Statistiky prodeje Blu-ray a HD DVD filmů - 17. týden 2008

vydáno 3. 5. 2008 | autor Daniel Felix Hrouzek | sekce Novinky | téma Filmy, Ze světa

Tagy: 300: Bitva u Thermopyl, Blade Runner - kompletní sběratelská edice, Blu-ray, Den nezávislosti, DVD, Faunův labyrint, film, HD DVD, Já, legenda, Juno, Predátor, prodej, The Orphanage, Troja, Vetřelci vs. Predátor 2

Je tu opět sobota a s ní pravidelný průzkum situace na světovém HD trhu. Podíváme na deset nejprodávanějších Blu-ray filmů a nebude chybět ani srovnání prodeje Blu-ray, HD DVD a DVD. Nově jsou k dispozici přesná čísla a finanční částky!

Blu-ray vs. HD DVD - 17. týden 2008

První graf ukazuje srovnání dvou konkurenčních formátů HD videa – Blu-ray a HD DVD. HD DVD sice utrpělo porážku v takzvané válce formátů a bylo oficiálně posláno ke dnu, stále ale vycházejí nové HD DVD filmy a tato situace bude trvat ještě po několik následujících týdnů.

V 17. týdnu roku 2008 měly Blu-ray filmy na americkém a kanadském trhu domácího HD videa zastoupení 93 % a „mrtvé“ HD DVD 7 %. Oproti statistikám z předchozího týdne si Blu-ray opět polepšilo a drží více než 90 % podílu na trhu. Horší už to nebude.

Blu-ray vs. DVD - 17. týden 2008

Jako další je na řadě Blu-ray versus DVD: v 17. týdnu roku 2008 měly Blu-ray filmy na americkém a kanadském trhu domácího videa zastoupení 6 %, DVD 94 %. Před týdnem byl tento poměr naprosto stejný a v nejbližší době nelze očekávat žádné výrazné změny.

Nakonec se podívejme na žebříček deseti nejprodávanějších Blu-ray titulů. Údaje jsou opět za uplynulý týden a platí pouze pro americký a kanadský trh. Přesné počty nejsou zveřejňovány, proto se používá index prodeje: nejprodávanější film má vždy 100 % a indexy u všech dalších titulů se procentuálně vztahují k tomuto maximálnímu prodeji.

Nově jsou k dispozici přesná čísla prodeje a finančních částek. Vězte tedy, že v 17. týdnu roku 2008 spotřebitelé zakoupili 250190 Blu-ray filmů v celkové hodnotě 9,2 milionů dolarů.

Z tabulky také zmizel sloupec, informující o typu HD filmu. Nelze předpokládat, že se v TOP 10 ještě někdy umístí HD DVD film, celý žebříček se tedy automaticky stává záležitostí pouze Blu-ray.

Pořadí Minule Český název Originální název Index
1. 1. Vetřelci vs. Predátor 2 Aliens vs. Predator: Requiem 100,00
2. 2. Juno Juno 93,72
3. 3. Já, legenda I Am Legend 86,69
4. 9. 300: Bitva u Thermopyl 300 84,87
5. -- Blade Runner – kompletní sběratelská edice Blade Runner: Complete Collector's Edition 79,71
6. -- Den nezávislosti Independence Day 79,70
7. -- Troja Troy 71,72
8. -- The Orphanage The Orphanage 64,21
9. 4. Predátor Predator 60,35
10. -- Faunův labyrint Pan's Labyrinth 54,29
Blu-ray tituly - 17. týden

Na prvních třech místech žádná změna, z novinek 17. týdne se umístil jen slušný hororový thriller The Orphanage / El Orfanato. To se dalo čekat, tento týden opravdu nepatřil mezi nejsilnější, nicméně poměr indexů jednotlivých titulů je tentokrát více vyrovnaný.

A to je pro dnešek vše. Příští sobotu nás čekají statistiky za právě probíhající týden, ve kterém vyšly především samostatné první dva díly trilogie Dannyho parťáci a několik dalších zajímavých týdnů (viz Blu-ray a HD DVD filmy ve světě – 18. týden 2008). Uvidíme, jestli se některému z nich podaří umístit v žebříčku nejprodávanějších titulů.

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře