Sony uvádí 4K projektor pro ty, kterým chybí místo

vydáno 23. 1. 2017 | autor Pavel Kreuziger | sekce Novinky | téma Projektory | 1 komentář

Tagy: 4K, HDR, projektor, Sony, ultra-short-throw, VPL-VZ1000ES

Sony na CES 2017 uvedlo projektor typu ultra-short-throw s modelovým označením VPL-VZ1000ES, který podporuje rozlišení do 4K či technologii HDR.

Projektor je navržen tak, aby se jednoduše nainstaloval do obýváku nebo „filmového doupěte,“ a dokáže na zdi vytvořit 100palcový obraz ze vzdálenosti pouhých šesti palců (15 centimetrů).

VPL-VZ1000ES využívá laserový zdroj světla ve spojení s technologií panelu Sony SXRD, chlubí se barevným světelným výstupem o hodnotě 2 500 lumenů, což je 25procentní nárůst oproti předchozímu projektoru značky, LSPX-W1S „Life Space UX“.

Navíc je novinka v porovnání s předchůdcem neporovnatelně menší, ačkoliv stále téměř metr široká. Těšit se pak můžeme na to, že konečná maloobchodní cena bude „výrazně nižší“ než cena LSPX-W1S, kterýžto model přišel na trh s cenovkou 50 tisíc dolarů.

Produktový manažer Sony Thomas Issa k novince řekl, že kinofilové dosud pro sledování promítaného obsahu potřebovali samostatnou místnost, což není vždy ideální, neboť ne každý má luxus místa navíc pro umístění extra-velké obrazovky. To zcela mění právě nový VPL-VZ1000ES. Zajímalo by nás nicméně, jaké má novinka požadavky na typ a přesnost (rovnost) projekční plochy.

Zdroj: Homecinemachoice

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře

Re: Sony uvádí 4K projektor pro ty, kterým chybí místo

Vložil driving games (bez ověření), 19. Listopad 2018 - 17:28

Obrázek uživatele driving games

To zcela mění právě nový VPL-VZ1000ES.