Sony by na CES 2017 mohlo uvést OLED TV

vydáno 8. 12. 2016 | autor Pavel Kreuziger | sekce Novinky | téma Televizory | 1 komentář

Tagy: CES 2017, Forbes, LG.Display, oled tv, Sony, technologie

Po létech falešných nadějí by Sony konečně mohlo přijít s vlastní OLED televizí, a to na veletrhu CES 2017 v Las Vegas. Uvádí to několik zpráv včetně nedávné zprávy časopisu Forbes.

O plánu Sony na uvedení OLED televizoru neslyšíme poprvé. Například na CES 2013 se Sony spojilo s Panasonikem a obě firmy se pochlubily společným konceptem 56“ 4K OLED TV. Což nakonec vyšumělo do ztracena a obě japonské firmy ještě v tom roce partnerství ukončily. Panasonic pak v roce 2015 uvedl svou první OLED TV postavenou na panelu od LG.Display.

První zprávy o vstupu Sony na trh OLED TV bylo možné slyšet v září 2016, kdy portál BusinessKorea poznamenal, že „se očekává představení OLED TV firmami Panasonic a Sony.“ Počátkem listopadu pak spekulaci o Sony zopakovala italská média.

Nyní se do všeho přidal také John Archer z Forbesu, který zároveň cituje korejský portál ETNews, jenž víceméně potvrzuje, že jde o jistý kontrakt a Sony bude získávat panely taktéž od LG.Display. ETNews tvrdí, že o záměru Sony uvést vlastní OLED TV ví.

Sony již vyrábí OLED monitory pro profesionální uživatele a chtělo vstoupit na trh OLED TV už několik let. Nicméně podobně jako Samsungu se ani japonskému výrobci nepovedlo realizovat své ambice na masovou produkci technologie displejů přímo ve svých továrnách.

Zdroj: FlatpanelsHD

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře

Re: Sony by na CES 2017 mohlo uvést OLED TV

Vložil the impossible quiz (bez ověření), 19. Listopad 2018 - 17:28

Obrázek uživatele the impossible quiz

Panasonic pak v roce 2015 uvedl svou první OLED TV postavenou na panelu od LG.Display.