Sharp a Toshiba vytvořily alianci pro výrobu LCD televizí

vydáno 3. 1. 2008 | sekce Tiskové zprávy | téma Televizory

Tagy: LCD, LSI, Sharp, televizor, Toshiba

Sharp a Toshiba oznamují, že se dohodly na úzké spolupráci v oblasti vývoje a výroby displejů z tekutých krystalů (LCD). Očekává se, že tento tah zvýší hodnotu obou společností, podpoří jejich ziskovost a globální konkurenceschopnost. Úzká spolupráce umožní oběma společnostem efektivně využít vlastní silné stránky a zdroje, u Sharpu jsou to zkušenosti s výrobou LCD a u Toshiby v oblasti polovodičů.

Sharp + Toshiba

Sharp a Toshiba zahájí spolupráci ve fiskálním roce 2008 – Sharp získá od Toshiby jejich systém LSI čipů pro LCD displeje a Toshiba zase od Sharpu LCD moduly pro televize o rozměrech 32 palců a větší. Sharp chce touto spoluprací z 50 procent pokrýt svou vlastní potřebu LSI čipů pro LCD televize ve fiskálním roce 2010, zatímco Toshiba má za cíl uspokojení 40 procent svých dodávek LCD modulů ve stejném roce.

Globální trh s LCD televizemi roste velkou rychlostí a očekává se, že tomu tak bude i v následujících letech. S příchodem nejrůznějších typů displejů na trh zaměřuje společnost Sharp své úsilí do vývoje LCD televizí s charakteristickou tenkou linií, nízkou hmotností, vysokým rozlišením a dlouhou životností, a soustředí se také na výrazné snížení spotřeby energie.

Stále více jsou pro televize vyžadovány LSI čipy a to nejenom pro jejich hlavní roli a tou je zpracování obrazu, ale také pro podporu pokročilých funkcí a vyšší úrovně výkonu. Se stoupajícím rozlišením televizí dodávají LSI čipy od Toshiby špičkovou kvalitu ve zpracování obrazu, která uspokojí nejnáročnější požadavky nevýznamnějších výrobců televizí.

Spojením klíčových technologií světové úrovně budou Sharp a Toshiba podporovat své obchodní aktivity vývojem odlišných produktů. Každá společnost má za cíl upevnit svou pozici na trhu s LCD televizemi a posílit svou konkurenceschopnost v oblasti LCD a polovodičů nutnou k překonání stále intenzivnější globální konkurence.

O společnosti Sharp

Sharp je celosvětový výrobce novátorských produktů a unikátních technologií hrající klíčovou roli ve skládání mozaiky budoucnosti elektroniky. Jako lídr v oblasti displejů z tekutých krystalů (LCD) a digitálních technologií Sharp nabízí jedny z nejširších a nejpokročilejších řad spotřební elektroniky, informačních produktů a elektronických komponent.

O společnosti Toshiba

Společnost Toshiba Corporation je mezinárodní společnost zaměřená na elektroniku s technologicky vyspělými produkty v mnoha předních oborech. Především je však důležitou hybnou silou v oblasti informačních technologií.

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Tiskové zprávy

Komentáře