SPECTRE: Nová bondovka má název, obsazení a vznikne na film

vydáno 4. 12. 2014 | autor Petr Semecký | sekce Novinky | téma Filmy, Z domova

Tagy: 007, Blu-ray, film, James Bond, kino, Skyfall, Spectre

Zprávám o nových filmech mířících teprve do kin se běžně nevěnujeme. James Bond je však taková ikona, že si jeho chystané pokračování zaslouží zmínit již na startu natáčení. To oficiálně započne v pondělí, kdy se začnou natáčet první scény v pořadí již 24. filmu s agentem 007 s názvem SPECTRE.

Ano, do hry se (konečně) vrací nejzlovolnější organizace v bondovské historii a v jejím čele by neměl stát nikdo jiný než dvorní herec Quentina Tarantina Christoph Waltz. Ten umí vystřihnout dokonalého (Hanebný pancharti) i značně mdlého (Zelený sršeň) zlosyna, v režii zkušeného harcovníka dramat Sama Mendese bych si v tomto případě vsadil spíše na první možnost.

Spectre

Kromě Waltze se samozřejmě vrací Daniel Craig jako James Bond. Doplní ho Ralph Fiennes, který se stal na konci Skyfall novým M. Ben Whishaw jako dvorní zásobovač hi-tech Q. Naomie Harris jako slečna Moneypenny. A z pozice sekundárních záporáků Andrew Scott (Moriarty z britského Sherlocka) a Dave Bautista, který naposledy zazářil jako Drax ve Strážcích galaxie a i tentokrát má hrát roli vraždící mašiny. Solidní sestavičku poté doplní tři módní přívěsky. Nový Aston Martin, Monica Bellucci a Lea Seydoux.

Aston Martin DB10

Za kamerou se přitom sešla velmi podobná sestava jako posledně. Scénář napsal osvědčený John Logan, do jehož dramatické konstrukce poté jemně zasahovali další bondofilové Neal Purvis a Robert Wade. Za kameru se po Rogeru Deakinsovi postaví Hoyte van Hoytema, který naposledy brilantně nasnímal Nolanovu sci-fi Interstellar. A vše bude mít pod dozorem opět režisér Sam Mendes. A co je ze všeho nejlepší, nová bondovka vznikne kompletně na film. Byť se následně bude distribuovat v digitální podobě.

Premiéra je plánovaná na konec října příštího roku. Což znamená, že Blu-ray dorazí do obchodů na přelomu února a března. Tedy ve stejnou dobu, jako tomu bylo u Skyfall.

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře