Sony představuje novinky řady Handycam pro rok 2008

vydáno 7. 1. 2008 | sekce Tiskové zprávy | téma Foto a video

Tagy: AVCHD, BIONZ, BRAVIA Sync, Carl Zeiss, ClearVid, CMOS, D-Range Optimiser, DCR-DVD410E, Exmor, Face Detection, Full HD, Handycam, HD Handycam, HDD, HDR-HC9E, HDR-SR11E, HDR-SR12E, HDR-UX19E, HYBRID, HYBRID Plus, LCD, Sony, videokamera, Xtra Fine

Nové možnosti práce s videem ve vysokém rozlišení HD

Ať už video začínáte natáčet poprvé nebo jste jen nahradili starou videokameru, letošní nová řada kamer Handycam® vám nabídne široký výběr možností jak zaznamenávat své vzpomínky, sdílet je a těšit se z nich.

Sony Handycam 2008

Pro rok 2008 Handycam® nabízí dosud nevídanou obrazovou a zvukovou kvalitu a nové, snadno použitelné funkce, díky kterým dokáže krásné záběry natáčet úplně každý.

Šest nových HD modelů Handycam® nastavuje laťku skutečně vysoko – nabízejí neuvěřitelně přirozený obraz i zvuk Full HD. Poprvé na světěx modely CMOS obsahují technologii detekce obličeje pro video i pro fotografie, kterou doplňují další inteligentní funkce pro prohlížení, správu a sdílení zaznamenaného obsahu.

K dispozici je i bohatá nabídka třinácti modelů Handycam® ve standardním rozlišení. Tyto cenově velmi výhodné videokamery jsou bohatě vybaveny užitečnými funkcemi jako je např. záznam videa v režimu HYBRID na paměťovou kartu Memory Stick (DVD/HDD modely) nebo objektiv Carl Zeiss se 40× optickým zoomem (všechny základní modely), který dokáže skvěle přiblížit vzdálené objekty.

HD Handycam® – dokonalá kvalita a užitečné funkce

Výrazný nástup HD televize v Evropě vyvolává poptávku po kvalitnějším obsahu ve vysokém rozlišení HD. Jak ukázal nedávný průzkum provedený společností Sony, pro zákazníky, kteří zvažují nákup videokamery, se primárními faktory stávají kvalita obrazu a snadné použití.

Všem požadavkům i potřebám dokonale vyhovuje šest nových kompaktních, skvěle navržených modelů HD Handycam® – ať už natáčíte dovolené, oslavy nebo nezapomenutelné chvíle s rodinou a přáteli. HDD modely nabízejí super dlouhé časy záznamu, modely s diskem jednoduchost a snadné kopírování (HYBRID Plus) a modely s HDV páskem osvědčené a známé postupy a množství manuálních funkcí.

Obrazová kvalita, jaká tu ještě nebyla

Celá řada Sony AVCHD (HDD a diskové modely) nyní disponuje nejvyšším možným rozlišením 1920×1080 obrazových bodů, které umožňuje záznam úchvatného obrazu v kvalitě Full HD. Kvalita statických snímků, která byla zvýšena až na 10 megapixelů, nyní konkuruje kvalitě nejlepších digitálních fotoaparátů.

Sony Handycam 2008

Za touto vynikající kvalitou stojí rozsáhlé zkušenosti společnosti Sony se zobrazovacími technologiemi. Snímač ClearVid CMOS nyní obsahuje technologii Exmor™ rozšiřující její možnosti o sloupcový A/D převodník, který umožňuje dosáhnout ultravysokého rozlišení s vyšší citlivostí a nižší hladinou šumu. Výkonný obrazový procesor BIONZ, který byl poprvé použit v digitálních fotoaparátech Sony Alpha a Cyber-shot, nyní vstupuje i do řady Handycam®. Tato výkonná zobrazovací technologie podporuje vysokorychlostní zpracování signálu, které mnohé z nových funkcí vyžadují. Nové, kvalitní objektivy Carl Zeiss nyní navíc pro všechny modely zajišťují až 15násobný zoom s optickým stabilizátorem Super SteadyShot.

Inovativní, snadno použitelné funkce pro natáčení

HD Handycam® v roce 2008 představí nové, převratné funkce pro natáčení, které umožní úplně každému uživateli využívat této vynikající obrazové kvality. Poprvé na světěx je k dispozici pro video funkce detekce obličeje (Face Detection), která díky automatickému nastavení zaostření, expozice a barev zajistí, aby snímané obličeje lépe vypadaly. Technologie Face Detection Bit Allocation jde ještě o krok dále, když v rámci snímaného políčka přiděluje více datového prostoru pro obličeje a dosahuje tak nejvyšší možné kvality záběru.

x Prosinec 2007, podle průzkumu Sony Research

Další inteligentní funkcí, která dříve byla k dispozici pouze u high-endových fotoaparátů α DSLR a Cyber-shot, je D-Range Optimiser (úprava dynamického rozsahu), která řídí expozici a kontrast tak, aby záběry dobře vycházely i při snímání proti slunci nebo v problematických vysoce kontrastních podmínkách.

Videokamery Handycam® také obsahují vylepšené audio funkce, díky kterým se vaše zaznamenané vzpomínky opět přiblíží obrazové a zvukové kvalitě profesionálních filmů, natáčených pomocí speciálního vybavení. K dokonalému šestikanálovému zvuku nyní přispívá interní zoom mikrofon, který se uvádí do chodu automaticky při použití zoomu objektivu.

Natočené video si nyní budete moci snadno prohlédnout, nebo se s ním někomu pochlubit, i když zrovna nebudete poblíž televizoru.

Dalším prvenstvím videokamer Handycam® je dotykový LCD displej fotografické kvality Xtra Fine, který nabízí neuvěřitelně detailní, výborně kontrastní obraz a široký pozorovací úhel. Doma se můžete pohodlně posadit a s chutí se podívat na své video díky nové funkci BRAVIA Sync, která umožňuje ovládání přehrávacích funkcí videokamery pomocí dálkového ovladače vašeho LCD televizoru Sony.

Videokamera Sony Handycam HDR-SR12E

AVCHD HDD (pevný disk) – Nejdelší možný záznam v rozlišení HD a dokonalá obrazová kvalita

Videokamera AVCHD HDD Handycam® nepoužívá žádné pásky ani disky, a proto je ideálním řešením na dovolenou nebo delší cesty, kdy potřebujete cestovat nalehko. Nejvyšší model HDR-SR12E, nyní vybavený pevným diskem o kapacitě až neuvěřitelných 120 GB, dokáže zaznamenávat video ve vynikající kvalitě Full HD po celé dva dny. I přes tuto obrovskou kapacitu je nalezení konkrétních záběrů velmi snadné a velmi rychlé díky užitečným indexovacím funkcím Film Roll Index a Face Index, které umožňují rychlé procházení dlouhých hodin záznamu. Zobrazovací technologie je neméně impozantní: obrazová kvalita Full HD s datovým tokem 16 Mbps (nejvyšší hodnota v oboru), rozlišení pro statické snímky až 10 megapixelů, detekce obličeje a D‑Range Optimiser pro natáčení plus displej Xtra Fine LCD pro prohlížení natočeného záznamu (HDR-SR11E/12E).

AVCHD DVD – Full HD obraz i zvuk, snadné sdílení, štíhlé tělo

AVCHD DVD Handycam® umožňuje archivaci veškerého natočeného HD materiálu na kompaktních 8cm DVD discích a paměťových kartách Memory Stick. Doba záznamu činí u dvouvrstvých disků a nové 16GB karty Memory Stick až 7 hodin. Model UX19E navíc obsahuje technologii HYBRID Plus, která prodlužuje dobu záznamu až o další 3 hodiny s použitím 8GB vnitřní paměti. Po natáčení stisknete tlačítko Dubbing (kopírování) a videokamera video vypálí na malý DVD disk, abyste se o ně mohli rychle podělit s rodinou a přáteli – kdekoli a kdykoli chcete, bez nutnosti připojovat kameru Handycam® k počítači nebo jinému záznamovému zařízení.

Videokamera Sony Handycam HDR-HC9E

HDV – Pohodlí i manuální funkce pro nadšence

HDV zůstává tou nejlepší volbou pro nadšené kameramany, kteří rádi stříhají své vlastní klipy a zároveň oceňují zpětnou kompatibilitu se svým archivem na DV páscích. Nová videokamera HC9E disponuje mnoha pokročilými, profesionálními funkcemi, jako je např. bodové měření expozice a ostření s využitím LCD displeje nebo funkce zvýrazňování obrysů („peaking“) doplňující manuální ostření a manuální ostření na nekonečno.

Handycam® se standardním rozlišením

Pokud si pořizujete teprve svou první videokameru, i Handycam® se standardním rozlišením vám umožní natáčet skvěle vypadající video.

Nejvyšší modely řady standardního rozlišení dosahují dosud nevídané obrazové kvality díky použití stejných technologií jako u řady HD Handycam®. Unikátní technologie Sony jako ClearVid CMOS snímač s funkcemi Exmor a BIONZ a s optickým stabilizátorem obrazu Super SteadyShot, detekce obličeje a D‑Range Optimiser pro jasné, správně exponované záběry – to vše získáte i se standardním rozlišením.

Výhodně umístěné tlačítko rychlého zapnutí Quick On umožňuje okamžitě zareagovat na nečekané situace (kromě modelu DV). Výkonný zoom mikrofon i užitečné funkce pro prohlížení záznamu Face Index a Film Roll Index jsou nyní k dispozici u všech HDD a DVD modelů.

HDD – Delší doba záznamu, snadno použitelné funkce

Sony Handycam 2008

Vychutnejte si jasný a ostrý obraz i zvuk bez nutnosti brát s sebou na cesty rezervní pásky nebo disky. Pro rok 2008 řada HDD nově obsahuje funkci záznamu HYBRID, která umožňuje uložit dalších 10 hodin videa na volitelnou 16GB paměťovou kartu Memory Stick a možnost zkopírovat záznam z pevného disku na kartu Memory Stick. Nově jsou u řady kamer standardního rozlišení k dispozici funkce Face Index a Film Roll Index pro automatickou správu vašich záběrů a rychlejší a snadnější prohlížení natočeného videa. Přiložený software umožňuje stejně snadný upload videa na webové stránky typu YouTube.

DVD – Natočíte, vyjmete, přehraje, potěšíte

Snadnější už to ani být nemůže: DVD Handycam® zaznamenává video přímo na kompaktní 8cm DVD disk, který následně jednoduše vyjmete a okamžitě přehrajete ve stolním DVD přehrávači nebo v DVD mechanice v počítači. Podobně jako řada HDD i DVD modely disponují funkcí HYBRID umožňující záznam dalších hodin videa na paměťovou kartu Memory Stick. Model DCR-DVD410E navíc nabízí i technologii HYBRID Plus s 8GB vnitřní pamětí pro delší čas záznamu, snadnější kopírování a okamžité sdílení.

DV – Vynikající cena, kvalitní funkce

Tato cenově výhodná videokamera ani v nejmenším neslevuje ze skvělých funkcí. Letošní řada DV Handycam® zahrnuje základní model s výkonným 40× násobným zoomem i vyšší 1megapixelový model s 2,7palcovým LCD displejem. Přiložený software pomáhá s uploadem videa na webové stránky a přidává k zaznamenanému videu funkci Map View pro použití s volitelnou GPS jednotkou.

Příslušenství Handycam®

Pro dokonalé využití vaší videokamery Handycam® Sony nabízí ucelenou řadu kvalitního příslušenství. Prvotřídní kvalitu obrazu v rozlišení HD výborně doplňuje řada kompaktních výkonných širokoúhlých objektivů a teleobjektivů. Nové stativy obsahují olejem plněnou hlavu pro hladký chod a rukojeť s dálkovým ovládáním záznamu (start/stop), výběr proměnlivých rychlostí zoomu a tlačítko Guide Frame, které na displeji zobrazí vodící mřížku pro přesnou kompozici záběru. Rozšířená řada měkkých brašen nyní obsahuje výběr pouzder pistolového typu Active Jacket, umožňujících rychlý přístup ke kameře nebo novou flexibilní modulární brašnu obsahující odnímatelnou kapsu.

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Tiskové zprávy

Komentáře