Shyamalanův Ďábel posedne Blu-ray

vydáno 23. 11. 2010 | autor Petr Semecký | sekce Novinky | téma Filmy, Ze světa

Tagy: Blu-ray, Ďábel, Devil, film, Universal, Universal Pictures, Universal Studios, Vyvolený

Ďábel (Devil, 2010)

M. Night Shyamalan sice není po kapitálním průšvihu s názvem Poslední vládce větru nejpopulárnějším tvůrcem na planetě, ale stále se snaží, aby světu dokázal, že není úplně na odstřel.

Tuto snahu nejžhavěji reprezentuje první část chystané série The Night Chronicles (Shyamalan vymýšlí hororově-thrillerové náměty a produkuje) jménem Ďábel (Devil, 2010, FDB.cz), v níž se skupinka lidí ocitne v klaustrofobním prostředí jednoho výtahu a pomalu zjišťuje, že je jeden z nich je – jak lze z názvu vyvodit – sám nejvyšší pekelník.

Recenze se zatím poměrně shodují, že nejde o žádný zázrak, zároveň však dodávají, že má film daleko i k vyloženému propadáku. Navzdory jalové zápletce s předvídatelnou pointou je prý v Ďáblovi slušná dávka napětí a dokonce i špetka zábavy. Což jsou ingredience, které se z předchozích „shyamalanovek“ pomalu vytratily.

Buď jak buď, fandové „modrých“ placek si budou moci kvality Ďábla ověřit již brzy sami. Zatímco v tuzemsku řádí Ďábel pouze v multiplexech, v USA se co nevidět přemístí na Blu-ray, kam ho hodlá studio Universal 21. prosince poslat s adekvátní bonusovou výbavou pokrývající vznik tohohle skromného hororu převážně po stránce scenáristiky.

Rozebírat se totiž budou především plány na celou sérii (jedna z následujících kapitol by měla těžit z námětu na pokračování Shyamalanova nejlepšího filmu – Vyvoleného), a také tvorba ďábelského příběhu, nastaveného na spořivý režim.

Ďábel (Devil, 2010)

Komu se tedy nechce do kina, anebo film viděl a chce ho mít doma, dostane brzy příležitost. Jen musí brát zřetel na skutečnost, že zahraniční edice na 99 procent nebude obsahovat českou lokalizaci. Ale koho by taková drobnost zastavila…

Článek je součástí seriálu Blu-ray filmy na obzoru »

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře