Sedm smrtelných hříchů Blu-ray

vydáno 3. 6. 2010 | autor Daniel Felix Hrouzek | sekce Novinky | téma Filmy, Ze světa | 2 komentáře

Tagy: Alien Anthology, Blu-ray, DTS-HD Master Audio, fim, Klub rváčů, Mlčení jehňátek, Podivuhodný případ Benjamina Buttona, Se7en, Sedm, VC-1, Vetřelec 3

Sedm (Se7en, 1995)

Obžerství, lakota, lenost, závist, hněv, pýcha a smilstvo. Sedm smrtelných hříchů, o nichž kázali církevní hodnostáři ve středověkých kázáních s varováním. Tyto hříchy se objevily jako předloha celé řady literárních, výtvarných či divadelních děl. Americký film Sedm (Se7en, FDb.cz představuje v tomto směru jeden z nejúspěšnějších snímků poslední doby.

Temný thriller s nezaměnitelným rukopisem všestranného samouka Davida Finchera je pro svou neoddiskutovatelnou kvalitu zcela právem přirovnáván k jednomu z vrcholů žánru, thrilleru Mlčení jehňátek.

Neodolatelně mrazivý a působivě zlověstný film má atmosféru, která diváka dokáže vtáhnout do nebezpečného vyšetřování, končícího soubojem s jedním z nejinteligentnějších a nejrafinovanějších zločinců filmového plátna.

Několika filmů Davida Finchera jsme se na Blu-ray už dočkali (Klub rváčů, Zodiac, Podivuhodný případ Benjamina Buttona), před Vánoci by měla ve vysokém rozlišení vyjít kolekce Alien Anthology a v rámci ní Vetřelec 3. Mistrovské dílo Sedm oproti tomu na Blu-ray vyšlo pouze v Kanadě, kde ho ovšem společnost Alliance vybavila pouze 1080i obrazem a nulovými bonusy na jednovrstvém disku.

Sedm (Se7en, 1995)

Studio Warner teď tento zásadní nedostatek hodlá napravit a k patnáctiletému výročí vzniku filmu připravuje důstojné Blu-ray vydání, na kterém se formou supervize bude podílet sám režisér. Takzvaná DigiBook edice s dvaatřicetistránkovou brožurkou vychází v regionu A (USA) 14. září a kromě (doufejme kvalitního) VC-1 obrazu a DTS-HD Master Audio 5.1 zvuku bude obsahovat i celou řadu bonusů:

Čtyři audiokomentáře, přidané a prodloužené scény, alternativní konec, detailní pohled na sekvenci úvodních titulků (více úhlů kamery, několik zvukových stop, dva audiokomentáře), fotogalerie (opět s komentářem), deníky Johna Doea, trailery a další. Výbavě poslední, velmi nadupané dvojdiskové DVD edice, se to asi nevyrovná, ale cokoliv je lepší, než film zcela bez bonusů.

Warner svá Blu-ray vydání regionálně nekóduje, pokud bychom se tedy neměli dočkat samostatné edice pro evropský region B, nebude problém zakoupit tu americkou, v evropských přehrávačích bude zcela jistě fungovat. České jazykové podpory ve formě dabingu a/nebo titulků se ale můžeme dočkat pouze na některé z mutací evropského vydání, které ovšem ještě nebylo ohlášeno.

Sedm (Se7en, 1995)

Sedm / Se7en (1995)

Poručík William Somerset (Morgan Freeman), uznávaný ale poněkud unavený detektivní veterán, pomalu končí svou kariéru, a nakonec ještě dostane poslední úkol – zaučit mladého a ambiciózního kriminalistu Davida Millse (Brad Pitt). Oba jsou nasazeni na případ, který je neodvolatelně vtáhne do pomýleného a zvráceného světa psychicky vyšinutého, ale inteligentního a rafinovaného zločince Johna Doa (Kevin Spacey).

Článek je součástí seriálu Blu-ray filmy na obzoru »

Související články a recenze

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře

Re: Sedm smrtelných hříchů Blu-ray

Vložil Petr (bez ověření), 6. Červen 2010 - 11:16

Obrázek uživatele Petr

Must have. Navíc tuhle edici od Warnerů miluju, paráda. Už předobjednáno na Amazonu ! !

Re: Sedm smrtelných hříchů Blu-ray

Vložil axo (bez ověření), 5. Březen 2012 - 22:59

Obrázek uživatele axo

v brzke dobe by mela vyjit sedmicka i u nas s cesky zvukem, nemate nejake blizsi informace?