Sony DVCAM pro HDV: Po čem touží profesionální kameramani

vydáno 27. 2. 2009 | autor Sony | sekce Tiskové zprávy | téma Foto a video, Datová média

Tagy: Diamond-Like-Carbon, Digital Master Tape, DLC, DVCAM, HDV, médium, páska, PDVM-63HD, Sony, videokamera

Sony - logo

Nový formát DVCAM pro HDV otevírá kameramanům dveře k vysokému rozlišení

  • DVCAM pro HDV = vysoké rozlišení při zachování všech předností pásek DVCAM
  • Klíčovým parametrem nového média je jeho spolehlivost
  • Tento populární formát pro profesionální video má nyní jedno záznamové médium pro DVCAM i HDV

DVCAM je celosvětově oblíbeným a zároveň snadno dostupným formátem pro profesionální video. Mnoho majitelů HDV videokamer tak zatím stále využívá funkci přepínání formátů a natáčí raději v DVCAM než v HDV. Společnost Sony uvádí na trh nové médium DVCAM pro HDV, aby uživatele formátu DVCAM povzbudila k přechodu na záznam ve standardu HDV.

Nový formát DVCAM pro HDV nabízí všechny přednosti pásek DVCAM a kvalitu záznamu ve vysokém rozlišení za velice příznivou cenu. Konstruktéři Sony udělali maximum proto, aby nová řada médií splnila náročné požadavky standardu HDV. Například zdokonalili RF výstup a vylepšili poměr mezi úrovní nosné vlny a šumu (C/N).

Páska Sony PDVM-63HD

Klíčovým parametrem nového média je jeho spolehlivost. DVCAM pro HDV obsahuje ochrannou vrstvu DLC (Diamond-Like-Carbon) a moderní maziva zajišťující přesný chod a nízké riziko zamotání pásky. Silná vrstva DLC chrání záznam proti prachu, kouři, změnám teploty a vlhkosti i opotřebení při opakovaném přehrávání nebo dlouhém ponechání v režimu pauzy. Minimální archivační trvanlivost média je 30 let.

DVCAM pro HDV je stejně univerzální jako páska DVCAM a lze ji s úspěchem využít v nejrůznějších prostředích a situacích. Velikost a hmotnost pásek je také stejná, proto jsou vhodné např. pro natáčení exteriérů, koncertů nebo sportovních akcí. Při transportu médium chrání pevné profesionální pouzdro, což zaručí jeho plnou funkčnost i ve skutečně extrémních podmínkách. V nabídce je kompletní řada kazet s časem záznamu HDV od 34 do 276 minut.

DVCAM pro HDV představuje svou kvalitou pomyslný most mezi páskou DVCAM a Digital Master Tape™. Uživatelé, kteří s formátem HDV začínají, mohou využít režim 720p HD se snímkovou frekvencí 19 Mbps nebo režim 1080i HD se snímkovou frekvencí 25 Mbps nabízející kvalitnější obraz bez dalších nákladů.

Nová média DVCAM pro HDV by se tak měla stát přirozeným nástupcem kazety DVCAM. Na našem trhu jsou k dostání od 9. února 2009.

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Tiskové zprávy

Komentáře