Sony má svůj první vlastní UHD Blu-ray přehrávač

vydáno 19. 9. 2016 | autor Pavel Kreuziger | sekce Novinky | téma Přehrávače

Tagy: 4K, HDR, Sony UBP-X1000ES, UHD Blu-ray přehrávač, Ultra HD

Sony konečně odhalilo svůj první UHD Blu-ray přehrávač, který se však na trh dostane nejdříve na jaře 2017. Model Sony UBP-X1000ES byl uveden na veletrhu CEDIA Expo.

Minulý týden se japonská společnost pochlubila novou verzí herní konzole PlayStation 4 Pro, o níž se předem soudilo, že bude vybavena právě UHD Blu-ray mechanikou. Jenže to se překvapivě nestalo. Namísto toho firma vydává „samostatně stojící“ řešení.

Nevypadá to, že půjde o nějaké spotřebitelské zařízení pro masový trh, ale spíše high-endový model, čemuž bude podle všeho odpovídat i prodejní cena, ačkoliv tu ještě neznáme.

Podle vyjádření zástupců japonské firmy je její nový referenční model vybaven videem i zvukem nejvyšší možné kvality a cílit tedy bude především na nadšence a audiofily. Označení ES v názvu je tradiční pro high-endová řešení značky.

Samozřejmostí je tedy podpora 4K Ultra HD rozlišení a HDR či široká barevná škála (až do Rec. 2020). Přehrávač používá formát HDR10, technologie Dolby Vision podporována není.

X1000ES má dva HDMI výstupy pro oddělení zvuku a videa. K dispozici jsou také dvoukanálové analogové a koaxiální digitální zvukové výstupy či podpora Dolby Atmos a DTS:X. Uvnitř je pak integrovaný 32bitový digitálně-analogový převodník (DAC).

Zdroj: FlatpanelsHD

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře