Stále více VPN poskytovatelů vzdává svůj boj s Netflixem

vydáno 27. 10. 2016 | autor Pavel Kreuziger | sekce Novinky | téma Ze světa

Tagy: blokování, filmy, geoblocking, Netflix, seriály, streaming, technologie, video, VPN

Z důvodů odlišných licenčních smluv se může obsah poskytovaný prostřednictvím streamovací služby Netflix v každé ze 190 zemí, v nichž je služba dostupná, dost výrazně lišit.

Z toho důvodu se staly poměrně populární metodou pro obcházení „geoblokovací“ technologie Netflixu VPN sítě. Společnost si ovšem na tuto praktiku počátkem letošního roku posvítilo. A nyní to vypadá, že válku s „odblokovávači“ definitivně vyhrála.

V lednu se na internet dostala zpráva o tom, že Netflix aktualizuje své techniky proxy detekce, aby zajistil přístup ke geograficky omezenému obsahu výhradně předplatitelům z daného regionu. Odblokovávací firmy to neznepokojilo – tvrdily, že měnící se IP adresy obejdou i blokování. Jenže o několik týdnů později došlo na první velkou VPN službu. Australská společnost uFlix zjistila, že někteří z jejích uživatelů mají zamezen přístup k Netflixu. Firma slíbila, že brzy přinese řešení, nicméně v nedávném příspěvku na blogu přiznala, že svůj boj vzdává.

„K dnešnímu dni zastavujeme podporu Netflixu jakožto neblokovaného kanálu. Bohužel pokaždé, když nastavíme novou síť nebo najdeme kličku, je [naše řešení] blokováno. V uplynulých 7 měsících jsme vložili velké množství času, peněz a energie do toho, abychom zachovali neblokovaný Netflix. Naše služba byla zpravidla funkční do pár hodin po každé blokaci. To nicméně významně vyčerpalo naše zdroje a náš čas.“

Nejde o jedinou společnost, která hází ručník do ringu. Většina ostatních odblokovávacích firem ukončila své snažení potichu. Některé VPN služby sice tvrdí, že pracují na nových možnostech odblokování geograficky specifického obsahu, nicméně to vypadá, že jakmile je nalezeno nějaké řešení, Netflix ho objeví a zablokuje.

Zdroj: Techspot.com

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře