Sony uvádí na trh dva nové Blu-ray Disc přehrávače

vydáno 5. 9. 2007 | autor Sony | sekce Tiskové zprávy | téma Přehrávače

Tagy: 24p True Cinema, BDP-300, BDP-500, BDP-S300, BDP-S500, Blu-ray, BRAVIA Theatre Sync, HDMI, přehrávač, Sony, Spider-Man, x.v.Colour

  • BDP-S300 nabízí velmi příznivou cenu
  • BDP-S500 je lahůdkou pro příznivce high-endu
  • Zážitek jako v kině – díky režimu 24p True Cinema
  • Integrace a ovládání jedním dotykem – díky BRAVIA® Theatre Sync™
  • Jako bonus filmová trilogie Spider-Man™ ve vysokém rozlišení na Blu-ray Disc

Obě novinky Sony v segmentu přehrávačů Blu-ray Disc představují zcela novou fázi vývoje na trhu přehrávačů disků s vysokým rozlišením. Snadno dosažitelný model BDP-S300 (předběžná cena 15 tis. Kč), vybavený novými AV technologiemi, je v roli přístroje, který díky příznivé ceně přiblíží formát Blu-ray obrovskému počtu nových diváků. Model BDP-S500 je high-endová verze pro zákazníky, kteří požadují nekompromisní kvalitu obrazu a zvuku. A high-end naleznete i v designu tohoto modelu, který je vybaven předním motoricky odsouvaným panelem, jenž se automaticky otvírá při vkládání nebo vyjímání disku. BDP-S300 bude v prodeji od poloviny září a BDP-S500 od konce října.

Sony BDP-S300

Nabídka filmů na Blu-ray discích přibývá

Nabídka filmů na Blu-ray discích od Sony Pictures Home Entertainment je neustále rozšiřována a každý, kdo se rozhodne zakoupit Blu-ray Disc přehrávač BDP-S300, získá zajímavý bonus (po zaregistrování výrobku a vyplnění online průzkumu mezi zákazníky) – trilogii filmů Spider-Man™ ve vysokém rozlišení na Blu-ray Disc™. Divize Sony Pictures Home Entertainment již vydala přes 40 disků Blu-ray Disc™ (BD) a na dalších více než 30 filmů se můžete těšit v předvánočním období. Trilogie Spider-Man™ je kolekcí tří Blu-ray disků High-Def, takže fanoušci mohou získat do své sbírky filmy Spider-Man™, Spider-Man™ 2 a Spider-Man™ 3 ve vysokém rozlišení.

„Formát Blu-ray se rozjíždí a přehrávač BDP-S300 umožní mnoha dalším lidem přidat se k novým trendům,“ říká Hiro Shinohara, ředitel divize Home Video Europe společnosti Sony Europe a pokračuje: „Ať už si vyberete BDP-S300 nebo high-endový BDP-S500, jistě oceníte vysokou věrnost originálu v podání technologie 24p True Cinema, kterou nabízí jen několik málo výrobců. A jistě se vám zalíbí i nový standard barev, širší barevný prostor x.v.Colour, využívaný nejnovějšími HD kamerami, a ovládání celého systému jedním tlačítkem díky funkci BRAVIA Theatre Sync.“

Výstup v plném rozlišení

Oba modely podporují výstup v plném rozlišení 1080p Full HD jediným kabelem HDMI™, což je v současnosti nejkvalitnější HD formát dostupný běžným spotřebitelům. Každý, kdo má LCD TV s podporou Full HD, nyní konečně uvidí, jaké kvality obrazu lze dosáhnout. Nejvyšší možné HD rozlišení je doprovázeno 7.1kanálovým zvukem Linear PCM a prostorovým zvukem Dolby® Digital Plus pro nejvyšší kvalitu zvuku domácího kina. Model BDP-S500 jde ještě dále, podporuje Dolby TrueHD dekódování a Bit Stream výstup signálů DTS-HD2, Dolby TrueHD přes HDMI ver 1.3.

Ať už se rozhodnete pro jeden nebo druhý model, vaše stávající sbírka DVD se přehraje ostřeji a lépe díky převodu na 1080p, který na rozhraní HDMI při připojení televizorů HDTV s podporou rozlišení 1080p probíhá v reálném čase.

Sony BDP-S500

Nepoznáte, že nejste v kině – 24p True Cinema

Milovníci filmů ocení technologii 24p True Cinema. Filmy jsou natáčeny s 24 políčky za sekundu, ale televizory využívají vyšší zobrazovací kmitočet, takže byl zatím vždy nutný převod formátu obrazu. Výsledkem je, že film v TV běží o 4 % rychleji než originál – při přehrávání z VHS nebo DVD běží film také o 4 % rychleji a někdy se o 4 % zvýší i všechny tóny zvukové stopy.

Pokud ale BDP-S300 nebo BDP-S500 připojíte k TV s podporou snímkového kmitočtu 24p, což je možné třeba u nové řady Bravia X4, přehrává se film přesně s původními 24 políčky za sekundu tak, jak byl natočen. Vidíte – a slyšíte – přesně to, co režisér zamýšlel.

Komfort na dosah – jediný stisk tlačítka

Dalším důvodem, proč se tyto přehrávače tak snadno stanou centrem digitálního obývacího pokoje, je technologie BRAVIA Theatre Sync. Pomocí rozhraní HDMI můžete celé domácí kino ovládat jediným stiskem tlačítka na jednom dálkovém ovládání; nemusíte přepínat vstupy a postupně zapínat/vypínat více přístrojů. Stačí stisknout tlačítko Play na dálkovém ovládání přehrávače a automaticky se zapne televizor, na kterém se také sám navolí primární vstup. Po skončení přehrávání můžete dálkovým ovládáním vypnout televizor a vypnou se i všechny ostatní přístroje připojené kabelem HDMI3.

Přirozenější a živější barvy díky x.v.Coulour

Oba modely podporují nový barevný standard x.v.Colour, což je mezinárodní norma pro barevný prostor pohyblivého obrazu, s přibližně dvojnásobkem barev oproti běžnému sRGB. To znamená, že tyto přehrávače přehrají disky AVCHD zaznamenané novou generací kamer, které využívají x.v.Colour, a při přehrávání si můžete vychutnat přirozenější a živější barvy.6

Oba modely – BDP-S300 a BDP-S500 – zvládnou přehrávání mnoha dalších formátů a médií, včetně stále důležitých disků CD. Kromě toho přehrávají BD-ROM, DVD a DVD video z disků DVD/DVD±R/±RW a soubory MP3 a JPEG z disků DVD±R/±RW discs. High-end model BDP-S500 bez problému zvládne i disky BD-R/RE.

Hlavní funkce BDP-S300 a BDP-S500

Vlastnost BDP-S300 BDP-S500
1080p High Definition Picture A A
24p True Cinema A A
Bravia® Theatre Sync™ A A
x.v.Colour A A
Převod DVD na 1080p A A
Přehrávání AVC-HD A A
Přehrávání CD A A
Přehrávání BD-R/RE N A
5.1 zvuk Dolby Digital/DTS A A
7.1 výstup LPCM přes HDMI A A
Dolby TrueHD dekódování A (5.1) A (7.1)
DTS-HD HA / Dolby TrueHD HDMI Bit Stream výstup přes HDMI 1.3 N A
5.1 pozlacené analogové audio výstupy A A
Motoricky odsouvaný panel N A
Zobrazení bitového toku A A
Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Tiskové zprávy

Komentáře