Sharp je připraven na 3D díky pětici nových projektorů

vydáno 2. 4. 2010 | autor Sharp | sekce Tiskové zprávy | téma Projektory

Tagy: 120Hz, 2D, 3D Ready, 3D Ready DLP, BrilliantColor, DLP, PG-D45X3DX-RGB, projektor, RGBWCY, Sharp, Texas Instruments, XGA

SHARP - logo

Sharp představil svou novou řadu 3D-ready projektorů poprvé na veletrhu „Paperworld 2010“. Díky DLP technologií a možnosti propojení se speciálními 3D zatmívacími brýlemi nabízejí tyto modely perfektní zážitek ze sledování 3D filmů.

Použití BrilliantColor technologie zaručuje kvalitní detaily a obraz ve vysokém rozlišení, který lze přízpůsobit podle osobních požadavků. Nápaditý design projektorů zaujme při používání v domácnosti a neztratí se ani v kanceláři.

„V minulosti 3D projektory vyžadovaly dva propojené projektory, které promítaly datový tok pro levé a pravé oko odděleně,“ vysvětluje Peter Heins, produktový manažer pro profesionální monitory a projektory společnosti Sharp Electronics Europe.

„Naše nové 3D-ready DLP projektory zkombinují dva datové toky v jeden výstupní signál, který je promítán střídavě v rychlých sekvencích. V kombinaci se speciálními 3D zatmívacími brýlemi tak nabízí úžasný trojrozměrný obraz dosažený pouze jedním zařízením.“

Klíčovým předpokladem pro tento systém je 120 Hz technologie použitá v projektorech Sharp. V kombinaci se speciálními 3D zatmívacími brýlemi, které mají skla z tekutých krystalů, která jsou synchronizována s výstupním signálem a střídavě se zatmívají a propouštějí obraz, jsou jednotlivé snímky zobrazovány střídavě v rychlých sekvencích (ve frekvenci 60 Hz pro každé oko).

3D projektor Sharp PG-D45X3DX-RGB

Tímto způsobem sleduje levé oko pouze sudé snímky určené pro levé oko a pravé liché. Mozek diváka automaticky spojí tyto samostatné pohledy do jednoho a vnímá je jako jeden prostorový obraz.

Další podmínkou pro perfektně ostrý 3D obraz je DLP-link technologie firmy Texas Instruments. Divák se dívá na obraz generovaný DLP čipem pomocí miliónů mikrozrcátek. Čip ovládá jednotlivá zrcátka při odrážení a směřování světleného paprsku a produkuje tak realistické 3D efekty.

„Rád bych upozornil také na světelný výkon našich projektorů,“ pokračuje Peter Heins. „S hodnotami jasu až 4500 ANSI lumenů a statickým kontrastem 2500:1 je prostorový obraz jasně viditelný i v obtížných světelných podmínkách.“ 3D ready DLP projektory mají XGA rozlišení 1024×768 pixelů a fungují také v 2D režimu.

Revoluční je rovněž podání barev nových 3D ready DLP projektorů. Díky technologii BrilliantColor firmy Texas Instruments využívají projektory barevnou paletu, která využívá šesti barev (RGBWCY) místo obvyklých tří. Tento systém zaručuje přesnější podání barev a proto mohou být jednotlivé odstíny reprodukovány velmi přesně.

Pět nových 3D-ready DLP projektorů je speciálně navrženo pro používání ve školách, v konferenčních sálech, ale hodí se i do prostorově omezených místností, například jako součást domácího kina. Díky schopnosti zobrazit 3D obraz jsou ideální pro vědecké vizualizace, zobrazování matematických modelů nebo designových studií.

Nová řada 3D-ready projektorů Sharp přijde do obchodů v dubnu 2010. Ceny budou pouze mírně vyšší než u srovnatelných 2D XGA projektorů.

Související články

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Tiskové zprávy

Komentáře