Společnost Samsung představuje špičkové plazmové HDTV

vydáno 15. 1. 2009 | autor Samsung | sekce Tiskové zprávy | téma Televizory | 1 komentář

Tagy: 1080p, 3GPP, Crystal TV, DivX, DVB-C, DVB-T, Energy Star, Full HD, HDTV, Internet@TV, MKV, PDP, plazma, Samsung, Ultra FilterBright, USB, Wide Color Enhancer 3, Widget Engine, WMV9

Samsung logo

Tvůrce trendů přináší energeticky úsporné a ultra tenké plazmové HDTV.

Samsung Electronics, jednička na trhu a oceňovaný inovátor spotřební elektroniky, představil dvě nové řady plazmových HDTV. Rozlišení Full HD 1080p, nižší spotřeba energie, dechberoucí design a ještě tmavší černá – nová řada plazmových televizorů Samsung stanovuje nový standard v kategorii plazmových televizorů s vysokým rozlišením.

Luxusní design

Díky rámu tenkému méně než 30 mm jsou plazmové HDTV Samsung řady 8 nejtenčími plazmovými televizory s rozlišením 1080p a zabudovaným DVB-T/C MPEG4 HDTV tunerem.

Tenké tělo je oděno do rámu v designu Crystal TV. Modely řady 8 poznáte podle průsvitného povrchu napodobujícího chrom. Ten kontrastuje s černým orámováním a zdůrazňuje nedostatek hloubky. Vnější hrana navíc připomíná hranol, od kterého se světlo odráží a mění barvy v závislosti na úhlu pohledu.

Samsung HDTV PDP série 850

Řada 6 je zase ozdobena rámem připomínajícím sklo. Je částečně průsvitný a rudočerné odlesky dodávají televizoru svůdné barevné tóny. Elegantně zaoblené průsvitné hrany vyvolávají dojem, jako by se displej vznášel ve vzduchu. Tento dojem ještě posiluje stojan z čirého tvrzeného skla, který navíc zdůrazňuje pocit, že televizor tu téměř není.

Dechberoucí kvalita obrazu

Ve štíhlém těle plazmových HD televizorů Samsung je vtěsnána řada obrazových technologií, které přinášejí nedostižnou kvalitu obrazu a maximální zážitek z plného rozlišení.

Patří sem extrémně vysoký dynamický kontrastní poměr a Ultra Filter Bright technologie, která využívá speciální vrstvu pro snížení odrazů a zvýšení kontrastu. Technologie Ultra Filter Bright Plus snižuje svítivost v černých plochách o 50 procent ve srovnání s předchozími modely, čímž dosahuje nejtmavší černou dostupnou na HDTV.

Exkluzivní technologie Samsungu nazvaná Wide Color Enhancer 3 mapuje HD nebo SD signál na přirozený barevný prostor panelu, což pomáhá nastavit barevné odstíny k nerozeznání od skutečnosti.

Sofistikovaná multimedia a síťové dovednosti

Plazmové televizory řady 8 a 6 jsou také vybaveny platformou Internet@TV – Content Service, která do televizoru přináší to nejlepší z internetu. Díky technologii Widget Engine získají uživatelé postupně přístup k široké škále obsahu – videosouborům (YouTube), obrázkům, zprávám, počasí a financím. Obsah bude dále rozšiřován a to i o obsah s lokálním zaměřením.

Samsung HDTV PDP série 650

Nejnovější plazmové televizory značky Samsung patří mezi první produkty, které splňují požadavky bezdrátového DLNA. Tato technologie umožňuje využívat celou knihovnu multimédií, i když je uložena na různých zařízeních v domácnosti.

Uživatelé mohou také připojit externí disk a mobilní zařízení k USB 2.0 portu a přehrávat z nich různé multimediální soubory prostřednictvím USB 2.0 Movie. Široká řada podporovaných formátů zahrnuje také 3GPP, MKV, WMV9 a DivX. Přináší majitelům televizoru ještě větší svobodu snadno sledovat a sdílet téměř všechny formáty digitálního obsahu.

Zelená jako žádná jiná plazma

Samsung se snažil, aby nové plazmové televizory byly ekologicky nejpřátelštějšími modely ze všech. Při výrobě byly využity energeticky úsporné panely, televizory inteligentně mění nastavení pro největší úsporu energie a díky tomu splňují nejpřísnější standardy Energy Star® 3.0. Navíc televizory neobsahují žádné olovo, čímž překonávají všechny konkurenční výrobky.

Článek je součástí série, informující o akci CES 2009 »

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Tiskové zprávy

Komentáře

Slogan to nejlepší z internetu

Vložil kolemjdoucí (bez ověření), 15. Leden 2009 - 21:32

Obrázek uživatele kolemjdoucí

je úplná hloupost. Tahle implementace webových služeb čerpá z Yahoo, které je svým obsahem orientováno na zákazníka žijícího v oblasti počínaje na západě Indočínou a konče na východě Havajskými ostrovy, nikoliv na evropského a už vůbec né na českého zákazníka. Pro našince je to kničemu.