Statistiky prodeje Blu-ray filmů - 25. týden 2008

vydáno 28. 6. 2008 | autor Daniel Felix Hrouzek | sekce Novinky | téma Filmy, Ze světa

Tagy: 10 000 př. n. l., Blu-ray, film, Kronika rodu Spiderwicků, Persepolis, prodej, Zuřivost v srdci

I tuto sobotu nás čeká přehled situace kolem Blu-ray na světovém trhu. Žádné velké překvapení se nekoná ani tentokrát, žebříčky stagnují a navíc se tentokrát budeme muset obejít bez obvyklého přehledu nejprodávanějších titulů.

Poznámka: Všechny statistiky se vždy vztahují k předchozímu týdnu, ne k tomu aktuálnímu. Na toto „zpoždění“ je třeba brát ohled.

Blu-ray vs. DVD - 25. týden 2008

Ve 25. týdnu roku 2008 měly Blu-ray filmy na americkém a kanadském trhu domácího videa zastoupení 6 %, klasické DVD filmy 94 %. Minulý týden byl poměr 7:93, takže opět došlo k mírnému poklesu, který je v následujících údajích o utracených financích mnohem markantnější.

Spotřebitelé zakoupili Blu-ray filmy v celkové hodnotě 8,48 milionů dolarů, což oproti předchozímu týdnu znamená pokles o 33,41 %. Filmy na DVD si také výrazně pohoršily – prodalo se jich za 123,46 milionů dolarů, tedy o 22,94 % méně než minulý týden. Následující graf ukazuje vývoj za posledních osm týdnů, údaje jsou v milionech dolarů a je jasně vidět, o jak velký pokles se jedná.

Prodej Blu-ray a DVD - 25. týden

Žebříček dvaceti nejprodávanějších Blu-ray titulů ani přehled poměrů mezi DVD a Blu-ray verzemi budeme muset tentokrát oželet, data nejsou pro období minulého týdne dostupná.

A to je pro dnešek vše. Příští sobotu nás čekají statistiky za právě probíhající týden, ve kterém se objevilo několik celkem zajímavých Blu-ray titulů (viz Blu-ray filmy ve světě – 26. týden 2008), například 10 000 př. n. l., Persepolis, Kronika rodu Spiderwicků nebo Zuřivost v srdci. Uvidíme, jak se to projeví na celkových prodejích.

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře