Statistiky prodeje Blu-ray filmů - 21. týden 2008

vydáno 31. 5. 2008 | autor Daniel Felix Hrouzek | sekce Novinky | téma Filmy, Ze světa

Tagy: 300: Bitva u Thermopyl, Blu-ray, film, Já, legenda, Letopisy Narnie: Lev, čarodějnice a skříň, Lovci pokladů, Lovci pokladů: Kniha tajemství, prodej, Smrt on-line, V jako Vendeta, WWE: WrestleMania XXIV, Zlatý kompas

Týden utekl jako voda a je tu opět pravidelný přehled situace kolem Blu-ray na světovém trhu. Jako obvykle nebude chybět deset nejprodávanějších Blu-ray filmů a srovnání prodeje Blu-ray vs. DVD. Tentokrát je vše mimořádně pozitivní!

Blu-ray vs. DVD - 21. týden 2008

Ve 21. týdnu roku 2008 měly Blu-ray filmy na americkém a kanadském trhu domácího videa zastoupení 7 %, klasické DVD filmy 93 %. Oproti minulému týdnu, kdy byl poměr 5:95, je to poměrně výrazná změna, kterou ještě lépe ilustrují následující čísla prodeje.

Spotřebitelé zakoupili Blu-ray filmy v celkové hodnotě 12,38 milionů dolarů, což oproti předchozímu týdnu znamená vzestup o 54,94 %. Filmy na DVD si ale také polepšily – prodalo se jich za 148,88 milionů dolarů, tedy o 17,73 % více než minulý týden. Následující graf ukazuje vývoj za posledních pět týdnů, údaje jsou v milionech dolarů.

Prodej Blu-ray a DVD - 21. týden

Nakonec je na řadě žebříček deseti nejprodávanějších Blu-ray titulů. Údaje jsou opět za uplynulý týden a platí pouze pro americký a kanadský trh. Přesné počty nejsou zveřejňovány, proto se používá index prodeje: nejprodávanější film má vždy 100 % a indexy u všech dalších titulů se procentuálně vztahují k tomuto maximálnímu prodeji.

Pořadí Minule Český název Originální název Index
1. -- Lovci pokladů: Kniha tajemství National Treasure: Book of Secrets 100,00
2. -- Lovci pokladů National Treasure 27,37
3. -- Lovci pokladů + Lovci pokladů: Kniha tajemství National Treasure + National Treasure: Book of Secrets 18,84
4. 1. Letopisy Narnie: Lev, čarodějnice a skříň The Chronicles of Narnia: The Lion, the Witch and the Wardrobe 9,13
5. -- V jako Vendeta V for Vendetta 5,86
6. 4. Zlatý kompas The Golden Compass 4,67
7. 2. Smrt on-line Untraceable 4,04
8. 3. Já, legenda I Am Legend 3,93
9. 5. 300: Bitva u Thermopyl 300 3,83
10. -- WWE: WrestleMania XXIV WWE: WrestleMania XXIV 3,41
Blu-ray tituly - 21. týden

Celou polovinu příček obsadily novinky z 21. týdne, přičemž film Lovci pokladů: Kniha tajemství podle očekávání vede s obrovským náskokem. Lze říct, že na prodejích tohoto týdne se tento titul podílí velmi výraznou mírou.

A to je pro dnešek vše. Příští sobotu nás čekají statistiky za právě probíhající týden, ve kterém vyšla především Trilogie Rambo a také zatím poslední díl celé série – Rambo: Do pekla a zpět (viz Blu-ray filmy ve světě – 22. týden 2008). Lze předpokládat, že žebříček nejprodávanějších Blu-ray filmů bude vypadat podle toho.

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře