Serif TV: TV od Samsungu s netypickým designem

vydáno 12. 10. 2015 | autor Pavel Kreuziger | sekce Novinky | téma Televizory

Tagy: design, font, písmo, Ronan & Erwan Bouroullec, Samsung, Serif TV

Výrobci televizí se v souladu s posledními trendy snaží, aby jejich produkty byly co nejtenčí. Výjimkou není ani Samsung, který však tentokrát představil něco zcela jiného: Serif TV.

Televize inspirovaná fonty, tedy sadami písem, byla vyvinuta ve spolupráci s francouzskými designéry Ronanem a Erwanem Bouroullecovými. Bylo to vůbec poprvé, co oba bratři, známý svým nábytkovým designem, pracovali na elektronickém zařízení.

Serif TV, která byla představena v úterý 22. září na akci London Design Festival, staví svůj název na faktu, že zboku připomíná velké písmeno I v patkovém provedení. Televize byla navržena tak, aby připomínala kus nábytku, a je dokonce vybavena vlastníma nohama, čímž získává retro vzhled připomínající nejstarší televizory z 50. let. Byť není tak tlustá.

Jihokorejský výrobce podle svých slov vyvíjel Serif TV poslední tři roky. Zadní panel je vyveden z tkané látky, která ukrývá jednotlivé porty a kabely a podtrhuje tak celkový retro design zařízení. Překopání a zjednodušení se dočkalo i uživatelské rozhraní a dálkové ovládání.

Televize bude dostupná ve třech různých velikostech – 40" Ultra HD, 32" Full HD a 24" HD. Uživatelé si budou moci vybrat z červeného, modrého či bílého provedení. Zařízení bude od 22. listopadu k dispozici v Dánsku, Francii, Švédsku a Velké Británii, přičemž nejlevnější set vyjde na 499 liber (asi 18,5 tisíce korun). Cena těch dražších zatím nebyla zveřejněna.

Zdroj: Techspot

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře