Seriály na Blu-ray: Tráva, Ztraceni, 24 hodin, Chirurgové a další

vydáno 14. 3. 2009 | autor Daniel Felix Hrouzek | sekce Novinky | téma Filmy, Ze světa

Tagy: 20th Century Fox, 24, 24 hodin, Blu-ray, BonusView, Chirurgové, Disney, DTS-HD Master Audio, Grey's Anatomy, LionsGate, Lost, Mad Men, MPEG-4 AVC, PCM, seriál, Tráva, Weeds, Ztraceni

Ve vysokém rozlišení se kromě filmů začínají stále častěji objevovat také televizní seriály. Vytipovali jsme ty nejlepší z nich a jejich přehled vám teď přinášíme.

Některé seriály už na Blu-ray mají nejnovější sezóny a teď pouze doplňují směrem dozadu. To je případ kultovní série Ztraceni (Lost, FDb.cz), jejíž třetí a čtvrtá sezóna vyšla vždy na konci roku (tedy 2007 a 2008, viz Ztraceni – 3. sezóna a Ztraceni – 4. sezóna).

Studio Disney teď na 16. června připravuje v USA Blu-ray vydání první a druhé sezóny, které vlastně celé šílenství kolem seriálu odstartovaly. Očekává se MPEG-4 AVC obraz, PCM 5.1 zvuk a bonusová výbava korespondující s předchozími DVD vydáními. Studio slibuje i exkluzivní bonusy pouze pro Blu-ray verzi, nic konkrétního ale ještě není známo.

Špatnou zprávou je, že studio Disney své disky regionálně kóduje. Bylo tomu tak v případě zmiňované třetí a čtvrté sezóny a není důvod, proč by první a druhá měly být region free. Bohužel tedy nezbývá než čekat na evropské vydání.

Ztraceni (2004)

Příběhy o trosečnících, kteří hříčkou osudu ztroskotali a zůstali uvězněni na opuštěných ostrovech uprostřed oceánu, fascinují člověka již odedávna.

Jistě, v dnešní době satelitů, kdy je možné zjistit, jak je někdo oblečený na jiném kontinentě, a kdy stačí zmáčknout pár tlačítek na telefonu a dovoláte se na druhý konec světa, se zdá něco takového téměř nemožné. Novodobým trosečníkům stačí jen naleznout úkryt a počkat tam na nejmoderněji vybavené záchranáře, kteří jim během několika málo hodiny poskytnou veškerou lékařskou péči, stravu a zprostředkují i kontakt s vyděšeným příbuzenstvem. Ne vždy ovšem všechno běží podle zaběhnutých pravidel a schémat.

Postavy nového seriálu Ztraceni (Lost) se o tom velmi záhy přesvědčí. Nejen že ostrov, na němž uvízly, je zahalen neproniknutelnou mlhou tajemství, ale mnohé záhady a hluboko zasutá mystéria z minulosti si nesou trosečníci i sami v sobě. Na takovém místě není přežití žádnou samozřejmostí.

Ztraceni (Lost, 2004)

Dalším ze seriálů, které na Blu-ray začínají „od konce“, je stále oblíbený počin 24 hodin (24, FDb.cz) s Keiferem Sutherlandem v hlavní roli. Za několik týdnů se začne natáčet už osmá sezóna, na Blu-ray se 19. května objeví v USA kompletní sedmá série – vůbec poprvé ve vysokém rozlišení.

24 hodin - 7. sezóna (24, 2001)

Studio Fox zatím neslibuje žádnou konkrétní výbavu, zcela jistě ale můžeme očekávat DTS-HD Master Audio 5.1 zvuk a slušnou porci interaktivních bonusů. Bohužel i studio Fox svá Blu-ray vydání bez výjimky regionálně kóduje, takže si starý kontinent bude opět muset počkat.

24 hodin (2001)

24 hodin je americký televizní akčně-dramaticko-politický kriminální thriller, vytvořený Joelem Surnowem a Robertem Cochranem. Premiérová řada byla uvedena v listopadu roku 2001.

Každá sezóna ukazuje události z jednoho dne v životě federálního agenta Jacka Bauera (Kiefer Sutherland), který se snaží zabránit teroristickým útokům. Mimo jiné vidíme Jackovy kolegy v CTU Los Angeles stejně jako akce teroristů, jeho rodinu nebo prezidenta.

24 hodin (24, 2001)

Chirurgové (Grey's Anatomy, FDb.cz) jsou další úspěšný seriál studia Disney. Na Blu-ray už vyšla čtvrtá sezóna (viz Chirurgové – 4. sezóna), teď se chystá pátá, na ty starší tedy dojde až později (pokud vůbec).

Chirurgové - 4. sezóna (Grey's Anatomy: Season Fourth Expanded, 2007)

Blu-ray vydání páté sezóny seriálu Chirurgové vyjde v USA 15. září, do té doby s jistě objeví specifikace bonusových materiálů, o kterých v současné době není nic známo. MPEG-4 AVC obraz a PCM 5.1 zvuk jsou samozřejmostí, stejně tak bohužel i regionální kódování.

Chirurgové (2005)

Meredith, Izzie, George, Alex a Kristina byli ještě donedávna studenty na Harvardu a najednou jsou lékaři. Musí zvládnout sedm hrozných let v nemocnici Grace v Seattlu – to je sice pro nováčky velmi složitý odrazový můstek, ale pokud to zvládnou, budou z nich skuteční chirurgové.

Není to ale jen nemocniční praxe, se kterou se musí vypořádat. Čekají je i trable všedního života, protože okolní svět se kvůli jejich obtížné stáži přece nezastaví. Domácí krize, milostné románky, žárlivost v partnerských vztazích, nemocní rodiče – to vše tomuto americkém seriálu dominuje.

Chirurgové (2005)

Tak trochu jiný seriál s výraznou vůní – to je Tráva (Weeds, FDb.cz). Ano, ta tráva. V květnu se začne vysílat pátá sezóna, na Blu-ray už vyšla první až třetí (viz Tráva), takže je zcela logické, že studio LionsGate připravuje čtvrtou.

Tráva - 4. sezóna (Weeds, 2005)

Ta by se měla v USA objevit 2. června s MPEG-4 AVC obrazem, PCM 7.1 zvukem, BonusView videokomentářem herců a dokumenty o natáčení. Dobrá zpráva je, že LionsGate svá Blu-ray vydání zásadně regionálně nekóduje, takže je disk možné zakoupit odkudkoliv. Na českou jazykovou podporu samozřejmě můžete zapomenout.

Tráva (2005)

Americký komediálně laděný seriál vypráví o osamělé matce Nancy Botwinové, která po manželově smrti začne pokoutně prodávat marihuanu, aby uživila rodinu. A přitom nakoukne do lecjakých tajemství skrývajících se za domovními dveřmi sousedů…

Tráva (Weeds, 2005)

Mad Men je nenápadný seriál z prostředí reklamní agentury, odehrávající se v divokých šedesátých letech minulého století. Jedná se vlastně o minisérii, natočeny totiž byly pouze dvě sezóny. Ta první (viz Mad Men – 1. sezóna) už v regionu A vyšla před nějakým časem, do Evropy se chystá 11. května.

Mad Men - 1. sezóna (Mad Men: Season One, 2007)

Zároveň ale 7. června v USA vychází na Blu-ray druhá sezóna, kterou studio LionsGate vybaví obvyklým MPEG-4 AVC obrazem, DTS-HD Master Audio 5.1 zvukem a podobnou porcí bonusů, jako v případě první sezóny (tedy velmi slušnou). Jak už bylo zmíněno, LionsGate své disky regionálně nekóduje, nakupovat lze tedy dle libosti odkudkoliv. Ovšem, bez české podpory.

Mad Men (2007)

Když jste v New Yorku 60. let minulého století potřebovali vymyslet reklamu na cigarety, promítačku diapozitivů, rtěnky, mladý stát Izrael nebo třeba kandidáta na prezidentský úřad – určitě jste navštívili reklamní agenturu Sterling Cooper. Nevadí, že cigarety jsou škodlivé a prezidentský kandidát nemá na první pohled šanci uspět.

Mad Men (2007)

Don Draper, Roger Sterling a Pete Campbell mají pro Vás vždycky ten správný nápad, který zapijí skleničkou whisky v cigaretami zakouřené kanceláři. Mají styl, úspěch, neberou ohledy a jdou tvrdě za svým. Kdo ale vlastně jsou? Který z jejich životů se nakonec rozhodnou žít? Kdy je mít dost opravdu dost? Nakoukněte zpátky do zlatých časů začátků reklamy!

Článek je součástí seriálu Blu-ray filmy na obzoru »

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře