Sonos Playbase: neuvěřitelně tenký reproduktor pro ploché TV

vydáno 9. 3. 2017 | autor Pavel Kreuziger | sekce Novinky | téma Hi-Fi audio

Tagy: Dolby Digital, domácí kino, reproduktor, Sonos Playbase, televize

Společnost Sonos přidává do svého portfolia domácích audio řešení druhý televizní reproduktor, model Playbase, který je určen k tomu, aby spočíval pod TV s plochou obrazovkou, k níž se připojuje přes optický kabel.

Kromě toho se Playbase (za 699 USD, necelých 18 tisíc korun) připojuje stejně jako trochu starší Playbar bezdrátově s příslušným subwooferem stejného výrobce a jakýmkoliv párem bezdrátových reproduktorů, a společně s nimi pak tvoří 5.1kanálový systém domácího kina.

Obdélníkový reproduktor měří 72 centimetrů na délku a 36 centimetrů do hloubky, je však vysoký jen 5,8 centimetru a dokáže sloužit jako podstavec pro televizi vážící až 34 kilogramů. Polykarbonátový obal pokrytý sklem obsahuje šest středových měničů, tři výškové reproduktory a jeden basový, přičemž každý jednotlivý měnič je spárován se svým vlastním zesilovačem třídy D. Jak je typické pro firmu Sonos, nepřidala k Playbase výstup na externí zesilovač, jenže je fakt, že u reproduktorů této značky není příliš potřeba dále zvyšovat hlasitost.

Playbase bude podporovat prostorový zvuk Dolby Digital, ale ne DTS. Oba kodeky bývají součástí DVD disků, Dolby však dominuje na trhu streamovaného videa. Sonos zároveň nepodporuje ani kvalitnější kódování Dolby TrueHD, ani DTS-HD Master Audio, což jsou technologie přítomné na discích Blu-ray a Blu-ray HD. Ani nemůže, protože takové soundtracky vyžadují datový přenos, který dokáže zajistit jen připojení HDMI.

Zdroj: Techhive.com

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře