Sony BRAVIA V4000: jedinečný zážitek domácího kina

vydáno 11. 9. 2008 | autor Sony | sekce Tiskové zprávy | téma Televizory | 3 komentáře

Tagy: 1080p, 24p True Cinema, Blu-ray, BRAVIA ENGINE 2, BRAVIA Sync, DVB-C, DVB-T, Full HD, Handycam, HDMI, LCD, PlayStation 3, PS3, Sony, televizor, V4000

  • Rozlišení 1080p Full HD, tři velikosti obrazovky (až 52 palců)
  • Nový designový koncept „draw the LINE“
  • BRAVIA™ ENGINE 2: dokonalé vykreslení detailů a prvotřídní barvy
  • Režim 24p True Cinema™
Sony - logo

Elegantní a výjimečná řada LCD televizorů řady BRAVIA™ V4000 představuje velmi jednoduchou cestu k většímu a lepšímu domácímu kinu. Funkcemi nabitý televizor nabízí úžasnou kvalitu obrazu ve vysokém rozlišení HD a široké možnosti snadného propojení určitě potěší srdce každého fanouška domácího kina.

Stylová BRAVIA™ V4000 vstupuje na trh s obrazovkou ve třech velikostech: 40, 46 a 52 palců. Další obrazovky budou zařazeny do nabídky později v průběhu letošního roku.

Nenápadná elegance konceptu „draw the LINE“

Řada BRAVIA™ V4000 se vyznačuje nenápadnou elegancí inspirovanou novým designovým konceptem Sony zvaným „draw the LINE“. Toto minimalistické pojetí čerpá z toho nejlepšího z designu televizorů předcházejících generací a podtrhuje krásu obrazu v rozlišení HD, aniž by – i při větší úhlopříčce – na sebe v obývaném prostoru strhávalo pozornost.

Vedle integrovaného DVB-C/DVB-T tuneru řada V4000 doplňuje svůj 1080p Full HD LCD panel celou řadou pokročilých technologií zpracování signálu od společnosti Sony. Díky nim televizor vykresluje dokonale realistický obraz z jakéhokoli HD zdroje včetně přehrávačů Blu-ray Disků™, PlayStation®3 nebo HD videokamery Sony Handycam®.

O prvotřídní obraz ve Full HD kvalitě se stará nejnovější technologie BRAVIA™ ENGINE 2, která dodává obrazu nepřekonatelnou plnost a hloubku. LCD panel nabízí velmi vysoký dynamický kontrastní poměr 33000:1 (všechny modely: 40, 46 i 52 palců) zajištující kombinaci temné černé a jiskřivých jasných ploch jako při promítání v kině.

LCD televizor Sony BRAVIA KDL-V4000

Dopřejte si autentické zážitky

Ještě autentičtější zážitek domácího kina zprostředkovává režim 24p True Cinema™, který zobrazuje filmy na Blu-ray Disku™ se správnou – tj. původní – snímkovou rychlostí. Když se film přehrává jinou rychlostí, než v jaké byl původně ve studiu natočen, dochází ke zhoršení kvality obrazu i ke zkreslení hlasu herců. Funkce 24p True Cinema™ odstraňuje tento klasický problém způsobený konverzí z filmového formátu na snímkovou rychlost používanou v běžných televizích.

BRAVIA™ Sync zjednodušuje ovládání celé soustavy domácího kina prostřednictvím jediného tlačítka na dálkovém ovladači od televizoru. Díky funkci BRAVIA™ Sync je také možné pomocí dálkového ovladače od televizoru jednoduše ovládat připojenou kompatibilní videokameru Handycam®.

Velkou flexibilitu zajišťují tři HDMI vstupy, přes které je možné jedním kabelem připojit zařízení jako PlayStation®3, přehrávače Blu-ray Disků™ nebo HD videokamer Handycam®.

„BRAVIA™ V4000 představuje úžasnou syntézu zkušeností s HD technologiemi, jaké nemá nikdo jiný než společnost Sony, uživatelsky přívětivých funkcí a super moderní design,“ říká George Damigos, General Manager, Marketing, TV Operations Europe, Sony Europe. „Nová řada V4000 je dokonalým řešením pro každého, kdo si chce ve svým obývacím pokoji dopřát větší a lepší obraz i zvuk v rozlišení HD. Televizor je navíc velmi cenově výhodným řešením pro každého, kdo svůj zájem o vytvoření domácího kina, kterému se nic nevyrovná, myslí opravdu vážně.“

Klíčové vlastnosti a parametry

Velikost obrazovky 40 palců 46 palců 52 palců
1080p Full HD Ano Ano Ano
BRAVIA ENGINE 2 Ano Ano Ano
BRAVIA Sync Ano Ano Ano
24p True Cinema™ Ano Ano Ano
Režim Theatre Ano Ano Ano
Pozorovací úhel 178° Ano Ano Ano
Integrovaný DVB-C/DVB-T tuner Ano Ano Ano
3 x HDMI vstup Ano Ano Ano
2 x SCART Ano Ano Ano
Otočný stojan Ano Ano Ano
Dynamický kontrastní poměr 33000:1 33000:1 33000:1
Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Tiskové zprávy

Komentáře

Re: Sony BRAVIA V4000: jedinečný zážitek domácího kina

Vložil Anonym (bez ověření), 11. Září 2008 - 16:41

Obrázek uživatele Anonym

nechci hanět televizor jako takový, ale marketingové lákadlo jako je true cinema 24p je na dvě věci a jen mě vytáčí. Nechápu co je na 24p šklubání obrazu úžasného, když právě v kině se o kompenzaci tohoto nedostatku stará, na promítačce umístěný, maltézský kříž. Sony jde jen o to mít delší seznam funkcí jako prodejní argument.

Re: Sony BRAVIA V4000: jedinečný zážitek domácího kina

Vložil d.f.h, 11. Září 2008 - 17:44

Obrázek uživatele d.f.h

Mno… Tady jde asi o něco jiného. Na Blu-ray je skutečně uložen film s frekvencí 24 snímků za vteřinu. Stačí vzít kalkulačku a spočítat si, že pokud se touto rychlostí posílá do televize se zobrazovací frekvencí 50 Hz nebo 100 Hz, nemůže být výsledek 1:1 a obraz se škube. Při 24fps → 24fps se škubání naopak eliminuje.

A kromě toho 1080p/24 mají i všechny ostatní (nové) televize jiných značek, takže bych to spíš než marketingovým lákadlem nazval jakýmsi budoucím standardem.

Re: Sony BRAVIA V4000: jedinečný zážitek domácího kina

Vložil Anonym (bez ověření), 12. Září 2008 - 23:40

Obrázek uživatele Anonym

ano bravie jsou dobre a nemohu na ne nadavat nadavaji na jen ti co je nemaji protoze doma maji vyblitou vakuovku.CTR co vic k tomu rici.