Studio Universal opouští HD DVD, bude vydávat na Blu-ray

vydáno 20. 2. 2008 | sekce Novinky | téma Ze světa | 2 komentáře

Tagy: Blu-ray, DreamWorks, DreamWorks Home Entertainment, HD DVD, Paramount, Paramount Home Entertainment, Toshiba, Universal, Universal Studios Home Entertainment, válka formátů

Universal - logo

Jen několik hodin po oficiální zprávě společnosti Toshiba, která oznamovala konec formátu HD DVD, se objevilo vyjádření studia Universal. To zcela podle očekávání začne vydávat své filmy na Blu-ray, ačkoliv až do poslední chvíle stálo na straně konkurenčního HD DVD.

V tiskové zprávě studia Universal se sice neobjevily žádné detaily o konkrétních titulech nebo datech vydání, prezident Universal Studios Home Entertainment Craig Kornblau ale následujícími slovy oficiálně potvrdil přechod k Blu-ray:

„Cesta k masovému přijetí technologie vysokého rozlišení konečně dostala jasný směr. Studio Universal bude pokračovat v rozšiřování povědomí o vlastnostech HD videa včetně interaktivních možností a také ve zlepšování jeho cenové dostupnosti. Jeden jediný HD formát je důvodem k oslavám nejen pro spotřebitele, ale i pro celý zábavní průmysl. Ačkoliv si Universal cení partnerství se společností Toshiba, teď se bude soustředit na vydávání nových i katalogových Blu-ray titulů.“

Blu-ray Disc logo

Zbývá jen dodat, že právě Universal spolu s Paramount Pictures a DreamWorks Animation SKG jsou jediná studia, která vydávala své filmy exkluzivně jen na HD DVD. Zatímco studio Universal si HD DVD vybralo samo a stálo při něm od prvního dne, Paramount a DreamWorks se přidali až v srpnu loňského roku (viz Paramount a DreamWorks: nic než HD DVD). Předcházel tomu ovšem finanční „příspěvek“ ve výši několika desítek milionů dolarů od firem, zainteresovaných v HD DVD formátu.

Přechod studií Paramount a DreamWorks zpátky k Blu-ray se samozřejmě také očekává, zatím ale nepadlo žádné oficiální vyjádření.

A co vy? Na jaký Blu-ray film z nabídky studia Universal se nejvíc těšíte?

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře

Re: Studio Universal opouští HD DVD, bude vydávat na Blu-ray

Vložil Matěj Černý (bez ověření), 20. Únor 2008 - 15:24

Obrázek uživatele Matěj Černý

Jsem zvědavý, za jak dlouho se na HD DVD formát úplně zapomene…

Re: Studio Universal opouští HD DVD, bude vydávat na Blu-ray

Vložil d.f.h, 20. Únor 2008 - 15:28

Obrázek uživatele d.f.h

O mrtvých jen dobře, ale maximálně do konce roku po něm neštěkne ani pes. Nebo jinak – jakmile budou všechny dosud HD DVD exkluzivní tituly k dispozici na Blu-ray.