Se specializovanými fotoaparáty je třeba stále počítat, dokazuje Ricoh

vydáno 24. 2. 2019 | autor Pavel Kreuziger | sekce Novinky | téma Foto a video

Tagy: fotoaparáty, kompaktní fotoaparát, pevný objektiv, pouliční fotografie, reportážní fotografie, Ricoh GR-III

Specializované digitální fotoaparáty jsou stále ohroženějším druhem, ovšem Ricoh tuhle kategorii oživuje svým nejnovějším modelem GR III, který sice není pro každého, ovšem nadšenci do fotografie mezi námi jistě ještě existují.

Model GR III se poprvé objevil na veletrhu Photokina 2018 a je vybavený 24,24megapixelovým APS-C CMOS senzorem, který je zkombinovaný s 18,3mm objektivem s clonovým číslem f/2.8. Někomu možná bude vadit integrace pevného zoomu, na druhou stranu je třeba upozornit, že novinka je určena pro pouliční a reportážní fotografii a cestovatele. Pevný zoom navíc uživatele nutí, aby si svoje snímky více promysleli.

Kromě toho nejnovější přírůstek japonské společnosti disponuje také tříosým stabilizačním systémem, který nabízí až čtyři úrovně kompenzace, třípalcovým LCD displejem, integrovanou konektivituou Bluetooth LTE a Wi-Fi a připojením USB typu C pro kabelová připojení a nabíjení baterie.

Kompaktní fotoaparát je velký 10,9×6,1×3,3 centimetru a jeho hmotnost je (včetně baterie a paměťové karty) 257 gramů. Ricoh GR III bude na americkém trhu k dispozici od března za 899,95 dolaru (20 400 Kč). O českém trhu zatím informace nemáme. Kromě toho si k foťáku bude možné zakoupit širší objektiv GW-4, který rozšiřuje úhel pohledu na 21 mm. Ten bude stát 249,95 dolaru (5 700 Kč).

Zdroj: Techspot.com

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře