zprávy | téma Projektory

Tagy: 1080p, 3D, ANSI, BenQ, BrilliantColor, Crestron RoomView Express, DLP, Full HD, HQV, Independent Color Management, LAN, MP780 ST, MX750, PointDraw, projektor, SP840, SP890, USB, USB Display, VIDI

BenQ - logo

Projektory BenQ určené pro vzdělávání, se kterými vaše fantazie okusí realitu.

Nové modely projektorů určené speciálně pro účely vzdělávání nabídnou interaktivní funkci PointDraw™, možnost stereoskopické výuky (3D), krátkou projekční vzdálenost, Full HD rozlišení 1080p a vysoký jas.

Společnost BenQ, světový leader na trhu s DLP® projektory určenými pro vzdělávání, uvádí na trh čtveřici skvěle vybavených modelů, které dovolí učitelům, IT správcům i studentům popustit uzdu své fantazii a nechat ji okusit realitu. Novinky nabízejí vysoce kvalitní obrazový výstup, který navíc odpovídá technickým i finančním možnostem vzdělávacích institucí.

Nové modely nesoucí označení MP780 ST, MX750, SP840 a SP890 představují komplexní sérii řešení, díky nimž lze po technické stránce zabezpečit výuku od malých jazykových učeben až po velké posluchárny.

Vlastnosti těchto projektorů jsou doslova šité na míru vyučujícím – například interaktivní technologie BenQ PointDraw™ nevyžaduje instalaci bílého plátna ani provádění kalibrace, což umožňuje plynulý chod výuky.

DLP projektor BenQ MP780 ST

Nové projektory dále skýtají možnost zobrazování ve 3D, zabudovaný vstup pro mikrofon, vestavěné reproduktory a možnost promítat obsah z USB flash disku či paměťové karty vložením přímo do projektoru.

Tyto projektory jsou pro školní potřeby lákavé z důvodu nízkých nároků na pořízení, údržbu a snadné instalace do učebny, dlouhé životnosti, uživatelské jednoduchosti, vylepšenému zabezpečení a možnosti ovládání přes jednoduché webové rozhraní skrze LAN síť.

Za jasné barvy a vytříbené detaily při Full HD rozlišení 1080p nové projektory vděčí sofistikovanému systému zpracování obrazu HQV™, technologii BrilliantColor™ a VIDI™, jež skvěle upoutají pozornost studentů a zapojí je tak do výuky podle hesla „Škola hrou“.

„Vzdělávání je v BenQ hluboce zakořeněné. Naším posláním je do vzdělávacích institucí dodávat tu nejmodernější technologii prostřednictvím vysoce kvalitních výrobků, a to za velice dostupnou cenu,“ říká Peter Chen, EVP a generální manažer Technologického centra produktů ve společnosti BenQ.

Podle nedávného výzkumu nese v současné době značku BenQ jeden z pěti projektorů používaných ve školních institucích. Společnost BenQ však neustává ve své snaze učinit výuku ještě snadnější a zábavnější s pomocí inovativních projekčních řešení.

Vlajková loď inovativní řady projektorů nese označení MP780 ST a zaujme zobrazovacím poměrem 0,5. Disponuje také pokročilým systémem PointDraw™ využívajícím interaktivní pero, díky němuž mohou uživatelé ukazovat, kreslit a psát na jakýkoliv promítací povrch, jímž nutně nemusí být bílé plátno ani tabule, to vše bez nutnosti provedení kalibrace.

Pero BenQ PointDraw

Popsané řešení školám ušetří vysoké náklady na pořízení interaktivní tabule a zároveň eliminuje jakákoliv prostorová omezení. Umožňuje tak uživatelům vytvořit interaktivní pracovní prostor o velikosti úhlopříčky 48" až 300" z jakékoliv tabule, stěny či jiného rozlehlejšího povrchu.

Krátká projekční vzdálenost, možnost promítat z paměťového média a vestavěné reproduktory činí z modelu MP780 ST cenově dostupný all-in-one projektor umožňující snadné přemístění z jedné učebny do druhé a rychlé přizpůsobení aktuálním potřebám.

Moderní metody výuky podpoří také modely MX750 a MP780 ST, které umožňují i zobrazení ve 3D. Učitelé tak mohou hladce přepnout z klasického módu promítání do režimu 3D, a to bez jakýchkoliv časově náročných operací.

Model MX750, který stejně jako jeho kolega MP780 ST nevyžaduje nastavení, je vybaven i technologií USB Display a integrovanou čtečkou USB zařízení, vestavěným mikrofonem i velkými reproduktory. Za zmínku jistě stojí také zoom 1,6:1.

Pro velkoprostorovou projekci uskutečňovanou v posluchárnách a přednáškových sálech nabízí BenQ modely s vysokým jasem 4000 ANSI lumenů – SP840, jehož kontrastní poměr dosahuje hodnoty 3000:1, a model SP890 s ještě vyšším kontrastním poměrem 50000:1. Oba modely upoutají pozornost studentů nádherným obrazem ve Full HD rozlišení 1080p.

Blýsknou se také použitím technologie BrilliantColor, špičkové projekce VIDI a funkce Independent Color Management. Barevné podání, vynikající kvalita a úhlopříčka celých 500" vytváří podmínky pro jednoduše fascinující obrazový zážitek i se zapnutými světly v přednáškovém sále, které studentům umožní pohodlně si dělat zápisky a nenutí je psát v šeru.

BenQ SP890

S modelem SP890 vás při samotné instalaci přístroje do učebny nemůže nic překvapit, je totiž nadmíru všestranný – umožňuje nastavení čočky v horizontálním i vertikálním směru, výhodné je v tomto kontextu také využití zoomu v poměru 1,5:1.

Projektor lze dále nakonfigurovat a ovládat, třeba i s několika dalšími projektory současně, prostřednictvím jednoduchého webového rozhraní v rámci LAN sítě.

Pokud plánujete vybavit některou z vašich učeben novým projektorem, rozhodujícími faktory při výběru pro vás jistě budou co nejnižší pořizovací náklady v rozumném spojení s co nejvyšším výkonem a prověřenou kvalitou – právě to jsou přitom vlastnosti, na něž se společnost BenQ se svou novou řadou projektorů nejvíce zaměřuje.

Nízké finanční nároky na údržbu a dlouhá životnost produktů je zaručena absencí nutnosti údržby filtru a hermetickým uzavřením DLP projektorů, které přístroj zcela chrání před prachem a stoprocentně tak zamezují postupnému blednutí barev.

Všechny čtyři modely navíc předčí vaše očekávání díky standardizované možnosti ovládání přístroje přes LAN síť (prostřednictvím přiloženého software Crestron® RoomView Express), která vám dovolí projektor bezpečně a snadno spravovat i na dálku.

V České republice jsou projektory dostupné za částky:
MP780ST – 31990 Kč, MX750 – 15990 Kč, SP840 – 54990 Kč, SP890 – 74990 Kč.

Související články

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Tiskové zprávy

Komentáře