Skype v televizorech Panasonic už na jaře!

vydáno 8. 2. 2010 | autor Panasonic | sekce Tiskové zprávy | téma Televizory, IT a software | 2 komentáře

Tagy: Eurosport, Nova, Panasonic, Picasa, Skype, televizor, Twitter, USB, VIERA, VIERA CAST, YouTube

Panasonic - logo Skype - logo

Díky nové aplikaci televizor spojí rodinu a nejbližší tak jako nikdy předtím.

Dosud se před televizní obrazovkou potkávali jen členové rodiny žijící v jedné domácnosti. Brzy se ale právě televizor stane prostředkem na spojení s těmi, od kterých vás dělí stovky a tisíce kilometrů.

Společnost Panasonic a Skype totiž přinášejí nové řešení pro ještě jednodušší a pohodlnější videohovory. Už toto jaro budou moci majitelé nových televizorů Panasonic VIERA vybavených aplikací VIERA CAST využívat nejoblíbenější program pro videokomunikaci přímo z pohodlí svého gauče.

Na spojení s nejbližšími už nebude nutný telefon ani počítač, postačí sáhnout po dálkovém ovladači. Rodiče žijící daleko od dětí tak uvidí své ratolesti nebo vnoučata přímo na obrazovce televizoru a budou s nimi mluvit tak dlouho, jak budou chtít.

Použití aplikace je absolutně jednoduché a zvládne ho i člověk, který Skype na počítači nikdy nepoužíval. Prostřednictvím USB portu připojíte k televizoru kameru a mikrofon a dálkovým ovládáním zahájíte hovor. Bez ohledu na to, jak daleko od televizoru se nacházíte, budete své nejbližší vidět i slyšet ještě zřetelněji než kdykoliv předtím.

Díky čtyřem samostatným mikrofonům pro volající se hovoru může zúčastnit až několik lidí najednou, a běžný telefonát se tak změní v příjemné rodinné setkání se všemi, na kterých vám záleží.

„Skype bude českým zákazníkům k dispozici už na jaře 2010, a to ve všech letošních modelech televizorů VIERA CAST. A nepůjde jen o prémiové modely,“ komentuje novinku Lukáš Holub, produktový manažer Panasonic Česká a Slovenská republika, a dodává:

Panasonic - Skype

„Videohovory prostřednictvím Skype rozšiřují náš úspěšný koncept bezplatných internetových služeb VIERA CAST. Chceme z televize udělat aktivního společníka pro celou rodinu a zpřístupnit tak možnosti internetové zábavy i těm, u kterých počítač stále vzbuzuje respekt. Díky jednoduchému ovládání to zvládne i starší generace.“

Služba Skype se do televizoru nainstaluje automaticky bezplatně hned po tom, jakmile bude zpřístupněná. Při prvním použití stačí zadat svoje přihlašovací údaje nebo si vytvořit nový účet. Mikrofony zachytí čistý zvuk i ze vzdálenějšího místa, takže uživatel nemusí stát před obrazovkou, aby jeho blízký zřetelně rozuměl, co si říkají.

V případě volání mezi dvěma televizory VIERA potěší videohovor v HD rozlišením 1282×700 a dokonale čistým zvukem, který je srovnatelný až lepší než ze sluchátek. Telefonáty prostřednictvím Skype budou bezplatné.

VIERA CAST – internet v televizi jednoduše a pro každého

Panasonic už minulý rok vybavil svoje televizory funkcí VIERA CAST, která vám zprostředkuje nejpopulárnější internetový obsah. Stisknutím jediného tlačítka získáte přímo z pohodlí obývacího pokoje bezplatný a okamžitý přístup do kompletního archivu oblíbené stanice TV NOVA, na populární videoserver YouTube či další oblíbený portál Picasa.

Sportovním fanouškům VIERA CAST umožní přístup ke sportovnímu zpravodajství a strhujícím videím stanice Eurosport. Mimo to máte vždy po ruce týdenní předpověď počasí, informace o dění ve světě či zprávy z burzy. Panasonic už nyní připravuje další rozšíření atraktivního obsahu. Přibudou sociální sítě, např. Twitter, stejně jako lokální obsah.

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Tiskové zprávy

Komentáře

Re: Skype v televizorech Panasonic už na jaře!

Vložil TRAX (bez ověření), 8. Únor 2010 - 16:43

Obrázek uživatele TRAX

super nápad!!!

Re: Skype v televizorech Panasonic už na jaře!

Vložil Ludvic (bez ověření), 8. Únor 2010 - 18:53

Obrázek uživatele Ludvic

Jo dobrý, ale spíš mě s… že v sony nemají kluci zájem to dát do PS3, když PSP Skype má…