Statečné srdce bude bojovat za Blu-ray

vydáno 28. 6. 2009 | autor Daniel Felix Hrouzek | sekce Novinky | téma Filmy, Ze světa | 7 komentářů

Tagy: Blu-ray, BonusView, Braveheart, Dolby TrueHD, film, Gladiátor, Oscar, Paramount, Paramount Pictures, Sapphire Series, Statečné srdce

Statečné srdce (Braveheart, 1995)

Oblíbený herec Mel Gibson se během své kariéry, kdy většinou představoval naštvané drsňáky, stojící na té správné straně morálky a zákona, vypracoval až na překvapivě úspěšného režiséra. Hned druhý film, který vznikl pod jeho vedením a s ním samotným v hlavní roli – Statečné srdce (Braveheart, FDb.cz) – se dočkal obrovského úspěchu a získal pět Oscarů, včetně toho za nejlepší film.

Tříhodinové historické akční drama připravuje k vydaní na Blu-ray studio Paramount v rámci své nové edice Sapphire Series, která by měla poskytovat prostor pro kvalitní katalogové tituly v neméně kvalitním, obrazově i zvukově ultimátním dvoudiskovém provedení s velkým množstvím bonusových materiálů. Statečné srdce si takovou péči docela určitě zaslouží, i když si na výsledek budeme muset počkat až do 1. září, kdy ve vysokém rozlišení vychází v regionun A (USA).

Očekávat můžeme Dolby TrueHD 5.1 zvuk, BonusView videokomentář „Interactive Timelines“, rozhovory s herci a tvůrci filmu, dokumenty Smithfield: Medieval Killing Fields, Battlefields of the Scottish Rebellion a další zajímavé materiály.

Studio Paramount své Blu-ray disky regionálně nekóduje, americké vydání tedy bude možné přehrávat i u nás v Evropě (region B). Lze ale předpokládat i samostatné evropské vydání, podobně jako v případě dalšího kousku edice Sapphire Series – viz Gladiátor se velkolepě pomstí na Blu-ray. Česká jazyková podpora na některé z evropských mutací by jistě potěšila spoustu fanoušků tohoto filmu, nezbývá tedy než doufat.

Statečné srdce (1995)

Film je inspirovaný skutečnou historickou postavou Williama Wallace, který se v 13.století postavil do čela odporu proti anglickému králi Eduardovi I.

Statečné srdce (Braveheart, 1995)

William se tajně oženil, aby se jeho žena Murron vyhnula králem nařízenému právu první noci. Jednoho dne se ji však pokusí znásilnit angličtí vojáci, a když ji William brání, je prohlášen za psance a Murron popravena.

Wallace se postaví do čela odporu proti anglické vrchnosti a získává spojence v princezně Isabelle, díky které se vyhne většině králových nástrah. Nakonec je však Wallace kvůli zradě vlastního vojska zajat…

Článek je součástí seriálu Blu-ray filmy na obzoru »

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře

Re: Statečné srdce bude bojovat za Blu-ray

Vložil Petr (bez ověření), 29. Červen 2009 - 21:04

Obrázek uživatele Petr

Skvelej film, me druhe DVD, onehda za tisic penez:) Na BD bych ho bral vsemi deseti, ale vzhledem k situaci ohledne filmu na BD u nas si nedelam iluze, ze se jej v dohledne dobe dockam.Je to fakt tragedie, jak malo toho u nas na BD vychazi://

Re: Statečné srdce bude bojovat za Blu-ray

Vložil d.f.h, 29. Červen 2009 - 23:20

Obrázek uživatele d.f.h

No, ono se to má na podzim trochu zlepšit… Uvidíme, necháme se překvapit :-) Každopádně zahraniční trh je dokořán otevřený.

Re: Statečné srdce bude bojovat za Blu-ray

Vložil Petr (bez ověření), 30. Červen 2009 - 18:49

Obrázek uživatele Petr

To sice je, ale bez CZ podpory, v drtive vetsine.

Re: Statečné srdce bude bojovat za Blu-ray

Vložil d.f.h, 30. Červen 2009 - 20:31

Obrázek uživatele d.f.h

Jistě. Aspoň má člověk důvod začít se konečně aktivně zajímat o cizí jazyky, bez kterých se dnes stejně neobejde :-)

Re: Statečné srdce bude bojovat za Blu-ray

Vložil Petr (bez ověření), 4. Červenec 2009 - 19:21

Obrázek uživatele Petr

Bohuzel jsem podobnou reakci ocekaval.Zrejme Vam nedochazi, ze se na filmy nekoukam sam.A chtit napr. po rodicich, kterym byla cpana do hlavy bohuzel jen rustina, aby se „na stara kolena“ zacli ucit AJ, protoze holt je u nas distribuce filmu tezce zaostala, snad nelze povazovat za rozumne.

Re: Statečné srdce bude bojovat za Blu-ray

Vložil d.f.h, 4. Červenec 2009 - 20:53

Obrázek uživatele d.f.h

No, to je ovšem otázka. Já jsem ji vyřešil tak, že rodiče dostali DVD přehrávač a disky se zásobují sami v trafikách. Vaše rodiče neznám a ani proti nim nic nemám (vlastně vůbec proti nikomu), ale ti moji nevidí rozdíl mezi TV vysíláním a DVD, natož pak mezi DVD a Blu-ray :-)

Čili asi budete muset vydržet dalších pět až deset let, až budou vycházet hromady Blu-ray disků s českou podporou. DVD to trvalo podobně dlouho. Kdo si počká… Jiné řešení asi neexistuje, distributorům je to v podstatě jedno.

Re: Statečné srdce bude bojovat za Blu-ray

Vložil Petr (bez ověření), 5. Červenec 2009 - 15:20

Obrázek uživatele Petr

Pri 270cm uhlopricce ten rozdil vidi i starsi lide;)Jinak na 82cm TV jim stejne jako ve Vasem pripade staci bohate DVD, o tom zadna.