Spy Game bude intrikovat na Blu-ray

vydáno 12. 3. 2009 | autor Daniel Felix Hrouzek | sekce Novinky | téma Filmy, Ze světa

Tagy: Blu-ray, DTS-HD Master Audio, film, Spy Game, Universal, Universal Pictures, Universal Studios, VC-1

TSpy Game (2001)

Režisér Tony Scott, bratr řekněme slavnějšího Ridleho Scotta, natočil v roce 2001 nepříliš akční kriminální thriller s Robertem Redfordem a Bradem Pittem v hlavních rolích agentů CIA. Film Spy Game (FDB.cz), který ve vysokém rozlišení dosud vyšel jen na dnes už mrtvém HD DVD, připravuje na Blu-ray pro studio Universal k datu 19. května region A (USA).

Vydání bude obsahovat obvyklý VC-1 obraz A DTS-HD Master Audio 5.1 zvuk, k dispozici má být také celá řada bonusů: komentář režiséra a producentů, vynechané scény s volitelným komentářem, alternativní verze některých scén opět s komentářem, zajímavé dokumenty (Clandestine OPS, Requirements for CIA) a popis vzniku storyboardu z původního scénáře.

Studio Universal svá Blu-ray vydání zásadně regionálně nekóduje, disk je tedy možné zakoupit odkudkoliv. A česká jazyková podpora? Jako obvykle… Ani na případném evropském vydání s ní nelze příliš počítat.

Spy Game (2001)

Píše se rok 1991 a veterán CIA, agent Nathan Muir (Robert Redford) je poslední den ve službě. Zbývá jen zabalit, rozloučit se a odejít do penze. Jenže telefonát z Hong Kongu, který ho probudí, zásadně změní chod nejbližších 24 hodin.

Nathan se z něj doví, že jeho někdejší chráněnec, žák a spolupracovník Tom Bishop (Brad Pitt) se dostal do vážných problémů. Ocitl se v čínském vězení, je obviněn ze špionáže a hrozí mu smrt. V obavách z mezinárodního incidentu od něj dává CIA ruce pryč. Tomova záchrana představuje pro USA příliš velké riziko.

Spy Game (2001)

Vše tedy závisí na Muirovi, který od začátku tuší, jak k incidentu došlo a navíc si je vědom, že nové vedení CIA odsunulo „lidi ze staré školy“ na vedlejší kolej. Dostat se k potřeným informacím a přelstít organizaci, pro níž tak dlouho a obětavě pracoval, je úkol nad jiné těžký…

Článek je součástí seriálu Blu-ray filmy na obzoru »

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře