Sony RHT-G900 a RHT-G1500: neviditelné domácí kino s novými funkcemi

vydáno 23. 4. 2008 | autor Sony | sekce Tiskové zprávy | téma Hi-Fi audio

Tagy: 1080p, 24p True Cinema, Blu-ray, Bluetooth, BRAVIA Sync, BRAVIA Theatre, DIGITAL MEDIA PORT, domácí kino, DTS, DVD, HDMI, MP3, PCM, Portable Audio Enhancer, RHT-G1500, RHT-G900, S-Force PRO Front Surround, S-Master, Sony, Walkman, Wi-Fi, x.v.Colour

Sony - logo

Nejnovější televizní stolky s šestikanálovým zvukovým systémem BRAVIA Theatre s režimem 1080p/24p pass-through a portem DIGITAL MEDIA PORT pro připojení přenosných zařízení

Společnost Sony rozšířila svou řadu produktů „s neviditelnými reproduktory“ BRAVIA o dva nové modely. Systémy RHT-G900 a RHT-G1500, navazující na úspěch předchozích modelů, nabízejí dokonalejší automatizaci funkcí, HDMI konektivitu a navíc i FM tuner.

RHT-G900 a RHT-G1500 si určitě získají oblibu u těch uživatelů, kteří si koupili plochý televizor, ale normálně by se nezajímali o systém prostorového zvuku, protože to představuje velké množství dalšího vybavení, složitou instalaci i ovládání nebo prostě jen rozvedení kabelů po celé místnosti k pěti reproduktorům a jednomu subwooferu. Nové modely se všem těmto problémům vyhýbají vestavěním veškeré technologie, zpracování, zesílení a reprodukce zvuku do jediné jednotky ukryté ve stylovém stolku, na který lze kromě televizoru umístit ještě další 4 zařízení. Jednoduše řečeno – jedná se o „nejčistší“ v současnosti nabízený systém prostorového zvuku.

Sony RHT-G900

Rozhraní nových modelů se třemi HDMI vstupy a jedním výstupem a analogovým i digitálním připojení audia je kompatibilní s rozlišením 1080p, 24p True Cinema a x.v.Colour. Dokáže proto obsloužit i komplikované soustavy obsahující DVD přehrávače / rekordéry nebo Blu-ray Disc™ přehrávače, herní konzole a kabelové / satelitní set-top boxy. Vedle zvukových režimů Dolby Digital a DTS používaných na DVD discích nabízejí systémy kompatibilitu i s osmikanálovým zvukovým výstupem Linear PCM 7.1 z Blu-ray Disc™ přehrávačů.

Při použití s kompatibilními produkty značky Sony umožňuje funkce BRAVIA Sync kromě ovládání sytému pomocí jediného dálkového ovladače také možnost synchronizace celé soustavy pomocí jednoho tlačítka. Když například stisknete tlačítko „play“, celý systém se zapne, zvolí potřebné vstupy pro přenos signálu to televizoru a změní audio výstup z televizoru na prostorový zvuk. Podobně je možné celý systém stisknutím jediného tlačítka vypnout.

Jednoduché, čisté a přehledné řešení

Stolky jsou jak kvalitními kusy nábytku, které nezabírají více prostoru než běžné zábavní systémy, tak kompletním domácím kinem, které pro svůj zvukový výkon nevyužívá žádnou simulaci prostorového efektu: jejich pevná, ale elegantní konstrukce ukrývá šestikanálovou technologii a ne méně než osm reproduktorů.

Když k tomu přidáme vysoce kvalitní povrchovou úpravu, skleněnou horní desku a zcela skryté vedení kabelů, dostaneme velmi minimalistický a stylově čistý výsledek.

Opravdový šestikanálový prostorový zvuk, skutečné reproduktory a zesilovače

Některé systémy s tzv. předním prostorovým systémem používají pouze dva reproduktory pro přední kanály a zbytek prostorového efektu přenechávají digitálnímu zpracování zvuku. V našem případě však tomu je jinak: každý ze šesti kanálů (přední levý / pravý / středový, levý / pravý zadní a subwoofer) má svůj vlastní reproduktor a své vlastní zesílení.

Sony RHT-G1500

Navíc jsou oba modely vybaveny dvojicí subwooferů, aby jejich zvuk byl opravdu plný a výrazný. Každý kanál je poháněn 32bitovým digitálním zesilovačem S-Master od Sony. Na každý z pěti reproduktorů připadá 70 W a na subwoofer 120 W – celkový hudební výkon proto činí 470 W.

Technologie S-Force PRO Front Surround: prostorový efekt bez drátů

Dlouholetý zájem společnosti Sony o technologii prostorového zvuku (společně s obrovským množstvím nashromážděného akustického materiálu) vedl k vyvinutí zcela nových účinných metod zpracování zvuku a pokročilé práci s digitálním signálem. Výsledkem je technologie S-Force PRO Front Surround.

Pomocí speciálně vyvinuté metody digitálního zpracování zvuku systémy RHT-G900 a RHT-G1500 vysílají zvuk prostřednictvím moderních prostorových reproduktorů do místnosti tak, aby docházelo k efektu zadní reprodukce zpoza posluchače. Jedinečná technologie S-Force PRO Front Surround nespoléhá na odrazy od stěn, a proto funguje za všech okolností bez ohledu na velikost a tvar místnosti.

Basy, které slyšíte vy, nikoli vaši sousedé

Konstruktéři Sony včlenili do systémů RHT-G900 a RHT-G1500 speciální antivibrační prvky, které zajišťují, aby se plné basové frekvence vycházející ze dvojice subwooferů co nejméně přenášely přes kostru systému do podlahy a stěn. Díky tomu se uživatelé mohou těšit z kvalitního zvuku, aniž by se museli obávat, že ruší sousedy. Systém je navíc vybaven i nočním režimem, který zvýrazňuje mluvené slovo a potlačuje basy, takže reprodukce zní skvěle i při nízké hlasitosti – dokonalé řešení pro sledování filmů pozdě v noci.

Jednoduché ovládání

Sony RHT-G1500

Při použití s výrobky značky Sony kompatibilními s technologií BRAVIA Sync se povely přenášejí přes HDMI, což umožňuje ovládání celé soustavy stisknutím jediného tlačítka: stisknete například na dálkovém ovladači tlačítko „play“ a všechna zařízení se zapnou, na audio systému i televizoru se zvolí příslušné vstupy a spustí se režim prostorového zvuku. Když stisknete tlačítko „off“, celá soustava se zase vypne.

BRAVIA Sync nyní také nabízí jednoduché nastavení a ovládání celého systému „HDMI ON“ a ovládání videokamery prostřednictvím dálkového ovladače k televizoru BRAVIA. Když propojíte BRAVIA Sync komponenty, okamžitě se rozpoznají a zesynchronizují, takže s jejich ovládáním nebudete mít vůbec žádnou práci.

DIGITAL MEDIA PORT a Portable Audio Enhancer

Čím dál více z nás si nosí svou hudbu s sebou v mobilních zařízeních a ukládá si ji v počítači. Proto nové systémy obsahují propojovací port DIGITAL MEDIA PORT, k němuž je možné přes řadu modulárních adaptérů připojit WALKMAN® nebo jiný MP3 přehrávač, mobilní telefon nebo různá Bluetooth či Wi-Fi zařízení.

Systémy dále disponují technologií Portable Audio Enhancer, která vylepšuje zvukovou kvalitu hudby uloženou v komprimovaných formátech.

Dokonalý zvuk doplňuje dokonalý design

Sony RHT-G900

Konstrukce nových modelů vychází z čistých linií předchozího modelu RHT-G800, který získal ocenění IF Design Award za design. Horní deska z elegantního skla obsahuje vestavěný podsvětlený displej. Policex je výškově stavitelná i odnímatelná, aby se na stojan daly umístit komponenty nejrůznějších velikostí.

Ukrytím elektroniky prostorového zvuku i reproduktorů dovnitř vznikl dokonalý systém domácího kina pro uživatele, kteří nechtějí mít doma všechny ty krabičky a dráty známé z běžných systémů. A přesně v tom spočívá výjimečnost tohoto produktu – je to opravdu „neviditelné“ domácí kino.

Technické parametry – rychlý přehled

  • Dva modely: RHT-G900 pro televizory o úhlopříčce 40–46 palců, RHT-G1500 pro televizory o úhlopříčce 46–52 palců.
  • Skutečný šestikanálový prostorový zvuk – vestavěný do stolku pod televizor.
  • „Neviditelný“ šestikanálový reproduktorový systém s 32bitovým digitálním zesilovačem S-Master: 70 W na každý hlavní kanál, oddělené středové/basové a výškové budicí jednotky, 120 W na dvojici 10cm subwooferů.
  • Konstrukce subwooferů zabraňující přenášení vibrací. Noční režim pro výborný zvuk i při nízké hlasitosti.
  • Technologie S-Force PRO Front Surround pro skutečný prostorový zvuk bez zadních reproduktorů a kabelů.
  • Kompatibilita s Dolby Digital, DTS a 7.1 Linear PCM z Blu-ray Disku™.
  • 11 režimů prostorového zvuku včetně optimalizace pro kino, sport, zprávy, hry, hudbu atd.
  • 3 vstupy a 1 výstup HDMI, převzorkování audia a videa na 1080p, funkce Full Cinema 24p a x.v.Colour („pass-through“).
  • 1 analogový AV vstup, 3 optický digitální a 1 elektrický/koaxiální digitální.
  • DIGITAL MEDIA PORT pro připojení MP3 přehrávačů WALKMAN® a jiných, mobilních telefonů a Bluetooth a Wi-Fi zařízení. Funkce Portable Music Enhancer.
  • Skleněná horní deska s osvětleným displejem.
  • Technologie BRAVIA Sync pro ovládání kompatibilních zařízení jedním dálkovým ovladačem.
  • Výškově stavitelná policex pro uložení až 4 dalších komponent (DVD přehrávače/rekordéry, set-top boxy atd.).
  • FM tuner se 20 paměťovými pozicemi a RDS.
  • Rozměry (ŠxVxH): RHT-G900 1115×500×400 mm, RHT-G1500 1550×400×400 mm.

x pouze model RHT-G900

Dostupnost

Systémy BRAVIA Theatre RHT-G900 a RHT-G1500 budou k dispozici od května prostřednictvím Sony Center, maloobchodních prodejců a internetového obchodu.

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Tiskové zprávy

Komentáře