Sony HDR-TG3E - nejmenší Full HD videokamera na světě

vydáno 11. 4. 2008 | sekce Tiskové zprávy | téma Foto a video | 7 komentářů

Tagy: BIONZ, BRAVIA Sync, ClearVid, CMOS, DVD, Exmor, Face Index, Film Roll Index, Full HD, GPS, Handycam, Handycam Station, HDMI, HDR-TG3E, LCD, Map View, Memory Stick PRO Duo, Picture Motion Browser, Quick On, Sony, USB, videokamera, Visual Index

Sony - logo

Každá chvíle si zaslouží rozlišení HD

  • Nejmenší a nejlehčí videokamera s rozlišením Full HD na světěx
  • Čisté titanové tělo a povrch Premium Hard Coating odolný proti poškrábání
  • Čip ClearVid CMOS s technologií odvozenou od Exmor™ a procesorem BIONZ pro zajištění vynikající obrazové kvality ve vysokém rozlišení
  • Funkce detekce obličeje automaticky upravuje zaostření, expozici, vyvážení barev a podání pleťových tónů pro dokonalé portréty
  • Vestavěný mikrofon se zoomem a šestikanálovým prostorovým zvukem
  • Technologie BRAVIA Sync pro ovládání přehrávacích funkcí pomocí dálkového ovladače k televizoru

Když vám teď uteče nějaký záběr, který by se krásně vyjímal ve vysokém rozlišení, už se nemůžete vymlouvat, že jste videokameru nechali doma. Úžasně elegantní Handycam® HDR-TG3E od Sony je dokonalým partnerem pro večer ve společnosti nebo víkend mimo domov. A navíc je dostatečně odolná, aby vás mohla doprovázet i při moderních aktivitách i adrenalinovým sportech – na sjezdovce nebo třeba při paraglidingu.

Sony Handycam HDR-TG3E

Když jdete nalehko do města, TG3E vám snadno vklouzne do kabelky, tašky nebo kapsy u bundy. Tato videokamera, jen o málo větší než mobilní telefon, je dosud nejmenší a nejlehčí kamerax s rozlišením Full HD 1920×1080 a kvalitním šestikanálovým prostorovým zvukem.

Je to také první videokamera na světě s tělem z čistého titanu, materiálu, který je o 40 % lehčí než ocel a dvakrát pevnější než hliník. Tuhý titanový plášť má na povrchu odolnou povrchovou vrstvu, která jej chrání před poškrábáním (při aktivním sportování nebo na hektické dovolené), aby si videokamera HDR-TG3E udržela svůj elegantní vzhled co nejdéle.

x mezi videokamerami Full HD s rozlišením 1920×1080, stav v dubnu 2008 (zdroj: Sony Research)

Ultra kompaktní rozměry a HD vždy a všude

Nová stylová kamera Handycam® byla vyvinuta na základě konceptu „My HD to Go“ („HD s sebou“) jako Full HD videokamera, která se vejde do kapsy, abyste ji mohli mít pořád s sebou a nepromeškali žádný skvělý okamžik k natáčení. Díky ultra kompaktním rozměrům, elegantnímu designu a odolné povrchové úpravě se TG3E ideálně hodí do všech situací od rodinných výletů až po večírky v té nejlepší společnosti.

Sony Handycam HDR-TG3E

Štíhlé elegantní linie videokamery doplňuje snadné a intuitivní ovládání přes dotykový LCD displej. Funkce záznamu, režim video/foto a funkce zoomu se pohodlně ovládají palcem pomocí vhodně umístěné páčky a tlačítek. Je-li aktivní režim rychlého zapínání „Quick On“ je videokamery připravena k použití TG3E do jedné sekundy od vyklopení panelu s jasným 2,7" dotykovým displejem Clear Photo LCD Plus.

Záznam na paměťové médium Memory Stick PRO Duo (součástí je 4GB karta Memory Stick) znamená, že není třeba s sebou nosit žádné objemné kazety nebo disky, když jdete večer do společnosti, nebo někam jedete na víkend a chcete své zážitky natáčet. Volitelná 16GB karta Memory Stick umožňuje záznam v rozlišení Full HD až v délce 5 hodin 55 minut (v režimu LP).

I přes své maličké rozměry Handycam® TG3E nedělá žádné kompromisy v kvalitě detailního Full HD obrazu. O citlivost a nízkou hladinu šumu se stará zobrazovací jednotka ClearVid CMOS s technologií Exmor™ odvozenou od technologie používané v profesionálních videokamerách Sony a digitálních zrcadlovkách řady α.

Výkonný obrazový procesor BIONZ zajišťuje prvotřídní kvalitu obrazu videa i statických snímků. Díky jeho rychlosti a citlivosti je možné pořizovat snímky s rozlišením 4 megapixely v režimu foto nebo v rozlišení 2,3 megapixelu dokonce i při natáčení HD videa.

Inteligentní funkce pro váš životní styl

Funkce inteligentní detekce obličeje automaticky upravuje zaostření, expoziční hodnoty a vyvážení barev, aby filmové i statické záběry vaší rodiny a vašich přátel byly ostré a jako živé. Technologie dokáže rozeznat až 8 obličejů v jedné scéně, a tak velmi usnadňuje natáčení osob v nejrůznějších situacích. A aby záběry lidí vypadaly ještě lépe, pokročilá kompresní technologie automaticky přiděluje postavám více datového prostoru, takže jejich obličeje jsou zobrazeny detailněji a s menším množstvím šumu.

Sony Handycam HDR-TG3E

Citlivý procesor BIONZ dále zajišťuje funkci optimalizace dynamického rozsahu, která upravuje dynamický rozsah pro přirozenější podání vysoce kontrastních scén a záběrů v protisvětle, které obsahují výrazně světlé plochy i stíny.

Kvalitní zvuk je stejně důležitý jako dobrý obraz. Kvalitu šestikanálového prostorového digitálního zvuku vylepšuje automatický zoomovací mikrofon, který se zaostří na osoby a zajistí čistější a jasnější podání dialogů.

Hledejte snadno a jednoduše

Po pořízení záznamu můžete na velkém a přehledném dotykovém LCD displeji použít funkce Visual Index, Film Roll Index a Face Index ke snadnému vyhledávání požadovaných scén.

Vypalujte stisknutím jediného tlačítka

Soubory uložené na kartě Memory Stick je možné vypálit na DVD stisknutím jediného tlačítka („Disc Burn“) na přiložené stanici Handycam Station. Soubory lze dále uložit na pevný disk počítač, kde si je můžete prohlížet pomocí přiloženého software Picture Motion Browser, který umožňuje třídit a procházet záznam podle data v intuitivním kalendářovém režimu. Jinou možností je režim „Map View“, který zobrazuje, kde byly záběry pořízeny s použitím volitelné GPS jednotky.

Sony Handycam HDR-TG3E

Technologie BRAVIA Sync usnadňuje přehrávání videa i fotografií na HD televizoru. Jednoduše přes HDMI kabel (volitelné příslušenství) připojíte videokameru ke kterémukoli televizoru vybavenému funkcí BRAVIA Sync a můžete funkce pro přehrávání ovládat pomocí dálkového ovladače pro televizor.

Součástí balení je USB kabel, komponentní A/V kabel, Handycam Station a řemínek na zápěstí pro pohodlné nošení. K dispozici je dále široká nabídka volitelného příslušenství od Sony včetně speciálně navržených pouzder, stativů a cestovních sad s baterií a nabíječkou.

Dostupnost

Videokamera Handycam® HDR-TG3E bude k dostání od května 2008. Momentálně je možnost předobjednávek na www.sonystyle-europe.com.

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Tiskové zprávy

Komentáře

Re: Sony HDR-TG3E - nejmenší Full HD videokamera na světě

Vložil Honzicek (bez ověření), 9. Červen 2008 - 10:34

Obrázek uživatele Honzicek

Dobrý den, Kamerka se mi fakt moc líbí. Chtěl bych se zeptat zda někdo ví zda se dá natáčet i když to LCD je v zaklopeném stavu? TZV. naslepo? :-) Díky za reakce

Re: Sony HDR-TG3E - nejmenší Full HD videokamera na světě

Vložil bobbik (bez ověření), 6. Červenec 2008 - 10:49

Obrázek uživatele bobbik

Bohužel nedá. Jde ale vypnout osvětlení LCD a tak šetřit baterku!!

Re: Sony HDR-TG3E - nejmenší Full HD videokamera na ...

Vložil Anonym (bez ověření), 2. Duben 2009 - 15:51

Obrázek uživatele Anonym

ale dá ty kluku jeden. Vypneš si LCD do úsporného režimu – přímo na kamaře a LCD sklopíš obráceně k tělu kamery. Výhoda je v tom, že nemusíš znovu odklopit LCD a pokud se chceš podívat co se děje klepneš na dotykáč. No a otázka je zodpovězena i když rok poté :)

Re: Sony HDR-TG3E - nejmenší Full HD videokamera na ...

Vložil MIlan Novak (bez ověření), 26. Leden 2009 - 15:07

Obrázek uživatele MIlan Novak

Chtel bych se zeptat zda se da video z teto kamery i strihat a pridavat k nemu muzika???

Re: Sony HDR-TG3E - nejmenší Full HD videokamera na ...

Vložil Anonym (bez ověření), 5. Březen 2009 - 20:53

Obrázek uživatele Anonym

strihat video muzes uz primo na kamere ale na pc jsem to zatim nezkousel

Re: Sony HDR-TG3E - nejmenší Full HD videokamera na ...

Vložil Franta (bez ověření), 28. Květen 2009 - 23:51

Obrázek uživatele Franta

Nazdar,

chcem sa spytat jednu vec – ako dlho mozes natacat na dodavanu 4gb kartu v plnom rozliseni a v tej nejlepsej kvalite proste casovy udaj HD HQ

Diky.

Re: Sony HDR-TG3E - nejmenší Full HD videokamera na ...

Vložil RAYJAY (bez ověření), 30. Květen 2009 - 0:05

Obrázek uživatele RAYJAY

… tak kamerku mam od vcera, je fakt vazne super, len sa s nou zoznamujem – uzasny pocit. V najvyssej kvalite urobis na 4 GB Memory Stick Pro Duo zhruba 28 min. zaznamu ak si dobre pamatam. Chcelo by to dokupit aspon nejaku 8 GB. Ono viac asi bude zbytocne. Predpokladam ze kazdy kto nataca Full HD si to zalohuje idealne podla mna na nejaky HD tank napr. eGreat a podobne. Takto je Full HD zaznam dokonale okamzite k dispozicii kedykolvek, bez zbytocneho pouzivania a prepajania PC, pripadne vypalovania DVD, kde sa strati kvalita.