Skříňové horny od Klipsche slaví 70 let

vydáno 3. 6. 2016 | autor Pavel Kreuziger | sekce Novinky | téma Hi-Fi audio

Tagy: 70. výročí, 70th Anniversary, horny, Klipsch, Klipschorn

Americká společnost orientovaná na Hi-Fi s názvem Klipsch slaví 70 let, stejně jako její nejslavnější produkt, skříňové reproduktory Klipschorn.

Při té příležitosti se tato nádherná retro záležitost samozřejmě dočkala výroční verze. Ta se od dosavadních modelů příliš neliší, stále se točí okolo patentované hornové technologie zakladatele společnosti Paula W. Klipsche. Přesto jsou zde některé změny. Tou nejpatrnější je celkově uzavřená zadní nízkofrekvenční horna, což umožňuje vyšší flexibilitu při umístění zařízení v rámci domácnosti.

Novinka je poněkud nepřekvapivě omezená na 70 párů, které jsou vyrobeny z dýhy australského ořešáku. Větší retro si ani nedokážeme představit. Původní design spoléhá na zdi a podlahu okolo reproduktoru, které odrážejí zvuk, což způsobuje jeho efektivnější šíření na krátkou vzdálenost.

Klipsch svou výroční edici samozřejmě balí do „vintage“ hávu, a tak není divu, že ji na oficiálních reklamních snímcích kombinuje se stylovým gramofonem. Dobrý design se pozná tím, že se neokouká a není třeba jej měnit, což u Klipschornů platí více než kde jinde.

A cena? Pokud byste doma chtěli něco, čím byste se mohli chlubit návštěvám a zároveň to bylo funkční, přichystejte si 16 tisíc amerických dolarů (388 tisíc korun). Tato částka odpovídá jak kvalitě, tak tomu, že se jednotlivé kousky ručně skládají v továrně v americkém Arkansasu.

Zdroj: The Verge

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře