Špičkový digitální fotoaparát Samsung WB5000

vydáno 8. 9. 2009 | autor Samsung | sekce Tiskové zprávy | téma Foto a video

Tagy: 720p, Beauty Shot, Blink Detection, EVF, Face Detection, Face Recognition, fotoaparát, H.264, JPEG, LCD, Perfect Portrait System, RAW, Samsung, Schneider-KREUZNACH, Smart Album, Smart Auto, Smile Shot, WB5000

Samsung logo

Samsung WB5000 imponuje díky optickému zoomu s 24násobným zvětšením, plně manuálnímu režimu a ukládání do formátu RAW.

Společnost Samsung Digital Imaging představila model WB5000, 12,5megapixelový fotoaparát vybavený zatím nejvýkonnějším objektivem mezi kompaktními digitálními fotoaparáty Samsung.

V rámci vyspělé série WB nabízí vysoce výkonný objektiv Schneider-KREUZNACH modelu WB5000 úžasný 24× optický zoom a 26mm širokoúhlý objektiv (přepočet na 35 mm: 26–624 mm), který je možné využít pro pořizování špičkových kvalitních digitálních fotografií i videa ve formátu H.264 v HD rozlišení 720p.

Díky všestrannému objektivu má jakýkoli uživatel, ať už chcete vyfotit své dítě na hřišti, nebo jste nadšenec, který chce vytvořit špičkové umělecké dílo, možnost pracovat v podstatě v jakémkoli fotografickém režimu.

Zanícení fotografové se přikloní k modelu WB5000 díky režimu prioritního nastavení clony a závěrky, nebo plně manuálnímu režimu či podpoře formátu RAW. Pro začátečníky nabízí funkce Smart Auto nečekanou jednoduchost, díky které je možné kdykoli dělat skvělé fotky, aniž by se uživatel musel starat o nastavení fotoaparátu.

Samsung WB5000 vkládá uživatelům do rukou možnost natáčet videa ve vysokém rozlišení. Přístroj může natáčet HD video v rozlišení 720p pomocí komprese H.264, což je pokročilý kodek umožňující uživateli nahrávat delší videozáznamy.

Dalším užitečným prvkem je, že uživatel může při nahrávání videozáznamu používat zoom, a tak plně využít 26 mm širokoúhlého objektivu a 24násobného optického zoomu.

Digitální fotoaparát Samsung WB5000

26 mm širokoúhlý objektiv s 24násobným optickým zoomem modelu WB5000 podporuje i duální stabilizace obrazu Samsung, která kombinuje jak optickou tak i digitální stabilizaci, a pomáhá tak odstraňovat neostrost, zejména při využití maximálního zoomu objektivu. WB5000 navíc nabízí i prioritu nastavení clony a závěrky a plně manuální režim focení pro ty, kdo chtějí mít větší kontrolu nad nastavením fotoaparátu.

Doplňkové manuální ovládání umožňuje nastavení vyvážení bílé barvy v teplotě od 3000 do 10000 K, nebo manuální ostření. Fotograf má také možnost zaznamenávat obraz ve formátu RAW (DNG 1.1), JPEG nebo obou přímo ve fotoaparátu.

Uživatelé mohou snímky komponovat pomocí barevného elektronického hledáčku (EVF) nebo třípalcového LCD displeje, který také umožňuje přístup k uživatelskému rozhraní fotoaparátu. Samsung WB5000 se také vyznačuje snadno ovladatelným voličem Smart, který nabízí pohodlnou navigaci v nabídce fotoaparátu a zjednodušuje uživateli volbu různých nastavení a prohlížení snímků.

Nový Samsung WB5000 také obsahuje nejnovější soubor intuitivních a inteligentních technologií, které zjednodušují způsob pořizování a prohlížení fotografií, včetně funkce Smart Auto.

Digitální fotoaparát Samsung WB5000

Pokročilý fotografický režim Smart Auto, který analyzuje aktuální prostředí, automaticky vybírá k zachycení co možná nejlepšího obrazu jedno z jedenácti optimálních nastavení. Jakmile jsou fotografie pořízeny, uživatelé mohou snadno vyhledat konkrétní snímek, který si pomocí funkce Smart Album uložili na paměťovou kartu.

Smart Album automaticky organizuje digitální fotografie, a umožňuje tak uživatelům zúžit vyhledávání na základě konkrétních kritérií, např. datum nebo týden pořízení fotografie, celkový barevný tón, portréty nebo určité typy souborů jako fotografie, videa nebo hlasové poznámky.

U modelu WB5000 také najdeme systém dokonalého portrétu (Perfect Portrait System), který zahrnuje funkce Face Detection (detekce obličeje), Smile Shot (detekce úsměvu), Blink Detection (detekce mrknutí) a Beauty Shot (retuš pleti).

Technologie rozpoznávání obličeje (Face Recognition) společnosti Samsung, která patří k nejvyspělejším na trhu, automaticky uloží do vnitřní paměti fotoaparátu až 20 preferovaných obličejů. Při pořizování portrétu pak WB5000 automaticky rozpozná, zda je v záběru jeden z uživatelem preferovaných 20 obličejů a identifikuje ho jako prioritní pro zaostření a expozici.

Uživatelé také ušetří čas, který by strávili tříděním fotografií, a mohou místo toho vyhledávat fotografie, které obsahují konkrétní obličej.

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Tiskové zprávy

Komentáře