Sony sází na Android TV, OS mezi výrobci se dále štěpí

vydáno 14. 1. 2015 | autor Petr Semecký | sekce Novinky | téma Televizory, Ze světa

Tagy: Android TV, Panasonic, Samsung, Sony, televize, Tizen, webOS

Chtít od výrobců televizorů jediný operační systém, který by opravdu fungoval, je zdá se utopií. Důkazem budiž letošní CES, kde se jednotliví výrobci rozhodili snad do všech OS stran.

Samsung se hodlá i nadále opírat především o Tizen, který láduje do hodinek a nově i do mobilních zařízení. Panasonic se zase chce spoléhat na WebOS. A Sony se stále snaží držet Googlu a minimálně v letošním roce nabídne takřka všechny nové modely s operačním systémem Android TV.

Osobně mě tato varianta zajímá asi nejvíc. I proto, že jsem 100% Android uživatel a mít sesynchronizované kompletně veškeré vybavení (ideálně ještě pod jednou značkou) je mým malým soukromým snem minimálně do chvíle, než se mě vlastní tablet nebo televize pokusí zavraždit na dálku řízeným SMART sekáčkem na maso za doprovodu SMART obracečky.

Android TV

Pro Sony je Android TV interesantní a pro někoho možná i trochu zarážející volbou. Japonci totiž hodlají do (nejen) vlastních televizí cpát PlayStation Now, čímž by každé zařízení proměnili na malou herní konzoli. Zrovnatak vlastní Sony Entertaiment Network pro přehrávání filmů ve vysokém rozlišení. A co dělá Google se svým Google Play? Úplně to samé.

Skrze Android TV si rovněž budete moci přehrávat filmy, kupovat a přehrávat muziku, psychopati se možná pokusí dokonce číst knihy a samozřejmostí bude i zrcadlení displejů mobilních zařízení pomocí zabudovaného Google Castu, díky čemuž pro mnohé odpadne nutnost kupovat si k televizoru externí Chromecast.

Sony představila i nový ovladač pro Android TV

Vaše televize Bravia by se zkrátka měla stát další prodlouženou rukou uživatele a nabídnout vše od hudby až po levné hry na Google Play, jež půjde ovládat pomocí bezdrátového ovladače. Pro manipulaci s Android TV přitom Sony představilo nový elegantní ovladač, s nímž bude možné dávat televizi příkazy stejně jako to mnozí provádí již u mobilů či Smartwatch v případě Google Now.

Zní to zkrátka dobře a podle prvních ohlasů se zdá, že Android TV bude i velmi dobře fungovat. Kde je tedy tradiční háček? Obávám se, že v běžných uživatelích, kteří doslova zabili předchozí snahu Sony nacpat Google do přehrávačů a všeobecně příliš neholduje SMART tendencím světových výrobců. Místo inteligentních televizí by totiž chtěli raději další pokrok ve vizuální technologii, kde trh až na pár každoročních novinek s OLED a smutnění nad ztrátou plazem stále stagnuje.

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře