Stáhni mě do Blu-ray pekla

vydáno 27. 8. 2009 | autor Daniel Felix Hrouzek | sekce Novinky | téma Filmy, Ze světa | 2 komentáře

Tagy: BD-Live, Blu-ray, Drag Me to Hell, DTS-HD Master Audio, Evil Dead, film, MPEG-4 AVC, Smrtelné zlo, Spider-Man, Stáhni mě do pekla, Universal, Universal Pictures, Universal Studios

Stáhni mě do pekla (Drag Me to Hell, 2009)

Režisér Sam Raimi je pro většinu běžných diváků především tím, kdo už třikrát a pokaždé velmi úspěšně přivedl na filmové plátno komiksového Spider-Mana. Jméno si ale udělal už v osmdesátých letech hororovou sérií Smrtelné zlo (Evil Dead), která je dnes považována za kult. K těmto kořenům se teď vrací.

Hororová komedie Stáhni mě do pekla (Drag Me to Hell, FDb.cz) si nedlouho po svém uvedení vysloužila přezdívku Evil Dead revisited a pověst jednoho z nejlepších filmů žánru za poslední desetiletí. Raimi má prostě dar nejen režírovat, ale také děsit a plně toho využívá. Tedy alespoň do doby, než se pustí do dalších filmů s pavoučím hrdinou, což už je dnes jisté.

Blu-ray vydání filmu připravuje studio Universal pro region A (Amerika) na 13. října. Disk bude obsahovat necenzurovanou verzi i běžnou kinoverzi, samozřejmostí je MPEG-4 AVC obraz a DTS-HD Master Audio 5.1 zvuk. Bonusů ovšem nebude příliš, což fanoušky příliš nepotěší – půlhodinový produkční deník, digitální kopie filmu a základní BD-Live funkcionalita (My Scenes Sharing, My Chat).

Studio Universal své Blu-ray disky zásadně regionálně nekóduje, americké vydání si tedy budeme moct přehrát i u nás. Českou jazykovou podporu ale jistě nebude obsahovat, ta by se mohla objevit až na některé z mutací případného evropského vydání, které ale ještě nebylo ohlášeno.

Stáhni mě do pekla (2009)

Christine Brownová má dobrou práci, skvělého přítele a zářnou budoucnost. Jenže za tři dny se dostane do pekla.

Stáhni mě do pekla (Drag Me to Hell, 2009)

Hororový příběh si pohrává s myšlenkou, že nakrknout starou cikánskou čarodějnici se nevyplácí. Mladá bankovní úřednice Christine (Alison Lohman) se pokouší jedné takové pomoct s nesplácenou hypotékou. Nadřízený však její snahu stopne, aniž by věděl, jaké následky to pro Christine bude mít – smrtící kletbu!

Od této chvíle začíná zběsilá snaha mladé dívky o záchranu své duše, po které se sápou pekelné spáry staré čarodějnice.

Článek je součástí seriálu Blu-ray filmy na obzoru »

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře

Re: Stáhni mě do Blu-ray pekla

Vložil Alhazred (bez ověření), 28. Srpen 2009 - 18:16

Obrázek uživatele Alhazred

Videl som a bol som mierne sklamaný. Evil Dead bol o triedu lepší. Drag me to Hell je plný klišé, film nemá šťavu, je plytký, bez mimoriadnych hereckých výkonov. Trochu sa to rozbehne až na konci (ktorý je predvídateľný už od prvej tretiny filmu), kde scéna vymetania Lamie a sprznenie hrobu cigánskej čarodejnice je už starý dobrý Raimi – tých 10 minút ale film nezachráni… pre mňa 4–5/10.

Re: Stáhni mě do Blu-ray pekla

Vložil bugbear (bez ověření), 28. Srpen 2009 - 20:51

Obrázek uživatele bugbear

Pravda, ale je to, jak sám píšeš, starý dobrý Raimi. Vlastně jsem rád, že to tak je. Navíc nic lepšího už dlouho nebylo a nebude. Konečně zase něco pořídím.