Sony překvapuje se dvěma novými tablety. Vypadají skvěle

vydáno 26. 4. 2011 | autor Štěpán Čermák | sekce Novinky | téma IT a software

Tagy: Honeycomb, Sony, Sony S1, Sony S2, Super Android 13, tablet

Že bude trh s tablety během léta a hlavně pak během podzimu ještě zajímavý, potvrzují dva jeho nejnovější přírůstky. Jako by bylo málo, že na iPad odpověděl Samsung (10.1´ a 8.9´), Acer (Iconia), Dell (Streak Pro), Asus (Transformer Eee Pad), HTC (Flyer), Lenovo (ThinkPad), Motorola (Xoom), BlackBerry (Playbook), LG (Optimus Pad), nebo třeba HP (TouchPad), do hry vstupuje také Sony se svými tablety S1 a S2.

Při pohledu na první fotky je přitom jasné, že zatímco ostatní výrobci tabletů víceméně jenom kopírují ideu iPadu, Sony se snaží přijít s něčím alespoň trochu jiným a zakládá si na rozdílném přístupu k designu. Es jednička díky tomu připomíná přeložený časopis (Sony tvrdí, že se tak tablet mnohem lépe drží), es dvojka má dvě na sobě nezávislé obrazovky s nestandartním poměrem stran.

Sony S2

Sony S2 (zatím jen kódové označení, které se může před uvedením změnit) přitom bude zaměřeno především na hráče a na multimédia. Stejně jako jeho bratříček má PlayStation certifikaci, takže na něj bude možné stáhnout portované hry z Playstation network (pokud se do té doby rozeběhne ;). Ovládání by mělo být jednoduché právě díky duální obrazovce (každý displej má 5.5´ a 1024×480px), která po rozevření připomíná koncept Nintenda DS. Složená „es dvojka“ připomíná spíš pouzdro na brýle, což z ní, troufnu si říct, designově dvakrát atraktivní hračičku nedělá.

Sony S1 je v tomhle ohledu mnohem zajímavější. Na 9.4´ displeji (docela nestandardní velikost) o rozlišení 1280×800 se bude po webu určitě surfovat podstatně lépe, PlayStation certifikace přitom zůstává. „Ohyb“ pod displejem se postupně zužuje, takže by tablet mohl ležet na stole pod příjemnějším úhlem, přitom jsou v něm ukryty jak 3.5´ jack, tak USB konektor (jestli se dočkáme i HDMI, Sony zatím neprozradilo, zbývá jen doufat). Vedle toho se nabízí, že by mohl vzniknout prostor pro výkonnější baterii.

Sony S1

Sony ale moc podrobností nezveřejnilo. Tablety pravděpodobně požene procesor nVidia Tegra 2, budou wi-fi a 3G/4G kompatibilní a samozřejmě poběží na operačním systému Honeycomb, tedy Android 3.0 (přes který asi Sony naprogramuje mírně pozměněné UI). Navíc nabídnou infra-vyzařovač, s jehož pomocí bude možné ovládat televizory Bravia.

Na detaily si budeme muset počkat. Tablety S1 a S2 se totiž chystají dorazit až na podzim a zatím není známa ani jejich cena (spekuluje se o $599 za S1 a $699 za S2), ani rozměry, ani další technické specifikace. Každopádně se jedná o zařízení, která jsou minimálně po designové stránce výjimečná a ukazují, že přístup k tabletům může být i odlišný od toho appláckého.

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře