Simpsonovi jdou do digitálu. S DVD končí.

vydáno 10. 4. 2015 | autor Petr Semecký | sekce Novinky | téma Filmy, Ze světa | 1 komentář

Tagy: digitální distribuce, DVD, film The Simpsons, seriál, Simpsonovi, streaming

Kupujete si Simpsonovy na DVD a chtěli jste mít žlutou rodinku za pár let hezky zkompletovanou? Nyní vám vaše plány možná zkazí sami tvůrci, resp. televizní stanice Fox. Ta totiž rozhodla, že prodeje DVD se jí nevyplatí a v rámci šetření bude lepší spolehnout si čistě na digitální distribuci. Jenže ta má samozřejmě háček, neboť od loňska nastartovaný projekt Simpsons World není dostupný po celém světě.

Simpsons World si můžete pustit pouze s americkou IP adresou, všechny ostatní regiony jsou blokované, čímž zájemci o streamování veškerých epizod populárního seriálu a bonusové náplně přichází o jedinou možnost, jak si seriál legálně sehnat pro domácí užití.

Simpsonovi / The Simpsons (1989-?)

Doposud se ze Simpsonových dostalo na DVD 18 sezón, některé z nich jsou přitom k mání i na Blu-ray. Přerušení distribuce fyzických médií je tak ze strany Foxu tak trochu podpásovka. Ač totiž televize nevylučuje, že se po skončení (pokud na něj někdy dojde) seriálu dočkáme nějaké kompletní edice, fanouškům, kteří si pořídili dosavadní série a opravdu do seriálu investovali nemalou finanční částku, de facto ukázala záda, neboť jejich snahu financovat seriál skrz kanál domácí zábavy považuje za neefektivní.

Se seriály na domácích nosičích je to však dlouhodobě ošemetné. A neplatí to jen pro tuzemský trh, kde se seriálové tvorby dočkáváme sporadicky a zpravidla v ošizených edicích bez bonusů, dabingu, případně adekvátní technické kvality. Situace v zahraničí je obdobná. Řada seriálů (zpravidla průměrně úspěšných sitcomů) se po vydání první série na DVD nedočká pokračování. Vydávání na Blu-ray je pak výsadou jen pro ty nejúspěšnější. A když nedokáží na trhu s disky uspět ani populární Simpsonovi, je to jasný signál, že se na světlé časy blýskat rozhodně nebude.

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře

Re: Simpsonovi jdou do digitálu. S DVD končí.

Vložil Michal Kubeček (bez ověření), 10. Duben 2015 - 19:26

Obrázek uživatele Michal Kubeček

Simpsonovi jsou sice populární, ale těch sérií už je strašně moc, takže lidí, kteří by si chtěli budovat kompletní DVD sbírku, IMHO tak moc nebude, to budou jen opravdu hardcore nadšenci. Větší šanci na komerční úspěch DVD vydání tak bude mít spíš seriál, který třeba nemá tak širokou diváckou obec, ale má oddanější fanouškovskou základnu a menší počet sérií (z hlavy mne napadá třeba Battlestar Galactica, kterou se nakonec s odřenýma ušima podařilo dokončit i u nás). Simpsonovi jich momentálně mají 26 a konec v nedohlednu; když si představím, kolik by to bylo disků, tak to bych to musel opravdu „žrát“, abych o tom uvažoval.

„prodeje DVD se jí nevyplatí a v rámci šetření bude lepší spolehnout si čistě na digitální distribuci“ – DVD jsou také digitální distribuce, jsou to sice fyzická média, ale digitální (navíc vydavatelé s oblibou tvrdí, že si vlastně nekupujeme ten disk, ale jen určitá omezená práva k přehrávání jeho obsahu).