Sharp zdvojnásobí výrobní kapacitu LCD panelů

vydáno 3. 5. 2010 | autor Sharp | sekce Tiskové zprávy | téma Televizory

Tagy: LCD, RGBY, Sakai, Sharp, televizor, UV2A

SHARP - logo

Vstupní kapacita mateřských skel se zdvojnásobí z 36000 na 72000 kusů za měsíc.

Společnost Sharp zdvojnásobí výrobní kapacitu ve své továrně na LCD panely GREEN FRONT SAKAI, umístěné nedaleko japonského města Sakai (ležícího v Ósacké prefektuře), na 72000 mateřských skel za měsíc, z důvodu vzrůstající poptávky po LCD panelech pro televizory. Tato továrna na LCD panely využívá jako první na světě mateřská skla 10. generace.

S využitím vlastní UV2A photo-alignment technologie vyrábí továrna v Sakai panely s vysokým kontrastem a vynikající energetickou účinností ve velikostech obrazovek 40" a větších. Tyto panely jsou velmi vysoko hodnoceny u výrobců LCD televizí po celém světě.

Továrna je v současnosti v plném provozu a běží na vstupní kapacitu 36000 mateřských skel za měsíc. Pro uspokojení poptávky Sharp zdvojnásobí od července tohoto roku tuto kapacitu na 72000 mateřských skel za měsíc.

Sharp bude v této nejvyspělejší továrně vyrábět LCD panely s pomocí vlastní UV2A technologie a RGBY technologie čtyř základních barev. Navíc bude Sharp usilovat o ještě větší cenovou konkurenceschopnost a bude se i nadále podílet na rozvoji trhu s velkoformátovými displeji, včetně LCD televizí a digitálních reklamních nosičů (e-signage displeje).

Sharp Sakai G10 - první továrna 10. generace na světě

Ekologické aktivity Sharpu

Díky své globální strategii udělal Sharp z ochrany životního prostředí nedílnou součástí své korporátní kultury. Tzv. Super zelená strategie zahrnuje výrobu energii šetřících a energii generujících výrobků v ekologicky vyspělých továrnách, společně se zodpovědným recyklováním.

Jedním z hlavních cílů společnosti na její cestě stát se „ekologicky vyspělou společností“ je významné snížení přímých a nepřímých emisí CO2 při výrobě a také v našich produktech. Sharp definoval ekologické standardy, které aplikuje na své výrobky a továrny po celém světě, a tyto standardy jsou neustále revidovány a průběžně zpřísňovány.

Související články

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Tiskové zprávy

Komentáře