Soundbar Fidelio B8 od Philipsu podporuje Dolby Atmos

vydáno 9. 1. 2017 | autor Pavel Kreuziger | sekce Novinky | téma Hi-Fi audio

Tagy: Dolby Atmos, Philips Fidelio B8, soundbar, subwoofer

Philips se koncem roku stal dalším z řady výrobců, kteří implementovali technologii prostorového zvuku Dolby Atmos do jediného soundbaru.

Fidelio B8 konkuruje podobným nabídkám od Yamahy a Samsungu, jenže je levnější. Stojí 900 liber, u nás by se cena mohla dostat těsně pod hranici třiceti tisíc. Mimochodem by pak patrně šlo o jediné řešení svého druhu pod 30 tisíc.

B8 doplňuje kompatibilní (i vzhledově) bezdrátový subwoofer; samotný soundbar pak disponuje hned 18 měniči směřujícími do stran a nahoru, ačkoliv je jen 53 mm tenký. Zařízení v sobě spojuje směs vlastní technologie Philipsu Ambisound s dekódováním Atmos a díky tomu dokáže nabídnout 5.1.2kanálový prostorový zvuk.

Z 18 dostupných měničů je 10 umístěno nahoře (šest je výškových) a zvuk z nich využívá odraz od stropu. Dva další se nacházejí na protilehlých stranách a jejich zvuk se šíří do dálky, šest středových reproduktorů pak směřuje dopředu. Subwoofer potom disponuje 220W zesilovačem a osmipalcovým, dolů směřujícím měničem. Basový reflektor má tvar kužele. Celkový zvukový výstup pak činí 400 W.

Pokud jde o podporované technologie, sem patří streaming Bluetooth aptX a NFC, a samozřejmě i HDMI (dva vstupy a jeden výstup). Všechny tyto porty jsou nicméně v1.4 a tak nepodporují 2160/50 nebo 60 fps ani ochranu proti kopírování HDCP 2.2. K další konektivitě patří optické a koaxiální digitální audio vstupy a 3,5mm linkový vstup.

Sami bychom sice asi dali přednost plnohodnotnému AVR s Atmos i DTS.X a odpovídající sestavě reproduktorů, chápeme ale že ne každý má chuť rozvádět po svém obýváku desítky metrů reprokabelů. Soundbary jsou prostě praktické a elegantní.

Zdroj: Homecinemachoice.com

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře