Skylink a CS Link překonaly hranici jednoho miliónu uživatelů

vydáno 25. 1. 2010 | autor SES ASTRA | sekce Tiskové zprávy | téma Z domova

Tagy: Astra, CS Link, DHT, Direct-To-Home, satelit, SES ASTRA, Skylink

SES ASTRA - logo

SES ASTRA z holdingu SES dnes oznámila, že její nejvýznamnější klienti v České republice, satelitní platformy Skylink a CS Link, výrazně rozšířili svůj dosah a vysílají nyní společně pro více než jeden milión uživatelů přes satelitní pozici ASTRA 23,5 stupně východně.

Podle údajů provozovatelů slouží Skylink více než 600000 a CS Link více než 400000 uživatelů, kteří přijímají digitální programy z orbitální pozice 23,5E. Tímto Skylink a CS Link pronikli do více než jedné pětiny všech českých televizních domácností.

Pozice ASTRA 23,5E byla v regionu střední a východní Evropy oficiálně představena na konci roku 2006 a pouhé 3 roky po svém zprovoznění se stala v České republice hlavní satelitní pozicí. Orbitální pozice ASTRA 23,5 stupně východně představuje také největší hnací sílu digitalizace v probíhajícím procesu vypínání analogového vysílání.

Jde o nejrychleji rostoucí hotspot společnosti SES ASTRA v Evropě a hlavní DTH pozici (Direct-To-Home – vysílání přímo do domácností) v České republice.

Tisková konference SES ASTRA, 21. ledna 2010, Praha

„Úspěch Skylinku a CS Linku ukazuje, že SES ASTRA uspěla při zřizování orbitální pozice 23,5E jako hlavní orbitální pozice pro Českou republiku a trh střední a východní Evropy. Během relativně krátké doby získaly služby CS Link a Skylink jeden milión uživatelů. Jsme velmi hrdí, že jsme přispěli k tomuto úspěchu, a budeme i nadále podporovat pozici 23,5E a proces digitalizaci v České republice i celé střední a východní Evropě,“ říká Martin O. Kubacki, generální ředitel ASTRA pro střední a východní Evropu.

SES ASTRA úspěšně rozvíjí orbitální pozici 23,5E také v dalších zemích střední, východní a západní Evropy, například na Slovensku, v Chorvatsku a také v zemích Beneluxu.

Služby Skylink a CS Link na orbitální pozici ASTRA 23,5 stupně východně nabízejí všechny hlavní české a slovenské veřejnoprávní i komerční programy za jednorázový poplatek. Bezplatně lze sledovat celkem přes 20 programů. Nabídka obou provozovatelů obsahuje také placené televizní balíčky a HD programy.

Pro příjem satelitní televize prostřednictvím platforem Skylink nebo CS Link je nutná pouze 60 cm satelitní anténa, nasměrovaná na orbitální pozici ASTRA 23,5 stupně východně, a satelitní přijímač s dekódovací kartou CS Link nebo Skylink.

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Tiskové zprávy

Komentáře