Seznam rozjíždí vlastní televizi

vydáno 1. 6. 2016 | autor Pavel Kreuziger | sekce Novinky | téma Z domova

Tagy: HbbTV, internetová televize, Seznam.cz TV, Smart TV, Stream.cz

Seznam.cz poslední květnový den rozjel vlastní internetovou televizi Seznam.cz TV. Tu si na svých přístrojích mohou naladit vlastníci chytrých televizí s podporou standardu HbbTV.

Těm se televizní kanál Seznamu automaticky zobrazí v seznamu kanálů v případě, že jsou připojeni k internetu a zároveň disponují anténou schopnou příjmu digitálního pozemního vysílání. Na programu jsou aktuálně pořady online TV Stream.cz, patřící do stáje Seznamu, provozovatel pak má v plánu obsah i nadále doplňovat.

„Hledali jsme způsob, jak zjednodušit přístup k internetovému obsahu přímo přes televizní obrazovky. Chtěli jsme vymyslet, jak se na internet přepnout stejným tlačítkem, jímž se na televizním ovladači přepínají programy. A přesně tohle Seznam.cz TV umí,“ řekl k tomu Pavel Zima, generální ředitel Seznamu.

Prostřednictvím pozemní sítě je šířen datový signál, jenž ve chvíli, kdy přepnete na kanál Seznam.cz TV, automaticky přepne do internetového vysílání. Podle Zimy použije dosavadní aplikaci Stream.cz pro chytré televize 60 tisíc zařízení alespoň jednou měsíčně. Ředitel zároveň odhaduje, že by Seznam.cz TV měla přinést více než 1 700 000 zhlédnutí, což je číslo v současnosti generované všemi Smart TV aplikacemi Stream.cz. Kromě známých pořadů, jako je Kancelář Blaník, Autobazar Monte Karlo nebo Jídlo s.r.o. přinese nová televize také pohádky pro děti.

Zdroj: Seznam Blog

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře