Sharp urychlil start výroby nových LCD panelů

vydáno 25. 9. 2009 | autor Sharp | sekce Tiskové zprávy | téma Televizory, Ze světa

Tagy: e-signage, G10, HDTV, Kameyama, Kameyama 2, LCD, LED, Sakai, Sharp, televizor

SHARP - logo

První továrna 10. generace na světě zahájí výrobu velkoformátových LCD televizí a e-signage displejů v říjnu 2009

Poptávka po vysoce kvalitních LCD panelech je stále vysoká. Především na rozvíjejících se trzích jako je čínský, ale také v Evropě, jednom z největších zámořských trhů pro Sharp, roste poptávka po LCD televizích navzdory ekonomické recesi.

Navíc začal vzkvétat trh s e-signage displeji. Aby Sharp uspokojil tuto stoupající poptávku urychlil start výroby v první továrně 10. generace v japonském Sakai o pět měsíců, s výrobou se začne v říjnu 2009.

Technologická společnost Sharp buduje od října 2007 nejmodernější továrnu na LCD televize na světě v japonském Sakai ležícím blízko Osaky. Nový výrobní komplex bude první 10. generace umožňující zpracování LCD mateřských skel o velikosti 9 metrů čtverečních (2880 mm x 3130 mm).

Budou tak o 60 procent větší než ty v současné továrně Sharpu 8. generace – Kameyama II. Mohou být použity k výrobě například 6 kusů 60 palcových nebo 8 kusů 50 palcových LCD panelů.

„Navzdory globální recesi poptávka po vysoce kvalitních LCD panelech roste, speciálně na rozvíjejících se trzích jako je například ten čínský. Podle výzkumu společnosti DisplaySearch vzroste trh s LCD televizemi v roce 2009 o 17 procent na přibližně 120 miliónů kusů. V samotné Evropě naše odhady předpovídají letošní poptávku po 37 miliónech kusů, což je o 7 procent více než v minulém roce,“ tvrdí Hiroshi Sasaoka, CEO Sharp Electronics Europe.

„LCD výroba v našich továrnách v Kameyamě už nyní běží na plnou kapacitu. Z toho důvodu jsme urychlili start výroby v naší nové továrně v Sakai o 5 měsíců, abychom uspokojili tuto poptávku,“ pokračuje Sasaoka.

Sharp Sakai G10 - první továrna 10. generace na světě

Kromě TV sektoru získává rychle na důležitosti trh s reklamními e-signage displeji. Podle čísel zvěřejněných společností iSuppli, specializující se na marketingové výzkumy, celosvětová poptávka po displajích a monitorech pro použití jako elektronické plakáty a bilboardy, reklama na zastávkách a na letištích atd. vzrostou trojnásobně v nejbližších čtyřech letech na více než 20 miliónů kusů.

Rozrůstající se portfolio e-signage displejů Sharp, včetně nových formátů o velikosti 108 a 82 palců, umožňují společnost, aby výrazně profitovala z tohoto vývoje. Továrna G10 v Sakai je klíčem k efektivnější výrobě LCD pro tento rostoucí trh.

Díky spuštění továrny G10 v Sakai bude moci být přesunuta výroba malých a středních formátů LCD panelů do moderní továrny Kameyama. Což umožní vyrábět displeje pro mobily, automobilové a průmyslové aplikace ještě efektivněji a kvalitněji.

Byznys s LCD a dalšími elektronickými komponentami tvoří okolo jedné třetiny prodejů Sharpu.

Sakai je ekologicky nejvyspělejší průmyslový komplex na světě. Součástí továrny je 28 megawattový fotovoltaický systém, který se skládá z 18 megawattové instalace na střechách a solární panely o kapacitě 10 megawattů jsou instalovány volně v terénu.

Je také vybaven systém LED osvětlením: Sakai je kompletně osvětleno více než 100000 elektroluminiscenčními diodami – což je největší instalace LED osvětlení na světě. Díky LED technologii sníží Sharp ročně emise CO2 v Sakai o 17750 tun.

Kromě nejmodernější LCD továrny obsahuje 1, 27 miliónů čtverečních metrů velký „Výrobní komplex pro 21. století“ v Sakai prostory pro dodavatele pro celý výrobní proces.

„Tato unikátní koncentrace specialistů, know-how a špičkových výrobních zařízení na jednom místě umožňuje posunout vertikálně integrovanou výrobu na novou úroveň. Kromě podstatných časových a nákladových výhod nám to umožní kombinovat inovativní LCD technologie se schopností zpracovávat obzvláště velké skleněné substráty pro LCD. Výsledkem toho všeho jsou naše nejmodernější LCD televize,“* vysvětluje Sasaoka.

„K tomu ještě budeme minimalizovat CO2 emise jak jen to bude možné a zaručíme šetrnou, energeticky úspornou výroba. To nám dovolí jednak zdůraznit naše lídrovství na poli LCD inovací a potvrdí naše smělé tvrzení, že jsme ekologicky vyspělou společností,“ uzavírá Sasaoka.

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Tiskové zprávy

Komentáře