Společný podnik Sharp a Sony na výrobu LCD panelů

vydáno 10. 8. 2009 | autor Sharp | sekce Tiskové zprávy | téma Televizory

Tagy: HDTV, LCD, Sakai, SDP, Sharp, Sharp Display Products, Sony, televizor

SHARP - logo Sony - logo

Společnosti Sharp a Sony podepsaly dohodu o vytvoření společného podniku na výrobu a prodej velkoformátových LCD panelů a modulů.

Sharp převedl svou právě budovanou továrnu na LCD panely v Sakai do společnosti Sharp Display Products (SDP), své dceřinné společnosti. Podle plánu zahájí SDP provoz v říjnu 2009. Jako první krok k výslednému poměru investic (66 procent Sharp a 34 procent Sony) bude Sony 29. prosince 2009 investovat do SDP 10 miliard jenů a za to ji budou vystaveny nové akcie společnosti SDP.

Výsledkem této transakce bude, že se SDP v ten den stane společným podnikem společností Sharp a Sony. Smlouva o společném podniku dále stanoví, že Sony učiní několik dalších kapitálových vstupů do SDP a to podle podmínek v ní uvedených.

SDP se bude snažit maximálně využít výhody jako první na světě používat skleněné substráty 10. generace pro výrobu velkoformátových LCD panelů a modulů, což umožní nejvyšší průmyslově vyráběnou úroveň kvality, nákladů a technických parametrů.

Sharp a Sony budou dále zkoumat možnosti společného vývoje komponent pro LCD moduly a posílit tak ještě oboustranně výhodnou spolupráci.

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Tiskové zprávy

Komentáře